Set Üstü Ocak

Set Üstü Ocak modelleri
Set Üstü Ocak inox

Set Üstü Ocak

Set üstü ocak yeni mutfak modellerinde kullanıldığı gibi, eski tip mutfaklarda da hala kullanılmaktadır. Bu nedenle satış hacmi ve model yenileme çalışmaları devam etmektedir. Renk ve modeller açısından oldukça çeşitli olan bu ocak çeşitleri de çağın mutfak modasına uygundur.

Cam modeller oldukça şık ve güzel görünse de cam ocak nasıl temizlenir sorusu ve kullanımı akla geliyor. Ancak inoks olan modeller de temizlik ve parlatma açısından zorlayabilir. Özel üretilmiş bezler ve temizlik maddeleri kullanılmalıdır. En kullanışlı olan modeller emaye olanlardır.

Set Üstü Ocak Modelleri

Set üstü ocak modelleri tekli ve elektrikli olanla başlar, ikili, üçlü ve dörtlü olarak devam eder. Hatta bazı markalarda beşli ve altılı ocaklar da vardır.

  • Tek gözlü olanlar elektrikli olurlar ve seyyar olarak kullanılmak için tasarlanmışlardır.
  •  İkili ve üçlü olan ocak modelleri oldukça eski dizaynlar olmasına rağmen hala oldukça çok rağbet gören bir modeldir. Genelde kırsal alanlarda ve daha düşük profilli evlerde kullanılır.
  • Dört gözlü en çok satılan ve kullanılan modeldir. En fazla çeşit de bu modellerde bulunmaktadır. Hem cam, hem emaye hem de inox materyalden üretilmiş set üstü ocak modelleri mevcuttur. Her bütçeye ve ihtiyaca uygun ocak modelini bu kategoride bulabilirsiniz.
  • Beş ve altı gözlü olan modeller daha geniş ve lüks mutfaklarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Daha fazla pişirme alanına sahiptir. Üstelik çok daha geniş bir tasarıma sahiptir.
  • İndüksiyonlu olan tasarımlarda elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren sistemler vardır.
  • Gazlı olan modellerde ise gazın yanması sayesinde ısı enerjisi elde edilir ve pişirme işlemi gerçekleştirilir.
  • Bir de kombi set olarak tasarlanan modeller vardır ki bu ocaklarda barbekü yapabilme fonksiyonu ve yeri vardır.

Ankastre set parçası olan ocaklar da bu grupta değerlendirilebilir. Ama sadece ocak olarak satışı bulunanlar için geçerlidir. Çünkü genelde set olarak satılan ürünler birbirinden pek ayrılmazlar. Zaten set olarak almak genellikle çok daha avantajlı fiyatlara gelmektedir.

Ancak evde setin diğer parçaları mevcut ve sadece ocak ihtiyacınız varsa o zaman set üstü ocak modelleri arasından tercih yapmalısınız. Ama her üründe olduğu gibi fiyat fayda dengesine bakmayı ihmal etmeyin.

 

Set Üstü Ocak

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin