Cam Ocak Nasıl Temizlenir

en pratik Cam Ocak Nasıl Temizlenir
Cam Ocak en kolay Nasıl Temizlenir

Cam Ocak Nasıl Temizlenir?

Cam Ocak Nasıl Temizlenir; Ankastre setler günümüzde sıklıkla tercih edilen ve mutfakta ayrı bir şıklık kazandıran ürünler arasında yer alır. Ankastre setin ocakları bazı modellerde metal, demir iken bazılarında ise cam ocak şeklindedir. Cam ocaklar özellikle son zamanlarda pek çok ev hanımı tarafından beğeni ile kullanılmaktadır. Ancak cam ocak temizliğini yaparken dikkatli olunması, yüzeyin aşınmamasına, çizilmemesine özen göstermelidir. Doğru temizlik bezi, doğru temizlik ürünleri ve doğru şekilde temizleme işlemi ile bu mümkündür.

Hem modern hem de şık duruşu ile son zamanların favori ocak modeli olan cam ocaklar, yemek yapıldıktan sonra oluşan lekelerden dolayı kötü bir görüntüye sahip olmaktadır. Hassas bir yapıya sahip olan cam ocakları temizlerken yumuşak mikro fiber bezler tercih edilmelidir. Kullanılan bezin kaliteli olması hem daha derinlemesine bir temizlik sağlar hem de cam ocağınız zarar görmez. Temizlerken bulaşık süngeri kullanılacaksa mutlaka yumuşak tarafı tercih edilmelidir. Temizlenip, durulandıktan sonra ise su lekesi olmaması için mutlaka kutlanmalıdır. Cam ocak temizliğinde birkaç püf noktasına dikkat ederek tertemiz ve sorunsuz bir temizlik yapabilirsiniz. Cam ocak temizlerken dikkat edilmesi gerekenler arasından birkaçı ise aşağıdaki gibidir;

 Cam ocak temizlerken dikkat edilmesi gerekenler

• Cam ocak aldıysanız kullanmadan ve temizlemeden önce mutlaka kullanma kılavuzunu okuyunuz. Bu size aldığınız ürünü tanımanıza yardımcı olacaktır.

• Cam ocak temizleyeceğiniz zaman bu yüzeylere özel temizlik malzemeleri kullanmalısınız. Bu sayede hem ocağınız tertemiz olur hem de zarar görmez.

• Cam ocağınız temizlerken yüzeylerde aşınmaya sebep olan çamaşır suyu, cif gibi temizlik ürünlerini kesinlikle kullanmayınız. Bu ürünler ocağınızın matlaşmasına sebep olduğu gibi aynı zamanda deforme olmasına neden olabilir.

• Cam ocak temizliğinde krem temizlik ürünlerinin yerine püskürtme veya sıvı olan temizlik ürünlerini kullanmanız daha doğru olacaktır. Sıvı veya püskürtmeli temizlik ürününü ocağınıza sıkıp biraz bekletin. Mikro fiber bezle silip, durulayın.

• Sünger kullanmayı tercih ediyorsanız yumuşak tarafını kullanın. Sert tarafı ocağınız çözebilir.

• Cam ocaklarda dikkat edilmesi gereken püf noktalarının başında yemek yaparken dökülen yemeği anında nemli bir bez yardımı ile temizlemektir. Eğer hemen temizlemez iseniz leke yüzeyde kalır ve kuruyup inatçı bir leke haline dönüşebilir.

• En önemli noktalardan biri de mutlaka su Lekesini önlemek için temizleme işlemi bittikten sonra yumuşak pamuklu bir bezle kurulayın.

• İlk gün ki gibi parlak görünmesini istiyorsanız bunun için bebe yağı veya benzeri ürünleri kullanabilirsiniz.

 

ilginizi çekebilir; Sararmış Pvc pencereler nasıl temizlenir

Cam Ocak Nasıl Temizlenir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin