Sivilceye İyi Gelen Doğal Çözümler

Sivilceye İyi Gelen Doğal Çözümler
Sivilceye İyi Gelen Doğal Çözümler nelerdir

Sivilceye İyi Gelen Doğal Çözümler

Sivilceye İyi Gelen Doğal Çözümler nelerdir? Sivilce için faydalı olan bazı bitkisel tedaviler vardır. Özellikle cilde faydalı olan bu tedaviler ile sivilcelerinizden kısa sürede kurtulacaksınız. Aşağıda sıralanan yöntemlerden bir veya birkaçını kullanmanız önerilir. Devamlı olarak yapılırsa etkisini görmeye başlarsınız.

Limon suyu ve tarçın

Limon suyu ve tarçın karışımı sivilceleri gidermek için en iyi doğal çözümlerden biridir. Limon suyu ve tarçın karışımı güçlü bir antibakteriyel karışımdır. Bu nedenle bu karışımı günde birkaç kez uygulayabilirsiniz, sivilce oluşumuna neden olan tüm faktörleri ortadan kaldırabilir. Kullanırsanız 1 hafta içerisinde sivilcelerinizden kurtulduğunuzu gözlemleyebilirsiniz. Tarçın ayrıca cilde faydalı olan ve cildi besleyen bir özelliğe sahiptir.

Limon ve karbonat

Limonla ilgili bir diğer karışım ise limon ve karbonattır. Limon ve karbonat kombinasyonu çok iyi bir sivilce önleyici etki yaratır. Kabartma tozu ve limon kombinasyonu cilt gözeneklerini açarken cildi temizler. Sivilce ve leke problemlerini ortadan kaldıran bu karışım en çok kullanılan karışımlardan biridir. Limon ve karbonat tozu çok etkili bir tedavi seçeneğidir. Bu karışımı pamuk yardımıyla sivilceli bölgeye uygulayabilir ve iyileşmesini bekleyebilirsiniz.

Limon ve yoğurt

Limon ve yoğurt karışımı aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahip bir karışımdır ve sivilceler için oldukça faydalıdır. Yüzünüzde veya cildinizin başka yerlerinde sık sık sivilceler çıkıyorsa limon ve yoğurt karışımı uygulayabilirsiniz. Limon ve yoğurt karışımı sivilceleri kısa sürede temizlemenize ve cildinizin daha dinç olmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bu karışım cildi onarabilir ve eski görünümüne kavuşmasını sağlayabilir.

Lavanta çayı

Lavanta çayı sivilce tedavisi için en iyi bitkilerden biridir. Lavanta çayı 1 ay boyunca düzenli olarak kullanılması gereken bir tedavidir. Lavanta çayı sadece ciltteki sivilceleri yok etmekle kalmaz aynı zamanda sivilce bölgesindeki izleri de engeller. Lavanta çayını sivilceli bölgeye uyguladıktan sonra farkı göreceksiniz. Aynı zamanda lavanta çayı yeni sivilcelerin ortaya çıkmasını önleyebilir.

Elma sirkesi

Elma sirkesi de sivilce hastaları için en etkili tedavi seçeneklerinden biridir. Cilt için çok iyi olan elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle elma sirkesi sivilceye neden olan bakterileri yok edebilir ve sivilce tedavisinde çok etkilidir. Pamuk yardımıyla sivilceli bölgeye 10 ila 15 dakika uygulayın. Ardından temiz su ile durulayın. Sivilceleri kolayca çıkarmak için elma sirkesi yöntemini günde 3 kez kullanın.

Yeşil çay

Yeşil çay içmek sivilce oluşumunu da önleyebilir. Her gün içebildiğiniz kadar yeşil çay içebilirsiniz. Vücuda son derece faydalı olan bu bitki çayı, yeni sivilce oluşumunun da önüne geçebilmektedir. Cildi onarabilir ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırabilir. Yeşil çay içmek sivilceleri doğal olarak giderebilir.

Ceviz yaprağı

Taze ceviz yapraklarının kullanıldığı bu bitkisel tedavi, sivilceleri tedavi etmenin başka bir etkili yoludur. Kaynayan suya eklenen ceviz yaprakları yarım saat suda bekletilir. Daha sonra soğuması için yarım saat bekledikten sonra pamuk yardımıyla yüzünüze veya sivilceli bölgeye uygulayın. Bu bitkisel tedavi sivilce için çok etkilidir ve herkes kullanabilir.

Sivilceye İyi Gelen Doğal Çözümler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin