Tarihi Yerleri Gezerken Önem Verilmesi Gerekenler

Tarihi Yerleri Gezerken Önem Verilmesi Gerekenler
Tarihi Yerleri Gezerken Önem Verilmesi Gerekenler

Tarihi Yerleri Gezerken Önem Verilmesi Gerekenler

Tarihi Yerleri Gezerken Önem Verilmesi Gerekenler. Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle antik kentleri gezerken yapmış olduğum şeyleri sizlerle paylaşmak adına bir makale hazırlamak istedim. Özellikle Antalya bölgesinde yaşayan ve Antalya şehri de antik kent açısından çok zengin bir yer olduğu için gezerken yapmış ve dikkat etmiş olduğum şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Sadece antik kentleri değil ülkemizde bulunan birçok tarihi eserleri gezerken yapmış olduğum kimileri için totem benim için kesinlikle önem verdiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, hepinizin de bildiği üzere ülkemiz tarihi eser bakımından çok zengin bir ülkedir. İstanbul başlı başına bütün ülkeye yetebilecek düzeyde içerisinde tarihi eser barındırmaktadır. Durum böyle olunca ülkemizin sadece İstanbul şehrinde değil şehrinde ayrı ayrı birer medeniyet, kültür, tarihi eser barındırmış olduğu için benim için Türkiye bu konuda taşı toprağı altın ve cennet olan bir ülkedir. Yerleşik hayatın ilk geçişinin izlerini Göbeklitepe’de görüyoruz ve bu Şanlıurfa ilimizde yani bizim ülkemizdedir. Bu yüzden de ülkemizin arkeologlarımıza ve arkeoloji bilimine çok önem vermeleri gerekmektedir. Ama maalesef ki millet olarak bile tarihi eserlere çok fazla değer vermemekteyiz.

Tarihi Eserlerimize çok Fazla Değer Vermeliyiz

Taş kaya parçası olarak görmekte ve orada bir medeniyetin yaşamış olduğunu unutmaktayız. Sevgili okuyucularımız, sizin içinizden de eminim benim gibi tarihi yerleri, eserleri, antik kentleri gezmekten zevk alan birçok kişilerin olduğunu düşünmekteyim. Antik kentleri, tarihi eserleri gezerken en çok sevdiğim, ilk olarak müze kartı olayıdır. 60 TL ye bir sene boyunca geçerli olan bir müze kartını temin ettiğiniz zaman Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan birçok müzeyi müze kartı ile hiçbir ücret ödemeden kartınızı göstererek gezebiliyorsunuz.

Bu yüzden müze kartımı asla yanımdan eksik etmem ve cüzdanımda taşırım. Benim için en antik kent, müze, tarihi eserleri gezerken müze kartım en önem verdiğim noktalardan biridir. Devletimizin 60 TL ile temin ettiği bu kart benim için banka kartı kadar kıymetli ve büyük öneme sahiptir. İkinci olarak bir antik kent, tarihi eser, müze gibi yerleri gezerken en sevdiğim şey o tarihi yerlere, dokunabiliyorsam eserlere dokunmaktır. Bunun en büyük nedeni ise geçmişe yani bu eserlerin veya yapıtların yapılmış olduğu tarihe gitmiş gibi hissettiğimi düşünmemdir. Gezmeye gitmiş olduğum antik kent, tarihi eserlerde muhakkak dokunur ve hissetmeye çalışırım. Çünkü gezmeye gittiğim yerleri hissetmeden kuru kuru gezmek hiç gidip görmemek ve gezmemekle benim için eş değerdir. Bu yüzden dokunmak ve hissetmek çok önem verdiğim şeylerden biridir.

Müze Kart

Üçüncü olarak ise özellikle antik kent gezmeye gitmişsem muhakkak bir sütuna sarılırım. Hatta arkadaşlarım bu durumu çok komik bulup fotoğrafımı çekerler oysa bu sarılma işlemi benim için bu antik kente ne kadar çok değer verdiğimi ve mutlu olduğumu göstermenin çok farklı bir yoludur. O zamanlardan bu zamanlara kadar sağlam bir şekilde tarihe ışık tutmak için geldiği için mutluluğumu, heyecanımı göstermemin en önemli yolu sarılmaktan geçmektedir. Antik kent gezmeyi severler için tavsiye edeceğim bir şeydir. Dördüncü olarak ise yine özellikle antik kent gibi Kapadokya’da Peri Bacalarını, Yeraltı Şehirlerini gezerken arkadaşlarımla en çok yaptığım ve yaptığımız şey o dönemde insanların nasıl yaşadıkları, nasıl eğlendikleri, nasıl yemek yedikleri, şenliklerini veya basitçe bir gününü oturup veya gezerken hayal etmektir.

Bu aktivite aşırı derece de eğlenceli olmaktadır. Çünkü birçok kişinin hayal dünyası farklıdır ve arkadaşlarınız ile bu hayali düşünmek ve kurmaya çalışmak ortaya çok renkli görüntüleri ve dakikaları ortaya koymaktadır. Beşinci olarak ise en önemlisi olarak kesinlikle antik kent, tarihi eser gezerken ya bir rehber ya da gezilecek yerin tarihini ve önemini bilen biri ile gezmektir. Çünkü bilen bir kişi veya bir rehber gezecek olduğunuz antik kent, tarihi eserler ve tarihi yerlerin önemini ancak bilen biri anlatacak ve daha etkili olacaktır.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle antik kent, tarihi eserler ve tarihi yerleri gezerken yapmış olduğum beş tane totemi ya da benim için felsefeyi yazmak istedim. Bunun en büyük nedeni aramızda bu yerleri gezmeyi sevenler varsa onların da yapıp deneyimlemesi isteğimdedir. Peki sizlerin antik kent, tarihi yerler ve tarihi eserler gezerken kesinlikle yapmış olduğunuz şeyler var mı varsa nelerdir?

Sümeyye Nur Gündüz

Tarihi Yerleri Gezerken Önem Verilmesi Gerekenler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin