Telefonlarımızın Esiri mi Olduk?

Telefonlarımızın Esiri mi Olduk
Telefonlarımızın Esiri mi Olduk

Telefonlarımızın Esiri mi Olduk?

Telefonlarımızın Esiri mi Olduk? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle güncel bir konu olan bir telefonlarımız hakkında bir makale yazmak istedim. Bunun nedeni ise geçenlerde izlemiş olduğum bir videodan dolayıdır. Artık telefonlarımızın esiri olduğumuzu düşünmekteyim. Sizce de telefonlarımızın esiri mi olduk? Hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, hayatımızda telefonların olmadığı dönemleri düşünmenizi istiyorum. Ve daha sonra da telefon girdikten sonra değişen hayatımızı düşünmenizi istiyorum. Telefon olmadan önce daha sıradan ve daha masum hayatlarımız varken artık hayatlarımız sadece bir ekranda olanlardan ibaret oldu. Telefon olmadan önce dönen sohbetlerimiz nedense artık dönmüyor gibi. İnsanlar birbirleri ile görüştüğü zaman bile sürekli telefonlarımız elimizden düşmüyor ve sohbet edemez hale geliyoruz neredeyse. Telefon olmadan önce insanların birbirine mektup yazdığı dönemleri hatırlayalım ne kadar kıymetliydi mektuplar. Insanlar sevdikleri insanlardan iki güzel kelam okuyabilmek için mektup yazıyor ve bu mektupları uzun süre bekliyorlardı. Sevdiklerimizden gelen her mektup bizleri aşırı derecede mutlu ediyor ve bu mektupları saklayıp sevdiğimiz insanları özledikçe eski mektupları okuyorduk.

Sizce de telefonlarımızın esiri mi olduk?

Mektuplarda yazılan her şey çok kıymetliydi, yazılan yazılar bile bir saygı çerçevesi içerisindeydi. Ama artık mektup gibi şeylere ihtiyaç bile kalmadı telefon ile istediğimiz kişilere istediğimiz mesajı yazabiliyor ve artık sevdiğimiz insanlarla görüşmek konuşmak bile kıymetini yitirmiş durumdadır. Birbirini insanlar özlemeyz oldu telefonlar yüzünden. Telefon olmadan önce sevdiğimizi görmek, sesini duyabilmek ne kadar kıymetliydi. Aşıklar birbirlerinden haber almak için dört gözle beklerlerdi. ama telefon sayesinde artık herkes herkesten her şekilde haberdar ve birbirimizden haber, mesaj, arama olmadığı zaman birbirimize küsüyor veya neden aramadı diye tedirgin oluyoruz. Oysa telefonun olmadığı özellikle cep telefonlarının yaygın olmadığı zaman insanların asla böyle kaygıları ve dertleri olmuyordu.

İnsanların birbirine güvenleri vardı. Ama artık kimsenin kimseye güveni kalmadı ve cep telefonları sayesinde herkes her şeyi yapar oldu. Bu da biz insanlarda güvensizliği getirdi. Cep telefonun ibaret bir hayat yaşıyor ve şarjı biteceği zaman tedirgin oluyor cep telefonlarımızın şarjını dolduracak acil yerler arıyoruz. Sanki telefonlarımızın şarjı bittiği zaman hayatımız bitecek gibi hissediyoruz. Oysa hayat cep telefonlarımızdan ibaret değil ve hiçbir zamanda olmadı. Cep telefonlarımızdan dolayı gerçek dünyadan ve hayatlarımızdan bir haber yaşıyoruz. Telefon asla kötü bir teknolojik alet olduğunu savunuyorum. Hatta telefon asrın icadıdır.

Cep Telefonları güzel sohbetlerden bizleri mahrum bırakıyor

Ama cep telefonlarımızın esiri olmak bizleri hayatlarımızdan, edilecek güzel sohbetlerden mahrum bırakıyor. Cep telefonu iletişimi sağlamak için o kadar harika bir icat ki biri ile buluşacağımız zaman nerede olduğunu soracağımız asrın icadı. Hatta insan telefonların olmadığı zamanı düşündükçe hayatın ne kadar zor olduğunu düşünüyor. Ama aslında hayat zor değil ve bazı değerler daha kıymetliydi ve o dönemde yaşayan insanlara bu zor bile gelmiyordu.

Özellikle cep telefonların hayatımıza girmesi ile aslında daha çok telefonlarımızın özelliklerinin gelişip sosyal medyanın ortaya çıkması ile hayatlarımı bunlardan ibaret olmaya ve bizleri cep telefonlarına esir eder duruma getirdi. Oysa birlikte sevdiklerimiz ile ettiğimiz sohbetler ne kadar kıymetli ve güzeldi. İnsanlar artık kitaplarını bile cep telefonlarına indirilen uygulamalardan okuyabiliyor. Bu her ne kadar kolaylıkmış gelse bile kitapları cep telefonlarından değil matbaa kokulu kitaplardan okumak hep daha eğlenceli olacaktır.

Cep telefonları bizim esirimiz olacakken bizim cep telefonlarımızın esiri olmak aslında bizler için çok üzücü bir durumdur. Bu yüzden gerçek hayatımıza dönmeli ve cep telefonlarımız ile geçireceğimiz vakitleri çevremizde sevdiklerimiz ile geçirmeliyiz.

Sevgili okuyucularımız, telefon her ne kadar asrın icadı olsa da sizce biz insanların telefonlarımızın esiri olması sizce de yanlış değil mi? Telefonlarımıza olan bağlılığımızdan dolayı çevremizde olan güzellikleri ve akıp giden zamanı bile anlayamıyoruz. Bence İnsanoğlunun En Kıymetli Varlığı Zaman dır. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce de telefonlarımızın esiri mi olduk?

Sümeyye Nur Gündüz

Telefonlarımızın Esiri mi Olduk?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin