İnsanoğlunun En Kıymetli Varlığı Zaman

İnsanoğlunun En Kıymetli Varlığı Zaman
İnsanoğlunun En Kıymetli Varlığı Zaman

İnsanoğlunun En Kıymetli Varlığı Zaman

İnsanoğlunun En Kıymetli Varlığı Zaman dır. Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle hayatımızda çok fazla kıymeti olan ama asla kıymeti bilinip anlaşılmayan bir kavram ile ilgili bir makale yazmak istedim. Hepinizin bu kavramın ne olduğunu merak ettiğini duyar gibiyim. Sevgili okuyucularımız, hepimizin hayatında en kıymetli ve değerli olan ama asla değeri ve kıymeti fark edilmeye kavram Zaman kavramıdır. Zaman kavramı her ne kadar göreceli bir kavram olsa da aslında insan hayatında en kıymetli bir kavramdır.

Neden derseniz zaman kavramı normla bir insanda doğumundan ölümüne kadar olan bir süredir. Bu süre içerisinde geçirilmiş olan zaman ise ömürdür. Zaman kavramı o kadar kıymetli ve değerlidir ki aslında bunu normal yaşantımızda bile anlamak mümkündür. Mesela spor son model bir araba ile normal standart bir arabanın fiyatını ele alalım. Sizce hangisi daha pahalıdır? Tabi ki son model spor bir arabanın fiyatı daha pahalıdır. Peki ama neden ? Spor araba normal arabaya göre daha hızlıdır. Daha hızlı gitmesi zamandan kazanç sağlamaktadır. Bu yüzdende aslında arabanın hızlı gitmesine değil de daha çok zamanı satın almaktayız.

insanın en değerli varlığı nedir?

Bir diğer örnek ise otobüs ile uçak yolculuğunu düşünelim neden uçak yolculuğu otobüs yolculuğuna göre daha pahalıdır. Havada gidiyor oluşundan mı yoksa zamandan etmiş olduğu tasarruftan dolayı mı? İşte zaman kavramı aslında bu kadar kıymetli ve değerliyken neden ömrümüzde geçirmiş olduğumuz zamanın kıymetini ve değerini bilmiyor ve zamanımızı en değerli şekilde kullanmıyoruz. Mesela hepimiz öğlene kadar uyumayı çok seviyoruz. Ama farkında olmadan bunu yaparken zamanımızı verimsiz kullanıyor ve yapabilecek çok güzel aktiviteler varken bunları yapmayı kaçırıyoruz.

Bence insan hayatında mutlu olmak istiyorsa zamanını kullanmayı çok iyi bilmesi gerekmektedir. Eğer bir insan zaman yönetimi konusunda sıkıntı çekmiyor ise o insan mutlu bir insandır. Çünkü zamanını verimli geçiriyor ve zamanının kıymetini bildiği için asla boşa harcamıyordur. Bu yüzden hayatında sıkılmaya asla yer yoktur. Hayatında sıkılmadığı için de mutsuzluğa, depresyona yeri yoktur. Zaman bu kadar kıymetli bir kavramdır.

Ama maalesef biz insan oğlu asla bunun farkına varmıyor ve hayatımızın en güzel zamanlarını belki de en verimsiz ve kıymetini bilmeden geçiriyoruz. Sektörde bile hızlı olan zamandan kazanılan her bir ürün veya her bir şey daha kıymetli iken biz insanoğlu nasıl olurda hayatında akıp giden zamana karşı bu kadar nankör olabilir alım almıyor doğusu.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizler için zaman kavramını ele almak istedim. Çünkü zaman akıp giden ve asla geri getirilemeyecek kadar kıymetli bir kavramdır. Ömrünüzde geçen bir saliseyi bile geri alamazken neden zamanı verimli ve etkili bir şekilde kullanmayalım ki. İşte sizlerde bir farkındalık yaratmak adına bu makalemi ele almak istedim. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

İnsanoğlunun En Kıymetli Varlığı Zaman

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin