Türkiye Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi

Türkiye Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi
Türkiye Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi istanbul

Türkiye Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi

Türkiye Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi. Son zamanlarda herkesin dilinde ve gündeminde olan büyük bir konu, sosyal konut projesi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen 250 bin konut projesi sayesinde her vatandaşımız birer konut sahibi olabilecek. Sosyal Konut Projesi başvuruları 14.09.2022 tarihinden 31.10.2022 tarihine kadar yapılabilecektir. Başvurular e devlet üzerinden çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. E devlet üzerinden yapılan başvurular 28.10.2022 tarihine kadar olacaktır.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak tanıtılan Sosyal Konut Projesi uzun bir süre halkımızın dilinde ve ilgi ile takip edeceği bir süreç olacağa benziyor. Sosyal Konut Projesi, Türkiye’nin büyük konut projelerinden olduğu söylenmektedir.

Türkiye Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesine Kimler başvurabilir

Bu büyük proje “Konut Belirleme Kurası ” ile “Hak Sahibi Belirleme”  kuraları çekilerek başvuru yapan kişiler arasında şanslı olan vatandaşlarımız konut sahibi olabilecekler. Bu büyük projenin, kura seçimleri ile olması vatandaşlarımız için adil  olduğunu söylememiz mümkündür. Başvuru yapan ve bu büyük projeden faydalanmak isteyen halkımıza şimdiden bol şanslar.

Bu büyük projeye başvuru yapacak olan kişileri beş kategoriye ayırmışlardır. Bunlar şu şekildedir:

1.”Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri”

2.”En Az %40 Engelli Vatandaşlarımız”

3.”Emekli Vatandaşlarımız”

4.“Yaşı 18-30 arasında olan Genç Vatandaşlarımız”

5.”Diğer alıcı adayları”

Öncelikli olan vatandaşlarımız ilk dört maddededir diyebiliriz. Bu projenin içine yaşları 18-30 arası olan vatandaşlarımıza veriyor olmaları büyük bir destek diyebiliriz. Yeni evlenecek çiftlerimiz için değerlendirmeleri gereken harika bir fırsat.

Konut tipi 2+1 ve 3+1 şeklindedir. Kurada seçilip hak sahibi olmuş olan vatandaşlarımız bu konut tiplerini, %10 peşinat ve 240 ay vade ile ödemelerini gerçekleştirebilecektir. Ayrıca başvuru yaptıktan sonra başvuru bedeli olarak 500 TL alınmaktadır. Bu küçük ama önemli bilgiyi de atlamamakta fayda vardır.

Peki bu büyük projenin başvuru şartları nelerdir gelin biraz da bunlara bakalım:

  1. T.C. vatandaşı olmalısınız
  2. Projeye başvuracağınız ilde nüfusa kayıtlı olmalısınız veya bu proje ilinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmalısınız.
  3. Konut için başvuruda bulunan kişilerin üzerinde herhangi bir şekilde konut olmamalıdır. Bu şart için şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri kategorisi hariç tutulmuştur.
  4. Aylık hane geliri en fazla net 16.000 TL ile 18.000 TL olmalıdır. Hatta 18.000 TL sadece İstanbul’da çalışmakta olan vatandaşlarımız için geçerlidir.
  5. Hane halkından sadece bir kişi bu projeye başvuru yapabilmektedir.
  6. Başvuru yapacak olan vatandaşlarımızın, 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.
  7. 18-30 yaşları arasında olan genç kategorisinde olan vatandaşlarımızdan 14/09/1992 tarihinden sonra doğmuş olan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.
  8. Daha önceki Sosyal Konut Projelerine başvuru yapmış ve konut sahibi olmuş kişiler tekrardan başvuramayacaklar

Biz burada genel hatları ile başvuru şartlarını yazdık ama detaylı bilgi için Sosyal Konut Projesi için kendi sayfalarına bakmak, başvuru yapacak olan vatandaşlarımızı en kesin ve en doğru bilgiye ulaştıracaktır.

Proje hakkında kısa minik bilgiler verdik ama detayları öğrenmek vatandaşlarımız için daha iyi olacaktır. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut proje olduğu söylenen bu projeye başvuru yapıp kaçırmamak özellikle gençlerin başvuru yapmalarını tavsiye edebiliriz. Özellikle yeni evlenmiş genç çiftlerimiz için gerçekten büyük bir fırsat. 2023-2028’e kadar olan beş yıllık bir süreçte sizlerde birer konut sahibi olabilme şansını elde edebilirsiniz.

Sosyal ucuz Konut Projesine, başvuru yapmak isteyen, başvuru yapan ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın hepsine şimdiden bol şans dilerim. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi, şimdiden tüm halkımız için hayırlı olmasını dilerim.

Türkiye Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin