Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu

Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu
Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu kim

Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu

Türkiyenin en kariyerli 10  Futbolcusu 2022 için yaptığımız araştırmalar ve anketimiz sonucu sıralamayı sizlerle paylaşıyoruz.

Emre Belözoğlu
Galatasaray altyapısıyla futbol yaşantısına başlayan Galatasaray’ın o dönemde kazandığı kupalarda büyük rol oynayan futbolculardan biri olmuştur. Dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu avrupa’da birçok kulübün radarına girmişti adı Inter kulübüyle anılan Emre 2001 yılının temmuz ayında Inter kulübüne transfer olmuştu. Inter kulübünde 3 yıl oynadıktan sonra Premier Lig ekiplerinden Newcastle United takımına transfer olan Emre oradan da Fenerbahçe formasıyla yurda dönüyordu.
Saha içinde lider karakteristik yapısıyla ve oyun zekasıyla büyük fark yaratan Emre Belözoğlu Fenerbahçe’ye döndüğünde hırslı bir futbolcu kimliğiyle taraftarın gönlünde taht kurdu kaptanlık seviyesine kadar ulaştı Fenerbahçe’den ayrılarak bir Atletico Madrid macerasına atılan Emre tekrar yurda Fenerbahçe formasıyla dönüyordu. Başakşehir istanbul forması da giyen Emre geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’de 1 sezon forma giyerek futbolu bıraktığını açıklamıştır.

Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu ikinci sırasında

Arda Turan
Türk futbolunun olaylı çocuğu diyebiliriz aslında Arda ’ya.Milli takımdaki prim skandalı lobi kurmalar Arda’nın milli takımla arasının açılmasına neden olmuştu. Gelelim Arda’nın kariyerine. Futbola Galatasaray altyapısında başlayan Arda hızla basamakları çıkarken kendini a takımda da göstermeyi başarmış fırsatları iyi değerlendirmişti.
Çok geçmeden Arda’nın yıldızı parlamıştı bile kaptanlığa bile yükseldi ve Galatasaray’daki son senesinde iyi bir sezon geçirdi ve Atletico Madrid’e imza atıp yuvadan uçuyordu.
Diego Simeone’nin Atletico’suna imza atan Arda orada da müthiş performans göstererek Avrupa ligi kupasını kaldırarak bir de ardına Süper kupa kaldırınca kariyerine birçok unvan ekliyordu. İspanya’nın dev kulübü Barcelona’ya imza atan Arda görkemli bir transfer yaparak Türkiye’nin gündemine oturmuştu 35 milyon euro bonservis bedeli.
Arda Barcelona’da tutunamadı ve yurda dönüş vakti geliyor gibiydi ve Başakşehir ile sözleşme imzalayıp yurda döndü burada da 2 sene oynayan Arda eski takımı Galatasaray’a imza attı bugünlerde.

Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu üçüncü sırasında

Hakan Çalhanoğlu
Futbola Mannheim altyapısında başlayan Hakan çok geçmeden Almanya’da adından söz ettirmeyi başarmıştı. Biz onu Hamburg dayken Bayern Munih kalecisi Neuer’i çok uzaklardan attığı serbest vuruşla avladığı golle tanıdık aslında.
Hakan Hamburg formasını 2 yıl terlettikten sonra Almanya ‘nın köklü takımı Bayer Leverkusen’e imza attı. Burada 3 yıl forma giyen Hakan görkemli futboluyla adından söz ettirmeyi başarıyordu ve günümüzde oynadığı takıma Milan’a 23.3 milyon euro bedelle transfer oluyordu ve Milan’da gerçekten iyi performans gösteriyor.

Türkiye’nin en Kariyerli 10 futbolcusu dördüncü sırasında

Nuri Şahin
Futbola köklü kulüp olan Dortmund’da başlayan Nuri çok yetenekli bir futbolcu olduğunu kanıtlamıştı herkese çok geçmeden a takımda da kalitesini gösteren Nuri Mourinho ’nun Real Madrid’ine transfer olacaktı. Nuri Real Madrid kulübünde fazla tutunamasa da Avrupa’nın birçok önemli kulübünün dikkatini çekmeyi başarmıştı ve Liverpool’a kiralık gitmişti.
Liverpool macerasından sonra Dortmund kulübüne yani evine dönüyordu. Futbolunu 1-2 yıl burada sürdüren Nuri Werder Bremen forması giymeye başladı yeşil formayla görmeye başlamıştık onu artık. Nuri orta sahada dinamik oyunuyla ve paslarıyla dikkat çeken skorer bir orta saha oyuncusu olarak zihnimizde kazılı hale gelmişti.
Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu dördüncü sırasında
Hamit Altıntop
Puskas ödüllü Hamit. Çok görkemli kariyere sahip olan Hamit forma giydiği takımlarda dinamik yapısıyla ve şutlarıyla ön plana çıkmış olup görev adamı olup birçok mevkiinde görev almıştır. Aktif futbol yaşantısını Galatasaray forması altında sonlandıran Hamit son derece dev kulüplerde forma giymiştir.
Bayern Münih, Schalke 04,Real Madrid gibi avrupa’nın dev kulüplerin formasını giyip yurda Galatasaray formasıyla dönmüştür. Orta sahadaki dinamik oyunuyla tanıdığımız yıldız futbolcu şu sıralar Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesidir.
Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu altıncı sırasında
Okan Buruk 
Okan Buruk futbola Galatasaray altyapısında başladı orada yıldızını parlatan kendinden söz ettirmeyi başarınca kısa sürede bu basamakları hızlı çıkmaya başlamıştı. 2 yıl sonra Galatasaray  a takımına yükseliyordu Okan. Burada gösterdiği iyi performans göstererek hocası Fatih Terim’in gözüne girmeyi başarmıştı.
2001 yılında Galatasaray ile sözleşmesi biten futbolcu İtalya’nın İnter kulübüyle sözleşme imzalayarak avrupa’ya ayak basmıştır. 3 yıllık İnter deneyimi sonunda yurda Beşiktaş formasıyla dönen Okan sonraki takımları sırasıyla tekrar Galatasaray ve İstanbul büyükşehir futbol takımıyla futbol hayatına son veriyordu.

Türkiye’nin en Kariyerli 10 futbolcusu yedinci sırasında

Rüştü Reçber
2004 Yılında, Pele tarafından Yaşayan en iyi 125 futbolcunun icinde gösterilmiş Olan Başarıya ulaşmış Türk kaleci. 2002 FIFA Dünya Kupası ‘nda halk oylaması ile UEFA Yılın Yıldız Kadrosu ‘ na değil olan Reçber, 1994-2009 çalışma ‘ toplam 132 kere A Milli formayı oluyorsa  Fenerbahçe SK forması altında geçirdiği 9 sezondan sonra La Liga’nın en büyük isimlerinden biri olan Barcelona ‘ ya imza atmış oldu. Beşinci kere baş gösterdiği başarıya ulaşmış performans ile izleyicilerinden biri olsa da, geçirdiği sakatlık başarısını gölgede bıraktı.

Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu sekizinci sırasında

Nihat Kahveci
Biz onu Kovacevic’in yanındaki futbolcu olarak tanıdık Real Sociedad’a transfer olurken 5m euro kazandırdı Beşiktaş’a. Ya 2008’de euro 2008 Çek Cumhuriyeti maçında attığı o 2. golü müthiş falso gözlerimizin pasını silmişti adeta.
Nihat gol vuruşları olarak müthiş bir forvetti zaten kariyeri gollerle dolu olan akıl dolu bir forvetti. Milli takımımıza da önemli katkılarda bulunmuş yıldız futbolcu İspanya liginde çok fazla yıl tutunmuş kariyerine güzel çentikler atmayı başarmıştı.

Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu dokuzuncu sırasında

Tugay Kerimoğlu
Tugay futbola Trabzonspor altyapısında başladı çok geçmeden futbol hayatı onu Galatasaray altyapısına sürükledi burada kendini gösteren Tugay a takıma yükseldiğinde daha 17 yaşındaydı böylesine genç bir futbolcuyken Galatasaray a takımında yer almak büyük işti.
Yetenekli bir futbolcu olduğunu göstermişti bize Tugay 3 yıl a takımda oynadıktan sonra İskoçya’nın köklü kulüplerinden olan Glasgow Rangers’a transfer oldu bonservis bedeli 2.57 milyon euro. Rangers’da 1 yıl oynadıktan sonra Blackburn forması giymeye başlamıştı.
1.95 milyon euro bonservis bedeliyle 8 yıl Blackburn Rovers forması terleten Tugay Kerimoğlu Blackburn taraftarının gönlünde taht kurmayı başardı. İngiliz ekibinde müthiş performans gösteren Tugay orta sahadaki dinamik oyunuyla   ve tempolu futboluyla hırslı oluşuyla büyük fark yaratıyordu takımda bu onu taraftarın gözünde yükseltmişti.
Tugay Kerimoğlu futbolculuk yaşantısında enfes gollere imza atmış olup Türk futbolunun yetiştirmiş olduğu büyük yeteneklerinden biriydi. Kariyerinde köklü kulüplerde forma giyen Tugay Glasgow Rangers, Blackburn Rovers takımlarında iz bırakmayı başarmıştır. Tugay Kerimoğlu futbolu bıraktıktan sonra yorumculuk yaparak günümüzde kendini ekranlarda gösteren bir eski futbolcu haline gelmiştir. Milli takımda da güzel performans sergileyerek taraftarın beğenisini kazanmıştır.

Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu onuncu sırasında

Yıldıray Baştürk
Futbola Wattenscheid altyapısında başlayan Yıldıray Almanya ekolü futbolu benimseyip futboluyla göz doldurmayı başarmış olup birçok Alman takımının radarına girmişti. Wattenscheid kulübünden Bochum kulübüne bedelsiz geçen Yıldıray burada 4 yıl kaldıktan sonra kendini geliştirmiş futboluna değer katarak 3.25 milyon euro bedelle Leverkusen takımının kapısından girmişti.
Bu onun kariyerindeki ilk ödettiği bonservis bedeliydi. Burada 3 yıl forma giyen Yıldıray Hertha Berlin kulübüne bedelsiz transfer oluyordu. Hertha Berlin kulübündeyken piyasa değeri 9.50 milyon euro olan Yıldıray’ın futbolu artık çok olgunlaşmış milli takıma kadar erişmişti.
Bundan sonraki kulüplerinden Stuttgart olup bu formayla da Almanya’ya veda edecek olup artık İngiltere yolu gözüküyordu Yıldıray’a. Black burn Rovers forması giymeye başlayan Yıldıray 1 yıl sonra futbola veda etmiş. Yıldıray Baştürk futbolculuk yaşantısında son derece oyun zekasıyla fark yaratmayı başaran bir futbolcu olmuştu.

Türkiye’nin En Kariyerli 10 Futbolcusu: İncelemeler ve Başarıları

Futbol, Türkiye’de en popüler spor dallarından biridir ve ülkemizde birçok yetenekli futbolcu yetişmiştir. Bu makalede, Türkiye’nin en kariyerli 10 futbolcusunu inceleyeceğiz. Bu futbolcular, ulusal ve uluslararası arenada elde ettikleri başarılarla adlarından söz ettirmişlerdir. İşte Türkiye futbol tarihinin en başarılı 10 futbolcusu:

  1. Rüştü Reçber Kaleci Rüştü Reçber, Türkiye’nin en başarılı kalecilerinden biridir. Milli takım formasını uzun yıllar boyunca başarıyla giymiş ve birçok kritik kurtarış yapmıştır. Kendisi aynı zamanda Avrupa’nın en iyi kalecileri arasında da yer almıştır.
  2. Nuri Şahin Nuri Şahin, Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli orta saha oyuncularından biridir. Borussia Dortmund formasıyla Almanya’da büyük bir çıkış yapmış ve takımıyla Bundesliga şampiyonluğu yaşamıştır. Ayrıca Real Madrid gibi büyük kulüplerde de oynamıştır.
  3. Arda Turan Arda Turan, Türk futbolunun son dönemdeki en parlak yıldızlarından biridir. Galatasaray’da önemli başarılar elde etmiş ve sonrasında Atletico Madrid’e transfer olmuştur. İspanya’da büyük bir çıkış yaparak Barcelona gibi dev kulüplerde oynamıştır.
  4. Hakan Çalhanoğlu Orta saha oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, serbest vuruşlarıyla ün kazanmış bir futbolcudur. Kendisi Bundesliga’da Bayer Leverkusen ve AC Milan formaları giymiş ve başarılı performanslar sergilemiştir. Ayrıca milli takımımızda da etkili bir şekilde oynamaktadır.
  5. Emre Belözoğlu Emre Belözoğlu, Türkiye futbol tarihindeki en deneyimli oyunculardan biridir. Kendisi, Fenerbahçe ve İnter Milan gibi büyük kulüplerde forma giymiş ve takımlarının başarılarına katkıda bulunmuştur. Ayrıca milli takımımızın kaptanlığını da yapmıştır.
  6. Tuncay Şanlı Tuncay Şanlı, Türk futbolunda hızı, yetenekleri ve gol vuruşlarıyla tanınan bir forvettir. Middlesbrough gibi İngiliz kulüplerinde başarılı bir performans sergilemiş ve milli takımımızda da etkili olmuştur.
  7. Hakan Ünsal Hakan Ünsal, Türk futbolunun en iyi sol beklerinden biridir. Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı efsanevi sezonunda önemli bir rol oynamıştır. Ayrıca Türk milli takımının önemli oyuncularından biri olarak da tanınmaktadır.
  8. Fatih Terim Fatih Terim, Türk futbolunda hem futbolcu hem de teknik direktör olarak büyük başarılara imza atmış bir isimdir. Kendisi Galatasaray’da futbol oynarken takımının birçok şampiyonluğuna katkıda bulunmuş ve sonrasında teknik direktörlük kariyerinde de büyük başarılar elde etmiştir.
  9. Burak Yılmaz Son olarak, Burak Yılmaz, Türk futbolunun son dönemdeki en etkili forvetlerinden biridir. Kendisi, milli takımımızda ve Trabzonspor gibi kulüplerde önemli gol performansları sergilemiştir. Ayrıca Fransa’nın Lille takımında da başarılı bir performans göstermiştir.

Türkiye’nin en kariyerli 10 futbolcusu

Türkiye’nin en kariyerli 10 futbolcusunu inceledik. Bu futbolcular, ulusal ve uluslararası arenada büyük başarılar elde etmiş, Türk futbolunun gelişimine katkıda bulunmuş ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Her biri kendi dönemlerinde örnek alınacak futbolculardır ve Türk futbolunun tarihinde yerlerini sağlamlaştırmışlardır.

Tuzla Gazetesi Spor

Whatsapp ihbar hattı 0532 151 0 813

Türkiyenin en Kariyerli 10 futbolcusu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin