Turpun En önemli Faydaları nelerdir

Turpun En önemli Faydaları nelerdir
Turpun En önemli Faydaları nelerdir

Turpun En önemli Faydaları nelerdir

Turpun En önemli Faydaları nelerdir? Sağlık için faydalı besinler ne diye sorulduğunda turpta yok yoktur, cevabını verebiliriz. Siyah, beyaz mor turp gibi farklı renklere sahip olan turp özellikle B vitamini bakımından zengin besinler arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra folik asit, potasyum, c vitamini, tiamin, niasin riboflavin kalsiyum sodyum, magnezyum, çinko ve fosfor gibi vücut sağlığı için en gerekli vitamin ve mineraller bulunmaktadır. O halde o kadar vitaminlere sahip olan turpun faydaları nelerdir, gelin birlikte inceleyelim…

Tam Bir Sağlık Deposu Turp

Turp vücut sağlığı için çeşitli şekillerde faydalı olan bazı vitamini ve minerallere sahiptir. Cildin nemli kalmasından tutunda, kabızlık semptomlarını gidermeye, kan şekerini düzenlemesinden, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, solunum yolları hastalıklarının tedavisi gibi pek çok faydaları vardır. Şimdi de turpun diğer faydalarına ve turp ile ilgili bilinmesi gerekenler konusuna bakalım…

Kalp Dostudur

Turp için kalp dostudur, denilebilir. C vitamini folik asit ve flovonoidler bakımından zengin olduğundan dolayı kalbin düzgün ve sağlıklı çalışmasını sağlar ve kalp- damar hastalıkları oluşma riskini önler.

Kan Basıncını Düzenler

Sağlıklı bir şekilde tükettiğiniz turp ile tansiyonunuzu kontrol altında kalacaktır. Potasyum bakımından zengin olduğu için kan akışı ve basıncını da kontrol ederek daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

C vitamini bakımından zengin olduğundan dolayı soğuk algınlığı ve öksürük gibi gribal hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemini korur. Aynı zamanda doğru ve düzenli olarak tüketilen turp vücutta iltihap ile serbest radikallerin oluşumunu engeller. Turpun en önemli faydası ise erken yaşlanmayı önlemesidir.

Cildi Korur

Turp kuru ciltleri nemlendirir ve sivilcelerin neden olacağı kızarıklıkları önler. Aynı zamanda saç köklerini güçlendirip, saç dökülmesi ve kepeklenme gibi sorunların oluşmasını engeller. Aynı zamanda cilt için hidrasyon çok önemlidir. Yüksek miktarda su içerdiğinden dolayı vücudun ve cildin ihtiyaç duyduğu sıvıyı sağlar. Yüksek bir enerji için hidrasyon en gerekli maddedir. Turpta bulunan hidrasyon ise enerjinizi yükseltir ve ruh halinizin iyi olmasını sağlayıp, böbreklerde enfeksiyonu oluşumunu engeller.

Kansere Karşı Kalkandır

Sülfürlü bileşikler acısından zengin olması nedeniyle, safra kesesi ve karaciğer dostu olan turp, adeta kansere karşı bir kalkandır. Bu nedenle bol miktarda turp tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye ediliyor.

Peki Hangi Turp Daha Faydalı

Siyah, mor beyaz turp olmak üzere çeşitli renkli türleri olduğundan dolayı turpun faydalarını duyan herkes peki hangi turp daha faydalı sorusunu sormadan edemiyor. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre kırmızı ve siyah turpun aynı besin değerine sahip olduğu, fındık turp olarak isimlendirilen küçük kırmızı turpların ise siyah turba göre daha düşük oranda karbonhidrat daha az kalorili olduğu ancak, çinko potasyum, demir ve C vitamini bakımından zengin olduğu ifade ediliyor. Ancak gaz yapan bir besin olduğundan dolayı reflü gastrit, huzursuz bağırsak sendromu gibi sorunları olan kişilerin çok fazla tüketmemesi gerektiği uzmanların görüşleri arasında yer alıyor.

Turpun En önemli Faydaları nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin