Tuzla Dönerci Tavsiye

Tuzla Dönerci Tavsiye
Tuzla Dönerci Tavsiye yorumlar

Tuzla Dönerci Tavsiye

Tuzla Dönerci Tavsiye; Bir toplumda geçmişten gelen, kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel kalıntılara, alışkanlıklara, bilgilere, törelere ve davranışlara gelenek denir. Türkiye’de de diğer ülkelerde olduğu gibi popüler olan sokak lezzetleri vardır. Türklerin geleneksel sokak lezzetleri ülkemize gelen yabancı turistler tarafından da çok fazla beğenilmekte ve tercih edilmektedir.

Ayrıca Türkiye’den yurt dışına gitmiş vatandaşlarımız da Türklerin geleneksel sokak lezzetlerini yurt dışında sergilemekte ve beğenilerini toplamakta. Ayrıca sokak lezzetleri bir lokantaya, kafeye ya da bir restorana göre fiyatları oldukça ucuz olmakta. Hem lezzetli hem ucuz hem de pratik olmaları sokak lezzetlerinin popülerliğini ve tercih edilirliğini artırmakta. Gıda ve Tarım Örgütü’nün 2007 yılına ait bir araştırma verisine göre, her gün 2,5 milyar insan sokak yemeği yemekte.

Tuzla Dönerci Tavsiye ve önerileri

Türkiye’deki popüler sokak lezzetleri gibi yurt dışında, diğer ülkelerinde özellikle popüler olan sokak lezzetleri vardır. Endonezya’da sate ayam ve bakso; Hindistan’da jalebi, kachori ve pani puri; Tayland’da tom saab; Almanya’da currywurst gibi, farklı ülkelerde değişik popüler lezzetler çokça tercih edilmektedir.

Türkiye sokak lezzetlerine bakacak olursak, en popüler olanları; balık ekmek, turşu suyu, nohut dürüm, kumru, ekmek arası kokoreç, midye dolma, köfte ekmek, tantuni, boza, döner, midye tava ve simittir. Türk geleneksel sokak lezzeti olan döner ise yediden yetmişe herkesin severek yediği bir sokak lezzetidir. Tuzla

Öyle ki, çok fazla tercih edilir olmasından dolayı, özellikle de işlek yerlerde, neredeyse her sokak başında bir dönerci görebiliriz. Tuzla ilçesinin de insanlar tarafından yoğun olarak ziyaret edilmesinden dolayı, özellikle de sahil kesimlere yakın yerlerde çok sayıda dönerci bulunmaktadır.

Tuzla Dönercisi Fiyat

Bir hafta sonu ailecek dışarıda bir şeyler yemek istediğimizde ya da canımız evde yemek yapmak istemiyor ise dışarıda yenebilecek en güzel yemeklerden biri de dönerdir. Geçmişten günümüze popülaritesini kaybetmeden gelen ve hatta gün geçtikçe daha çok sevilen dönerler her daim popülaritesini koruyacağa benziyor. Tuzla ilçesinde de bulunan dönerciler gün boyu müşterilerine hizmet vermekteler.

Çoğu işletme gibi Tuzla dönercileri de akşam saat on ile on bire kadar açık olup hizmet vermektelerdir. Bazı işletmeler pahalıya yemek hizmeti sunmakta. Ama ucuz fiyatlı ya da normal ücretlerde satılan yemek hizmeti sağlayan Tuzla dönercilerinin sayısı daha fazladır.

Fazla para ödemek istemeyen, fahiş fiyatla karşılaşmak istemeyen müşteriler dönercilere gitmeden önce internette bulunan yorumlardan genel fikir edinebilirler ya da işletmelerin numaraları internette yazmakta, bu numaralardan işletmeleri arayarak fiyat bilgilendirmesi alabilirler. ilginizi çekebilir; En iyi Tuzla Kasap Tavsiyesi!

Tuzla Dönercileri

Tuzla dönercileri esnaflarından bazıları etleri özel olarak hazırlamakta ve etleri özel olarak terbiye etmektedirler. “Sanırım ustamız dönerini kendi hazırlıyor. Hazır dönere hiç benzemiyor hem etin lezzeti hem de terbiyesi çok muhteşem ben böyle döner en son sene 1999 da yedim.” yorumunda bulunan müşteriden de anlaşılacağı üzere çoğu müşteri etlerin özel olarak hazırlanıp, terbiye edilmesinin etlerin tadını güzel yönde etkilediğinin farkında ve bu durumdan da memnundurlar.

Bu tür işletmelerde müşteriler için garsonların güler yüzlülüğü, ilgi ve alakası da yemeklerin lezzeti kadar önemli ve etkilidir.

Ne yazık ki bazı işletmelerde ilgi ve alaka sıfır olup, ayrıca suratı asık garsonlar müşterileri o işletmeden mutsuz ayrılmasına sebep olmuştur. Ama genele bakacak olursak çoğu Tuzla dönercileri işletmesinde güler yüzlü, ilgili garsonlar müşterilere hizmet sunmaktadır. Müşterilerde ayrıca bu durum için beğenilerini dile getirmektedir.

[wpseo_map max_number=”undefined” width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″][wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″][wpseo_opening_hours show_days=”sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday”]

Tuzla Dönerci Tavsiye

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin