Tuzla Kıraathane

Tuzla Kıraathane nerede
Tuzla Kıraathane yorumları

Tuzla Kıraathane

Tuzla Kıraathaneler nerede? Kıraathaneler aynı zamanda kahvehaneler olarak da anılmaktadırlar. Kahvehaneler ya da kıraathaneler müşterilerine farklı çeşitlerde ürün hizmetlerinde bulunulmaktadırlar. Özellikle kıraathanelerde çay ve kahve servisi yapıldığı bilinse de bunlara ek olarak çeşitli meşrubatların ve nargile gibi tütün ürünlerinin servisi de yapılmaktaydı..

Ayrıca kıraathanelerde masa oyunları oynanmakta, sohbet edilmekte ve başka diğer aktivelerle de ilgilenilmektedir. Kıraathanelerin kafelerden ve barlardan farkı, genellikle buralarda yemek servisi yapılmaz ve alkollü içeceklere de yer verilmez. Özellikle de kıraathaneler Müslüman toplumlarda daha yaygındır. 16. yüzyıldan beri özellikle Orta Doğu ülkelerinde erkekler tarafından yaygın bir şekilde tercih edilmiştir.

Eskiden kıraathanelerde kitap okuma kültürü varken şu an da o kültür neredeyse bütün kıraathanelerden kalkmıştır. Bu yerlere kıraathane denmesinin sebebi ise kıraathaneler; edebi, siyasi ve sanat ile ilgili bazı oluşumların doğuşuna zemin hazırlamış, toplumsal sorunlar tartışılmış ve kültür mekânları olarak da işlev görmüşlerdir.

Tuzla Kıraathane Hangi Bölgelerde Bulunmakta?

Kahve sözcüğü Türkçe diline Arapça sözcük olan kahwa sözcüğünden geçmiştir ve aslen de Etiyopya’daki Kaffa bölgesinden geldiği düşünülmektedir. Osmanlı tarihçisi İbrahim Peçevî’nin notlarından durumu anlamaya çalışacak olursak, anlaşıldığına göre İstanbul’da ilk kâvehane’nin açılmasının ardından sözcük pek çok dilde şekil değiştirerek kullanılmaya başlanmıştır.

Fransızca, Portekizce dilde café, İspanyolca dilde cafetería ya da café; İtalyanca dilde caffè, Almanca dilinde ise café ve benzeri şekilde liste devam etmektedir. Tuzla ilçesinde ise farklı noktalarda kıraathaneler mevcuttur.

Genellikle çoğu mahallede bulunabilmektedir. Tuzla ilçesinde de Tuzla kıraathaneleri hem üst kesimlerde hem de alt kesimlerde bulunmakta ve insanlara hizmet vermektedirler. Eğer Tuzla ilçesine gittiniz ve kafe yerine kıraathaneyi tercih etmek istiyorsanız ama bildiğiniz bir kıraathane yok ise internet üzerinden ‘Tuzla kıraathaneleri’ yazarak nerelerde kıraathane bulunduğuna ve Tuzla kıraathane dükkanlarının adreslerine internet üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Tuzla Kıraathane Yorumları

Tuzlada kıraathane işletmeleri “40 yıllık işletme sonuçta. İyi olmazsa bu zamana kadar gelmezdi. Bütün gazeteleri bulabilirsiniz. İsteyen kitap okuyabilir, isteyen oyun oynar… İçecekler standart, esnaf kahvehanesinde bulacağınız içecekler ekstra olarak; üşütenler için hidrolik, kendini halsiz hissedene fındıklı meyve suyu, Red Bull bile var.

Kardeşim, tostu efsane. 5 liraya yediğim bu tosta sahil kesimlerindeki kafelerde yanına yeşillik koyup 20-25 TL fiyata iteliyorlar.”, “Eski mesai arkadaşımın işlettiği, kaliteli çay içebileceğiniz bir kahvehane.” şeklinde yorumlar almışlardır. Kıraathanelerde bulunanlar genellikle yerel esnaflar olduklarından mahallenin tanıdığı, bildiği çalışanlar olmakta. Tuzlada kıraathane dükkanları sıcak kanlı, güzler yüzlü ve çevre işletmelere göre oldukça makul ücretlendirmeler ile mahallelilerinin, müşterilerinin beğenilerini toplamakta.

[wpseo_map max_number=”undefined” width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″][wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″][wpseo_opening_hours show_days=”sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday”]

Tuzla Kıraathane

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin