Tuzla Kitap Evi

Tuzla Kitap Evi adres
Tuzla Kitap Evi iletişim

Tuzla Kitap Evi

Tuzla Kitap Evi nerede? Türkiye Eğilimleri Araştırması 2020 raporuna bakacak olursak ülkemizde kitap okumayanların oranı 2019’da yüzde 50.9 iken, 2020’de yüzde 59.1’e ulaştı. Kadir Has Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan Türkiye Eğilimleri Araştırması 2020 raporuna göre, ülkemizde gazete okumayanların oranı yüzde 56.6, kitap okumayanların oranıysa yüzde 59.1.

Vaktinin çoğunu sosyal medya hesaplarına ayıran kişilerin oranı yüzde 91.2, televizyon izleyen kişilerin oranı ise yüzde 93.3 olarak kaydedildi. Yapılan bu çalışma ülkemizdeki gazete ve kitap okuma oranlarında ki düşüşü gözler önüne serdi. Giderek kitap okuma oranlarının azalmasına karşın kitap okuma alışkanlığı insanlar üzerinde birçok farklı olumlu etkiye sebep olmaktadır.

Kitap okuma alışkanlığının insanlara sağladığı; okumak beynin bağlantısını güçlendirir, empati yeteneğinizi artırır, kelime dağarcığınızı geliştirir, stresi azaltır, sizi iyi bir gece uykusuna hazırlar, depresyon belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur tarzında yarar ve faydalar bulunmaktadır.

Tuzla Kitabevi İletişim

Ayrıca kitap okumanın insan sağlığına ek olarak yararı; düzenli kitap okuyan, zihin egzersizi yapan ve kelime dağarcığını sürekli genişleten insanların Alzheimer hastalığına yakalanma riski diğer insanlara göre %50 daha az olmaktadır. Kitaplar her zevke hitap edebilecek şekilde farklı çeşitlere ayrılmaktadır.

Bu yüzden sizde ilgi alanınızı bularak, o alana yönelip zevk alarak kitaplarınızı okumaya başlayabilirsiniz. Kitap türlerini sıralayacak olursak; anı, araştırma-inceleme, bilim, biyografi, deneme, edebiyat, eğitim, felsefe, gezi, hikaye, inceleme, kişisel gelişim, masal, mizah, öykü, polisiye, psikoloji, roman, sağlık, sanat- müzik, sinema tarihi, söyleşi, şiir, tarih şeklinde liste devam etmektedir.

Tuzla ilçesindeyse çeşit çeşit kitaplara ulaşabileceğiniz birçok kitabevi bulunmakta ve kitap sever müşterilerine hizmet sunmaktadır. Tuzla kitabevlerinin iletişim numaraları internet üzerinde mevcuttur. Bu numaralardan Tuzla kitabevlerine ulaşarak istediğiniz kitabın orada bulunup bulunmadığını ve bulunuyorsa da fiyatını öğrenebilirsiniz.

Tuzla Kitabevi Adres

“Şık bir kitapçı ve kafe, gençler için böyle yerler teşvik edici oluyor. Ama burası teşvik etmek yerine para basma bir ticarethane olmayı tercih etmiş gibi duruyor. Kitapların üstündeki fiyatları kafalarına göre karalayıp fiyat biçmişler.

Can yayınlarının verdiği resmi kitap fiyatı 33 lira burada 48 liraya satıyorlar. İletişim yayınlarından Gazap Üzümleri mutedil yerlerde 50 lira civarındayken burada 75 lira. Gezin ama kitap almayın. Kesinlikle tavsiye etmiyorum, dolandırılırsınız.”  Tarzı olumsuz yorumlar alan Tuzla kitabevlerine karşın “Çok geniş ürün yelpazesi var, işletenler güler yüzlü ve işleri konusunda bilgililer.

Her konuda yardımcı oluyorlar. Tuzla Kırtasiye dışında güncel kitapları da bulabiliyorsunuz.” tarzı beğeni ve tavsiye edici yorumlar alan kitabevleri de bulunmaktadır. Bazı kitabevleri kitabevi hizmetlerinin yanında kırtasiye hizmeti ya da kafe hizmeti de müşterilerine sunabilmektedir. Eğer kitabevleri, kitap satıcılığına ek olarak kırtasiyecilik ya da kafe hizmeti de sunuyorlarsa  bunu işletme adreslerinde belirtmektedirler.

Tuzla Kitap Evi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin