Tuzla Pideci Tavsiye

Tuzla Pideci Tavsiye adres
Tuzla Pideci Tavsiye yorum

Tuzla Pideci Tavsiye

Tuzla Pideci Tavsiye; Mayalı hamurlardan yapılan yuvarlak ya da oval şeklindeki yassı ekmeklere pide denmektedir. Bu ekmeklerin üzerine kıyma, peynir, kuşbaşı et, pastırma, yumurta gibi farklı malzemeler konulduğunda ise malzemesine göre kıymalı pide gibi farklı adlandırmalar yapılmaktadır.

Pideler Türk ve Orta Doğu mutfaklarında yaygın olarak tüketilmektedir. Ama Balkan mutfaklarında da görülebilmektedir. Pide Yunanca ‘pita’ sözcüğünden türemiştir ama standartlarını Osmanlı zamanında kazanmıştır. Amerika’nın keşfinden sonra pidelerin yapımında kullanılan malzemeler olarak patates, domates ve biber gibi malzemeler daha çok kullanılmaya başlamıştır.

Tuzla Pideci Tavsiye genelde; Pidelerin bu kadar sevilmesinde etkili olan en büyük unsur pidenin günün her saatinde ve her yemeğin yerine yenilebilmesidir. Pide hamuru hazırlamak için çok fazla malzemeye gerek yoktur. Sadece un, su, tuz ve maya gerekmektedir. Ayrıca lezzetli Tuzla Pideci Tavsiye pidelerini odun ateşinde odun fırınlarında pişirilmektedir.

Tuzla Pidecileri

Günün her saatinde yenebilen ve sıklıkla tercih edilen pideler insanların her zaman tercih ettiği aperatiflerden olmuştur. Bir yere yetişmeleri gerektiğinde, iş ya da okul aralarında sıklıkla da tercih edilmektedir. Bu kadar sevilmesine karşılıkta çok fazla pide işletmesi bulunmaktadır. ilginizi çekebilir; Ramazan Pidesi hakkında bilmeniz gerekenler?

Özellikle Tuzla pidecileri Ramazan aylarının vazgeçilmezi, sıcak sıcak evlere yetiştirilmeye çalışılan Ramazan pideleri en popüler olanıdır. Ramazan ayında evlere ekmek yerine neredeyse herkes pide almaktadır. Bunun dışında et severlerin tercih ettiği kıymalı pideler ve et sevmeyenler içinde peynirli pideler hem ucuz hem de doyurucu olmaktadır ve ucuz olup, doyurucu olması da ayrıca tercih edilirliğini artırmıştır.

Tuzla Pidecileri; Çok fazla müşteri talebi olduğundan, çok fazla işletmede bu alana yönelmiştir. Tuzla ilçesinde ise birçok Tuzla pidecisi bulunmaktadır. Tuzla pidecileri hem sahil kesimlerinde hem de içeri kesimlerinde de bulunmaktadır.

Tuzlada Pideci

Tuzla pidecilerinin yorumlarına baktığımızda çok güzel ve lezzetli pideler yapanlar olduğu gibi pide yapımında çok başarılı olmayan pidecilerde bulunmakta. Pidelerin hamurlarının yanık olması ve pidelerinin içlerinin çiğ kalması, yeşilliklerin diri olması gibi müşteriler tarafından yapılan yorumlar vardır. Ayrıca dışarıda yemek yemek için en fazla dikkat edilen Tuzlada pideci; unsurlardan olan temizlik konusunda da bazı esnaflar sınıfta kalmışa benziyor.

Ama eğer doğru yer bulunur ise Tuzla ilçesinde Tuzlada pidecilerinden lezzetli, olması gereken makul fiyatlarda ve hijyen standartlarına uygun ortamlarda pide yenebilir. “Hayatımda yediğim en güzel pide ve lahmacun. Hataylı olduğunu bildiğim ustalar muazzam iş çıkarıyor.” şeklinde güzel yorumlar alan ve işini hakkıyla, severek yapan, bunlara ek olarak da çoğu müşteri tarafından onaylanıp, önerilen çok fazla pideci bulunmaktadır.

Tuzla Pideci Tavsiye

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin