Tuzlada Gezilecek yerler

Tuzlada Gezilecek yerler
Tuzlada Gezilecek yerler

Tuzlada Gezilecek yerler

Tuzlada Gezilecek yerler; Tuzla’nın İstanbul’un bir ilçesi olması ve çevresinde turistik illerin olmasının yanında kendi bünyesinde birçok güzellik barındırmaktadır. Yani Tuzla’dan ayrılmadan da güzel bir hafta sonu geçirmek mümkündür.

istanbul Tuzla denilince akla ilk gelen sahili ,sahil boyu sunduğu eğlenceli ve kaliteli mekanlarıdır. Sahilde bulunan tenis, futbol, basketbol gibi spor alanları, koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet yollarından faydalanabilir. Mis gibi deniz havası ile ferahlayabilirsiniz.

Oturmak, bir şeyler yemek-içmek için sahilde bulunan birbirinde şık ve kaliteli mekanlarda vakit geçirebilir birbirinden ünlü ve lezzetli köftecilerde güzel lezzetler tadabilirsiniz. Alaçatı’yı hatırlatan balıkçılarda taze balık yiyebilirsiniz.

Tuzlada Gezilecek yerler arasında Tuzla Mercan Koyu

Sahilden biraz daha devam ettiğinizde Tuzla’nın en ünlü yerlerinden biri olan ve Tuzla’da doğallığını hala koruyan ender mekanlardan Mercan Koyu olarak da bilinen Manastır Koyunu görürsünüz. Bazı bilgilere göre İstanbul’un ilk limanı olduğu söylenmektedir.

Tarihi güzellikleri hala gözler önüne seren, mavi ve yeşilin birleştiği doğa güzelliğine sahiptir. Medcezir çekimlerinin burada yapılması bu koyun daha ön plana çıkarmıştır. İstanbul’da kalabalıktan uzak bir gün geçirmek istiyorsanız Mercan Koyunu tercih edebilirsiniz.

Tuzla Viaport Marina

Sahilde bulunmak ama biraz daha kalabalık ve eğlence istiyorsanız Tuzla’da rotanız Via port Marina olmalıdır. 2015 yılında açılan bu marina içerisinde birçok tema parkı, eğlence merkezini, birbirinden kaliteli restoranları barındırmaktadır. Bunun yanında hem deniz havası almak hem de alışveriş yapmak isteyenlerin gelmek isteyebileceği bir yerdir. Özellikle çocuklu ailelerin hafta sonu tercihleri arasında olabilir.

Tuzla’da bulunan bu park gerek eğitim gerek vakit geçirmek amacıyla kurulmuştur. Şelale Eğitim Parkı Türkiye’nin en kapsamlı içeriğe sahip parkıdır. Park alanında tiyatro alanı, olimpik bay ve bayan yüzme havuzu, spa hizmeti, sıcak vakit geçirmek için cafe-restoran bölümü, lunapark, çocuk müzesi, araç müzesi, cami, bir şeyler satın alabileceğiniz dükkanların bulunduğu küçük bir şarkı çarşı, şelale ve dizayn gemi restoranı, süs havuzu ve yeşil alanlar bulunmaktadır.

Aynı zamanda içerisinde Holografik Hayvanat bahçesi ve planetaryum gözlem evi yer almaktadır. Holografik Hayvanat Bahçesi Türkiye’de ilk olmakla beraber birçok nesli tükenmiş ve tükenmekte olan hayvan holografik teknolojiyle bir arya getirilmiştir ve Nuh’un Gemisinden esinlenerek yapıldığı için de böyle bir yapının içine konulmuşlardır.

Şelale Eğitim Parkı – Planetaryum Gözlemevi – Tuzla Belediyesi

Planetaryum Gözlem Evi ise bu bölgenin ilk ve tek gözlem evidir. Astronomiye ilgi duyan çocukların hatta yetişkinlerin bile dikkatini çekebilecek hem eğlenip hem öğreneceği bir mekandır.

Doğa, alış-veriş , yeme-içme gibi faaliyetleri yaptıktan sonra biraz da tarih görmek istiyorsanız Tuzla Kent ve Mübadele Müzesi ilginizi çekebilecek bir yerdir.

Tuzla’da gezilecek tarihi yerler

Eğlence mekanları, Mercan Koyu kadar turist çeken bir alandır. Tarihten izler görmek isteyen kesinlikle soluğu bu müzede almalı Cumhuriyetten sonra Türkiye’den giden ve buraya gelen Türk ve Rum topluluklarının temalı halinde sergilenmiş eşyalarını görmelidir. Şunu da söylemeliyiz ki müze pazartesi günleri hariç ücretsiz ziyarete açıktır.

Tuzla içmeler Kaplıcaları

Burada var olduğunu bilmeniz gereken şeylerden biri de Tuzla İçme ve Kaplıcalarıdır. Bizans döneminden beri birçok hastalığa şifa verdiği bilinmektedir. Bu yüzden bile insanlar tarafından günlük Tuzla ziyareti yapılmaktadır. Günübirlik gelmeyenler için konaklama da sağlamaktadır.

Tuzla F1 Formula Pisti

Son olarak Tuzla’da bulunan mimarisi saat yönünün tersine göre ayarlanmış 14 virajlı Park Pisti , Tuzla Yat Kulübü vardır. Ayrıca Tuzla denilince çoğu insanın aklına gelecek ülkemiz için varlığı oldukça önemli Türkiye’nin en büyük tersaneler bölgesinin Tuzla’da var olduğu unutulmamalıdır.

istanbul Tuzla nasıl bir yer

Bütün bu faaliyetler İstanbul Tuzla’da neler var olduğu ve Tuzla’da neler yapabileceğinize dair araştırdığınız soruların cevabıdır. Bir gün boyunca hepsini yapamasanız da Tuzla’da bulunduğunuz veya Tuzla’ya geldiğiniz takdirde bunları yapabilir hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Tuzla Gazetesi Blog

Tuzlada Gezilecek yerler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin