Tuzla’da Kurallara Uymayan Pazarcı esnaflara ceza

Tuzla'da Kurallara Uymayan Pazarcı esnaflara ceza
Tuzla'da Kurallara Uymayan Pazarcı esnaflara ceza

Tuzla’da Kurallara Uymayan Pazarcı esnaflara ceza

Tuzla’da Kurallara Uymayan Pazarcı esnaflara ceza ;içişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği ’Covid-19 Denetimleri’ başlıklı genelge kapsamında, Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekip Şifa Mahallesi’nde kurulan bölge pazarını denetlediler. Denetimlerde kurallara uymayan pazarcı esnafına 392TL  ceza kesildi.

Tüm Türkiye’de dört gün sürecek korona virüs denetimi yapılacağının açıklandı. Genelgeye bağlı olarak Tuzla’da denetimler sıklaştırılıyor. Tuzla Belediyesine Zabıta Müdürlüğü ekipleri Şifa Mahallesi’nde kurulan semt pazarında denetimleri sürdürüyor. Denetim esnasında , pazar esnafı ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda ikazlarda bulunuldu.

Zabıta ekiplerinin ikazlarına rağmen maskesini doğru takmayan esnaflara Tuzla kovid 19 virüs  nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ‘Belediye Emir ve Yasaklarına’ uyulmaması nedeniyle 392 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Para cezası uygulanan esnaftan bir tanesi, ”kimliğini evde unuttum” bahanesiyle ceza yazılmaması konusunda tüm ısrarlarına rağmen ceza yemekten kaçamadı.

Tuzla’da Kurallara Uymayan Pazarcı esnaflara 392TL ceza

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapan Cengiz Şaş Bey , “İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge kapsamında pazarlarda denetimlere hız kazandırdık. Daha önce de bu denetimleri yapıyorduk. Şimdi  dahada ağırlık verdik. İstanbul biliyorsunuz 131 ülkeden daha büyük bir metropol.

Doğal olarak çok kalabalık bir ilimiz. Bu kalabalıkta mümkün olduğunca aza indirebilmek ve maske konusuna dikkat edilmesi konusunda farkındalık oluşturmak sebebiyle denetimlerimizi sıklaştırdık” dedi.

Vatandaşlar denetimlerden memnun
Pazara alışveriş yapmak için gelen vatandaşlarımız  Denetimler çok iyi olduğunu belirttiler. Uygulamaların olması güzel” dedi. Pazar esnafı Mustafa Bey, “Denetimler çok güzel.  Sağlığımız için yapılması önemle gerekiyordu. Vatandaşa da bize de iyi bunlar devamlılığını  istiyoruz” diye istemde bulundu.

Diğer pazar esnafı ise, “En güzeli oluyor. Herkes maskesini takıyor. Denetimler Çok güzel. Sık sık gelip gidiyor zabıta memurlarımız. Pazarın her iki tarafında da zabıta amirleri var. Böyle giderse çok güzeller bizleri bekliyor dedi.

 

 

Tuzla’da Kurallara Uymayan Pazarcı esnaflara ceza

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin