Yanan Tencereleri Parlatmak için Doğal Çözüm

Yanan Tencereleri Parlatmak için Doğal Çözüm
Yanan Tencereleri Parlatmak için Doğal Çözüm nedir

Yanan Tencereleri Parlatmak için Doğal Çözüm

Yanan Tencereleri Parlatmak için Doğal Çözüm; Yemek yaparken mutfakta kazalar hiç bitmez. Kimi zaman süt taşar, kimi zaman ocakta unutulan yemek yanar ya da dibi tutar. Ama bunların sonucunda olan hep tencere ve tavalara olur.  Altı yanan ve parlaklığını kaybeden tencereler estetik görünümü sağlamaz ve bir süre sonra kullanılmaz hale gelebilir.  Şimdi paylaşacağımız tencere ve tavalar için kolay temizlik ve parlatma ipuçları sayesinde çok sevdiğiniz tencereleriniz ilk günkü parlaklığına getirebileceksiniz. Düdüklü tencerede yemek pişirme başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

Yanan Tencerelerinizi Temizlemek İçin Önerileri

Birçok kimse yanan ya da dibi tutmuş tencereleri temizleme için vim ve   bulaşık telini tercih eder. Ancak bulaşık teli hem teflon hem de çelik tencerenizin tabanını ve yüzeyini çizeceği için yapısını bozulmasına neden olur.  Özellikle çizilen teflon ya da granit tencereler sağlık acısından pek güvenli olmamaktadır. Bunun yerine doğal temizlik ürünlerini denemelisiniz.

Karbonatla Temizleme 

Temizlik denildiğinde en büyük yardımcınız olan karbonat, burada da kendine çok önemli görev edinmiştir.  Yanan tencere ve tavalarınızı ocakta alın ve soğumadan tahta kaşık yardımı ile yanmış yemek kalıntılarını temizleyip, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.  Tencereniz soğuduktan sonra   tencerenizin tabanını tamamını kaplayacak şekilde karbonat serpiştirin. Ardından 3 su bardağı kadar ılık su ilave edip ocağa koyarak kaynamaya bırakın. Tenceredeki  su kaynadıkça tencerenizin dibine yapışan   yanık kir ve yemek kalıntılar yavaş yavaş yumuşayıp sıyrılacaktır. Kirler ve yağlar yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içini soğumasını bekleyin. Hala tencerenizin tabanında kir ve yanık kalıntıları kalmışsa yine birkaç yemek kaşığı karbonat serperek bulaşık süngeriyle ovalayarak tencerenize zarar vermeden yanıkları temizleyebilirsiniz.

Daha İnatçı Kir ve Yanıklar İçin Sirke İş Başında

Sirkenin temizlikteki marifetlerini de unutmamak lazım. Birçok kadının inatçı kirler için tercih ettiği sirke tencerenizdeki yanık ve yağ lekelerinde değil, aynı zamanda kararan tencerenizde parlatma konusunda oldukça marifetlidir.  Bunun için tercihiniz beyaz sirke olmalıdır.  Yine yanan veya da dibi tutan tencerenizin tabanındaki yanan yemek kalıntılarını soğumadan tahta kaşıkla sıyırın. Ardından iki su bardağı kadar beyaz sirkeyi tencerenizin tabanına dökün ve iki su bardağı ılık su ile bir yemek kaşığı karbonat ilave ederek karıştırın ve kaynaması için ocağa koyun Tencere içindeki sirkeli karbonatlı su 20 dakika kaynadıktan sonra tence dibindeki yanık yemek kalıntılar ve yağ lekelere yavaş yavaş yumuşayıp kolaylıkla tencerenizden sıyrılacaktır.

Yine tencerenizin dış yüzeyinde oluşan kararmalar için karbonatla temizleme yöntemini tercih edebilirsiniz. Bulaşık süngerini üzerine bolca karbonat ve bir limonun suyunu sıkın ve bununla tencerenizin dış yüzeyini tabanını güzelce ovalayın. Kısa sürede lekelerin çıktığını ve tencerenizin parladığını fark edeceksiniz.

Yanan Tencereleri Parlatmak için Doğal Çözüm

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin