Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme Süreleri

Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme Süreleri sebze
Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme Süreleri kuru fasulye

Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme Süreleri

Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme Süreleri; Düdüklü tencereler mutfakta kadınlara kolaylık ve zaman tasarrufu sağladığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Düdüklü tencere ile et yemekleri pişirebileceğiniz gibi sebze yemeklerini çok rahatlıkla pişirilebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta et türü ya da sebzelerin hangi sürede piştiğini bilmenizdir. Mutfakta Yemekleri doğru sürede pişirmez iseniz istediğiniz lezzeti ve kıvamı yakalayamazsınız. Düdüklü tencerede pişireceğiniz yemeği az pişirseniz çiğ kalır, gereğinden fazla kaynatırsanız ise pişmez. Bu yüzden pişme süresini bilmenizde fayda var. Düdüklüye koyduğunuz her sebze ve et çeşidinin pişirme süresi farklıdır.

Hızlı pişirmesi ve pratik olması gibi özelliklerinden ötürü düdüklü tencere olmayan ev neredeyse yoktur. Pişmesi için normal tencerede saatlerce pişirmek zorunda kalacağınız et ya da sebzeleri düdüklü ile 15-20 dakika gibi kısa bir süre içinde pişirebilirsiniz. Yeni çıkan düdüklü tencere modelleri dijital olması ve ayarlanabilir özellikleri ile daha kullanışlıdır. Sebze, et ya da bakliyatların yapılarına göre pişirme süreleri de değişir. Bu yüzden eğer düdüklü kullanacaksanız hangi besini kaç dakika da pişireceğinizi öğrenmelisiniz.

Düdüklü Tencerede Et Pişirme Süresi

Pişmesi en uzun süren gıdalardan olan eti düdüklü ile kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde pişirmek mümkündür. Kemikli parça et için 45 dakika kaynatma süresi yeterli olacaktır. Kuşbaşı et için 15 dakika, kıyma için 10 dakika, biftek için ise 10 dakika pişme süresi yeterlidir.

Düdüklüde Patates Pişirme Süresi

Patates mutfaklarda en çok tüketilen gıdalardan biridir. Patates haşlamak için düdüklü de 15 dakika kadar kaynatmak yeterlidir. Patates yemeği yapacaksanız bu süreyi 10 dakikaya düşebilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Yeşil Mercimek Pişirme Süresi

Yeşil mercimek hem lezzetli hem de oldukça faydalı bir bakliyattır. Normal tencerede pişirmesi uzun süren bir yemektir. Bu yemeği düdüklü tencere kullanarak daha kısa sürede yapabilirsiniz. Yeşil mercimeğin düdüklüde pişme süresi ise 20 dakikadır.

Düdüklü Tencerede Barbunya Yemeği Pişirme Süresi

Barbunya yemeği sıklıkla tercih edilen lezzetli ve besleyicidir bir yemektir. Pişirme süresi uzun olan bu yemeği de yine düdüklü de pişirerek zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Ancak sert bir yapıya sahip olduğu için geceden ıslatıp beklettikten sonra pişirmeniz daha kolay olacaktır. Islatıp beklemiş olan Barbunya düdüklü tencerede 15 dakika da pişecektir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Fasulyenin cinsi ve tazeliği pişirme süresini etkilemektedir. Taze değilse ve cinsi farklı ise pişirme süresi değişebilir.

 

Dikkatinizi çekebilir; Günlük almamız gereken protein miktarı

Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme Süreleri

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin