Yeşilçam Filmlerinin Olumlu Enerjisi

Yeşilçam Filmlerinin Olumlu Enerjisi, gurbet kuşları
Yeşilçam Filmlerinin Olumlu Enerjisi, gurbet kuşları

Yeşilçam Filmlerinin Olumlu Enerjisi

Yeşilçam Filmlerinin Olumlu Enerjisi; gurbet kuşları? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle eski Yeşilçam filmleri hakkında bir makale yazmak istedim. Özellikle hala sevilerek ve büyük bir keyifle izleniyor olması Yeşilçam filminin bir ruhu olduğunun en büyük kanıtı olduğunu düşünmekteyim. Eğer sizler de hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, sosyal medyada Yeşilçam filmleri ile ilgi şu yorumu gördüm. Yeşilçam filmlerinin bir ruhu var ve bu ruhun içinde güzel bir enerji var. Bu güzel ve olumlu enerjinin ise bizlere geçiyor olması Yeşilçam filmlerinin hala izleniyor olmasına sebep olmaktadır. Yorumu bu şekilde yapmıştı sosyal medya da bir sayfa. Bende bundan esinlenerek bu konu üzerinde sizlere bir makale yazmak istedim. Yapılmış olan yorum yerinde ve isabetli bir yorum olduğunu düşünmekteyim.

Yeşilçam Dram Filmleri

Bugün hala Yeşilçam filmleri büyük bir zevk ve keyifle izlenebiliyor olması Yeşilçam filmlerinin bir ruhu olmasından kaynaklanmaktadır. Yeşilçam filmlerinde olan aile kavramı, sevinçler ve hüzünler bunların hep bir ruhu ve enerjisi bulunmaktadır. Özellikle Yeşilçam filmlerinin Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Tarık Akan, Şener Şen, Ayşen Gruda, Hulisi Kentmen gibi isimlerin olduğu Yeşilçam filmleri özellikle hala keyifle izleniyor ve hala bu Yeşilçam filmlerinin komik sahnelerine bilinmesine rağmen hala gülünebiliyor.

Çünkü bu filmlerin izleyicisine vermiş olduğu olumlu enerji sayesinde aradan seneler geçmiş olmasına rağmen, izleyici kitlesinin yaşı ve kişileri bile değişiyor olmasına rağmen hala evlerde büyük bir keyifle izleniyor ve izlenmeye de devam etmektedir. Bunu da içinde barındırmış olduğu olumlu enerjisine bağlıdır. Özellikle bu filmlerde olumsuzluklar bile bir komedi ile anlatılıp izleyici kitlesine hiçbir şekilde olumsuz enerji aktarımı yapmayarak izleyici kitlesini geri itmiyor kendine çekiyor.

Eski Yeşilçam aşk filmleri

Yeşilçam filmlerinin özellikle saymış olduğum isimlerin çekmiş olduğu eğlenceli filmlerin bir ruhu olmasının en iyi nedeni ise bir aile kavramının olması, bir konusunun olup bu konun hayattan olması özellikle izleyici kitlesini kendisine daha çok çekmektedir. Bunu da içerisinde barındırmış olduğu enerjisine bağlıdır. Bu yüzden de ne kadar çok sene geçerse geçsin bu filmlerin üzerinden hala etkisini koruyacak ve korumaya devam edecektir.

Sadece Yeşilçam filmlerinde bu saydığım isimler değil Türkan Şoray, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın gibi isimlerin de oynamış olduğu filmler de izleyici kitlesinin çok olduğu ve büyük bir ilgi izlenmektedir. Ama bu saymış olduğum isimler izleniyor olsa bile Yeşilçam’da aile sıcaklığını hissettiğimiz filmlerinin enerjisi hep daha bir başka ve daha bir farklı olduğunu düşünmekteyim.

Gurbet kuşları

Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle Yeşilçam filmlerinin barındırmış olduğu ruhu ve enerjisinden bahsetmek istedim. Özellikle aile sıcaklığını dolu dolu hissettiğimiz Yeşilçam filmleri hep daha dolu dolu izlenip daha çok tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise içinde barındırmış olduğu olumlu enerjilerden kaynaklanmaktadır. Bu enerjisini izleyici kitlesine aktarabiliyor oluşundan hala izleyici kitlesinin yaşı veya kişileri değişmiş olsa bile bırakmış olduğu etki ve enerji herkeste aynı olmaktadır. Peki siz sevgili okuyucularımız bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizlerin en çok izlemekten zevk aldığı Yeşilçam filmi hangisi?

Yeşilçam filmleri, Türkiye sinemasının 1950’lerden 1980’lere kadar süren dönemini kapsayan ve Türk kültürüne önemli katkılar sunan bir sanat hareketidir. Yeşilçam filmleri, başta melodram ve aşk temaları olmak üzere birçok farklı türde üretilmiştir ve Türkiye’nin sosyal, kültürel ve politik tarihine de ışık tutmuştur.

Yeşilçam filmlerinde, birçok ünlü oyuncu ve yönetmen yer almıştır. Türk sinemasının en önemli oyuncuları arasında Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Ediz Hun, Cüneyt Arkın ve Sadri Alışık gibi isimler bulunmaktadır. Yeşilçam filmlerinin yönetmenleri arasında ise Metin Erksan, Halit Refiğ, Atıf Yılmaz, Ertem Eğilmez, Memduh Ün ve Şerif Gören gibi ünlü isimler yer almaktadır.

Yeşilçam filmleri, Türk sinemasında birçok ilki başlatmıştır. Örneğin, gurbet kuşları Türkan Şoray’ın “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmi, Türk sinemasında ilk kez aşk temasına farklı bir bakış açısı getirmiştir. Ediz Hun’un başrolünde yer aldığı “Sonsuz Nefes” ise Türk sinemasında ilk kez bir engelli karakterin hayatını konu alan film olmuştur.

Tuzla gazeteleri

Yeşilçam Filmlerinin Olumlu Enerjisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin