Zatürreye iyi Gelen Yiyecekler

Zatürreye iyi Gelen Yiyecekler doğal yöntem
Zatürreye iyi Gelen Yiyecekler hangileri

Zatürreye iyi Gelen Yiyecekler

Zatürreye iyi Gelen Yiyecekler nelerdir? Zatürre , bakteri , virüs , mantar, gibi mikropların sebep olduğu bir akciğer enfeksiyonudur. Zatürrenin tıpta geçen adı ise pnömoni dir. Zatürre maalesef ki bulaşıcıdır. Hapşırık ve öksürükle dışarı yayılan mikroplarla birlikte karşıdaki kişiye kolaylıkla bulaşabilen bir hastalıktır ayrıca toplu kullanılan havlulardan ve çatal kaşıklardan da bulaşabilme özelliğine sahiptir.

 

 Zatürrenin belirtileri

  • Ateş ve titreme
  • Üşüme veya terleme
  • Öksürük ve balgam
  • Göğüs ağrısı ve sırt ağrısı
  • Hızlı nefes alıp verme veya nefes darlığı
  • Kusma ve bulantı
  • Baş ağrısı
  • Kas ve eklem ağrıları
  • Halsizlik ve iştahsızlık
  • Bilinç kaybı ve bilinç bulanıklığı

Bu belirtilere sahipseniz hızlıca bir sağlık kuruluşuna başvurunuz. Zatürre uygun ilaçlarla tedavi edilebilen bir hastalık olduğu için şanslısınız.

Zatürreye iyi gelen yiyecekler 

Kekik kürü; Vücudunuzun zatürreye karşı savunma sistemi oluşturabilmek için yardımcı olan ürünlerden biri yaban kekiğidir.

Kaynayan 1 bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı yaban kekiği ekleyin. 5 dakika kısık ateşte demleyin ve sonrasında süzünüz. Ilımasını bekleyip kahvaltıdan 2 saat sonra 1 su bardağı içebilirsiniz.

Bu kürü 10 gün boyunca kullanın sonrasında ise 1 hafta kadar ara verip yeniden 10 gün daha kullanabilirsiniz. Yaban kekiği akciğerlerinizi temizleyecektir.

Karabaş otu kürü nasıl yapılır?

1 su bardağı klorsuz suyu iyice kaynatın. Üstüne biraz karabaş otu ekleyin ve üzerini kapatarak 7 dakika kısık ateşte kaynatın. Ilımaya bırakın ve sonrasında dikkatlice süzün.

Bu karışımı akşam yemeklerinden iki saat sonra tüketebilirsiniz. Bu kürü 10 gün boyunca kullanıp 1 hafta mola verip tekrar 10 gün daha tüketmeniz gereklidir. Bu karışımı içtikten sonra su dışında hiçbir şey yiyip içmemeniz önerilmektedir.

Soğan ve sarımsak

Soğan ve sarımsak vücudumuza oldukça faydalı iki sebzedir. Vücudumuza faydalı olmakla kalmayıp zatürreye de faydalı olan bu karışım vücudumuzdaki bronşların açılmasını ve iltihabın atılmasını kolaylaştırır. Her iki besinde doğal bir antibiyotik olma niteliği taşımaktadır. Soğan ve sarımsakları çiğ şekilde çiğneyerek tüketebilirsiniz eğer bu şekilde tercih etmiyorsanız soğan ve sarımsak suyu tüketerek bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

4-6 diş sarımsağı ve yarım soğanı küçük dilimlere ayırın. Blenderin içerisine 250 gram su koyun doğranmış sarımsak ve soğanı dikkatlice koyun ardından 2 çay kaşığı bal ilave edin hepsini karıştırın. Karışımı kahvaltıdan 30 dakika önce içiniz.

Kızılcık suyu

Kızılcık suyu vücudumuzdaki istenmeyen mikropları atma konusunda oldukça faydalıdır. Bu içecek akciğer dokusunda meydana gelen iltihap taşıyan hücreleri temizler.

Her sabah kahvaltıda 1 bardak doğal kızılcık suyu içilmesi önemle tavsiye edilmektedir. Kızılcık suyunu içerek zatürrenin meydana getirdiği öksürük ve yorgunluğun üstünüzden gitmesini sağlayabilirsiniz.

Andız pekmezi

Andız pekmezi vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlenmesine yarayan ve zatürre için de oldukça faydalı bir besindir.

Her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı andız pekmezi tüketmenizde fayda vardır. Böylece vücuttaki akciğer sağlığını koruyabilir zatürreden dolayı maruz kaldığınız rahatsız edici öksürükleri de azaltabilirsiniz.

Zatürreye iyi Gelen Yiyecekler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin