1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası 2022
1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası etkinlikleri

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası, Nisan ayının ilk haftası Ülkemizde kanser haftası olarak biliniyor. Bu hafta münasebetiyle kamuoyunun bu önemli halk sağlığı sorunu üzerine bir kez daha dikkatinin çekilmesi, kanser hakkında toplumun ilgisinin ve bilgisinin daha canlı ve diri tutulması ve bu hususta toplum bilincinin oluşturulması amacıyla; Ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI

Sevgili okuyucularımız 1-7 Nisan Kanser Haftası olarak geçmektedir. Ben de bugün sizler için Kanser Haftasına özel bir makale hazırlamak istedim. Özellikle son zamanlarda kanser hastalığının çok artması ve kanser hastalığının da çeşidin çok fazla artmış olduğunu sizler de belki fark etmiş olabilirsiniz. Bu yüzden ben de sizler için Kanser Haftası olması sebebiyle bir makale hazırlamak istedim. Hazırsanız buyurun başlayalım.

Kanser hastalığı maalesef ki artık çağımızın hastalığı olmuş durumundadır. Bu yüzden de farkındalık yaratmak ve halkımızı bu konu hakkında bilgi verip bilinçlendirmek çok önemlidir. Kanser hastalığı, vücudumuzda bulunan hücrelerin normal kurallar dışına çıkarak otonomi kazanarak ölümsüz olması ile ortaya çıkan bir hastalık türüdür. Bu hücrelerin anormal bir şekilde çoğalması her organda ve her dokuda görülebilmektedir. Dünya da her yıl 14 milyon kişiye maalesef ki kanser teşhisi konmaktadır. Ama benim de şahsi görüşüm olarak son birkaç senedir de kanser hastalığı sanki giderek artmaya başlamıştır. Ama kanser hastalığı artık eskisi gibi çaresi olmayan bir hastalık değildir.

Kanser hastalığı

Özellikle halkımız arasında kanser hastalığına yakalanmış birine ölecekmiş gibi davranmalarına gerek olmadığını altını çizerek belirtmek isterim. Çünkü erken teşhis ile artık kanser hastalığı önlenebilir ve tedavi edilebilir durumdadır. Çünkü tıp ilmi çok ilerlemiş ve artık kanser hastalığı da sanıldığı kadar tedavisi ve çözümü olmayan bir hastalık değil tedavisi ve çözümü olabilen bir hastalık haline gelmiştir. Kanser hastalığı evresi ve tedavi süreci her ne kadar ağır ve biraz zor olsa bile artık iyileşme ve kanseri yenme olasılığı da tıp ilminin ilerlemesi sayesinde korkutulacak bir yanının olmadığını gözler önüne sermektedir.

Ama özellikle halkımızın kanser hastalığı konusunda bilinçlendirmek çok önemlidir. Özellikle kanser hastalığının en büyük ilacı moral ve motive edici şeylerdir. Bu yüzden birçok kanser hastasının aslında morale ihtiyacı olduğunu ve stresten uzak durmaya çalıştıklarını belki çevrenizde sizler de görebilirsiniz. Ayrıca kanser hastalığında erken teşhis çok önemlidir. Çünkü kanser hastalığı evre evere ilerleyen bir hastalıktır bu yüzden erken teşhis konulması büyük bir önem arz etmektedir. Bu yüzden vücudunuz da normalinden dışında herhangi bir tepki olduğunu hisseder ve görürseniz doktora gidip muayene olmanızda fayda vardır.

1-7 nisan kanser haftası etkinlikleri

Çünkü doktorlarımız vücudumuzun en iyi tanıyan kişilerdir. Her hastalık kanser hastalığıdır demiyorum elbette ama vücudumuzun normalden farklı bir tepki vermesi bir şeylerin ters gittiğinin göstergesidir. Bu yüzden sağlığımız asla ihmal etmemiz gerekmektedir. Ayrıca kanser hastalığının oluşumuna en çok katkı sağlayan şeylerden biri ise sağlıksız besinlerin çok fazla tüketilmesi olduğunu da unutmamak gerekir. Özellikle çok şekerli ürünler, ambalajlı sağlıksız ürünler de kanser hastalığının dostu olan ürünlerdir. Bu yüzden kanser hastaların birçoğuna bir diyet programı verilmekte ve beslenmelerine özellikle dikkat etmeleri gerektiğini söylemektedirler.

Kanser hastalığında korunmak ve erken teşhis sayesinde de önlenebilmesi konusunda uzmanlarımız çok fazla bilgilendirme yapmaktadır. Bu yüzden uzmanları dinlemek çok önemlidir. Kanser hastalığında en büyük avantajın erken teşhis olduğunu asla unutmamak gerekmektedir. Bu yüzden vücudumuza gereken chek up yaptırıp gereken önlemleri almamız gerekmektedir. Özellikle birçok kadın Meme Kanseri ile mücadele etmektedir. Bunun için belirli zamanlarda her kadının mamografi çektirip doktorları ile görüşmesi gerekmektedir. Bunun farkındalığı çok önemlidir. Bu yüzden özellikle kadınların bu konuya daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir.

Sevgili okuyucularımız bu hafta kanser haftası olmasından dolayı sizler için bir makale hazırlamak istedim. Kanser hastalığının farkındalığı ve bilinçli olunması çok önemlidir. Bu yüzden de ülkemizde her bir bireyin bilinçlenmesi ve öğrenmesi gerekmektedir.

Sümeyye Nur Gündüz.

 

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin