2021 Ramazan Ayında camilerde teravih namazı kılınacak mı?

Teravih Namazı
Teravih Namazı

2021 Ramazan Ayında camilerde Teravih Namazı kılınacak mı? Bu yıl camilerde Teravih Namazı var mı? Bu sene Hatimle teravih var mı?

2021 Ramazan Ayında camilerde teravih namazı kılınacak mı? Ramazan ayının yaklaşmasıyla vatandaşlar tarafından en merak edilen sorulardan birisi camilerde teravih namazı olacak mı sorusu oldu. Geçtiğimiz yıl korona virüs nedeniyle camilerde teravih namazı kılınmamıştı. Peki bu yıl 2021’de camilerde teravih namazı olacak mı? Detaylar haberimizde.

2021 yılında camilerde teravi namazı olacak mı? Bu yıl camilerde teravih namazı kılınacak mı? Bu sene Ramazan ayında camilerde yatsı namazından sonra teravih namazı kılınacak mı?

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2021 yılı Ramazan ayı Covid-19 tedbirleri kapsamında toplu iftar ve sahur organizasyonları yapılmayacak. Tüm ülke genelinde ise hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Tabi ki bu durumda vatandaşların aklına şöyle bir soru geldi. 2021 Yılı Ramazan Ayında Teravih Namazı kılınacak mı? Mukabele okunacak mı?

Konu ile alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan henüz net bir açıklama yapılmazken, halk arasında konuyla alakalı çeşitli söylentiler başladı bile. Kısaca türk halkının 2 farklı türden görüşlerini sizlerle paylaşalım;

Tedbire Uyarak Yapılması Gerekenler şunlar diyenler;

  • Teravih Namazı sünnet bir namaz olduğundan dileyen evinde kılabilir.
  • Bu yıl camilerden mahrum kalmayalım. En azından tedbirler kapsamında bu yıl Teravih namazımızı 8 rekat olarak kılalım.
  • Mukabeleyi evimizden Tv veya Online olarak takip etme imkanımız var.

2021 yılı Ramazan Ayında Cami Uygulamalarında Esneklik Bekleyenler;

  • Camilerimizde yeterince tedbir uygulanmakta. Teravih namazımızı kılalım.
  • Mukabelelerimizi aksatmayalım.

Konu ile alakalı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak açıklama beklenmektedir.

2020 RAMAZAN AYINDA CAMİLERDE TERAVİH NAMAZI KILINDI MI?

Geçtiğimiz yıl korona virüs nedeniyle camilerde teravih namazı kılınmamıştı.

Geçtiğimiz yıl Diyanet’ten yapılan açıklama şu şekildeydi:

“Camilerden uzak kalmamızın hüznünü yaşadığımız şu günlerde, teravih namazlarımızı, mukabelelerimizi evimizde ifa etmek, dualarımızı ve istiğfarlarımızı hep birlikte hanemizden Rabbimize yöneltmek, Ramazan ayının maneviyatından azami derecede istifade etmeye vesile olacaktır. İdrak edeceğimiz Ramazan ayının, bu salgın hastalıktan bir an önce kurtuluşumuza vesile olmasını; milletimize, ümmet-i Muhammed’e ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederiz.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Herkes evinde ailesiyle teravih namazlarını kılabilir, çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır.” ifadelerini kullanmıştı.

 

2021 Ramazan Ayında camilerde teravih namazı kılınacak mı?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin