2021 Resmi Tatiller

2021 Resmi Tatiller takvimi
2021 yılı Resmi Tatiller takvimi

2021 Resmi Tatiller

2021 Resmi Tatiller; Vatandaşlara  mola ve tatil imkanı sunan resmi tatil günleri  büyük merak konusu  olmuştur.  Ailenizle tatil ya da eğlenceli zamanlar geçirmenizi ya da milli bayramlarınızı kutlamanızı sağlayan resmi tatil günleri aşağıda yer alıyor.  Resmi tatillerde  ister evinizde ailenizle baş başa gün geçirip işinize küçük bir mola verebilir, isterseniz de günübirlik geziler yapıp, küçük kaçamaklar yapabilirsiniz. Bu tatili nasıl değerlendireceğinizi tamamen size bağlı….İşte 2021 ‘in resmi tatil günleri takvimi….

2021 Yılbaşı

Daha senin başında bize ilk tatili veren 2021 yılbaşı tarihi 1 Ocak Cumartesi Günü olmuştur. 2021’in ilk günü cuma gününe denk gelmiş ve hafta sonu ile 3 gün boyunca tatil yapmıştık. Bu tatil gününde tatilinizi evde geçirmiş olmanızı dileriz.

2021 yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Mart ayını başında olsak da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk bayramına sayılı günler kaldı, diyebiliriz. 23 Nisan tatili de cuma gününe denk geldiği için yine hafta sonu ile üç gün tatil yapma fırsatınız olacaktır.

Emek ve Dayanışma Günü

Milli Güvenlik konseyince 12 Eylül zamanında resmî tatil olmaktan çıkan 1 Mayıs 2009 yılında emek ve dayanışma günü olarak resmî tatil ilan edilmiştir. 2021’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Cumartesi gününe denk geliyor. Memurlar ya da kamu kurumunda çalışanlar için pek çok anlam ifade etmese de özel sektörde Cumartesi gün çalışanlar için 2 gün tatil yapma fırsatı olacaktır.

2021 Ramazan Bayramı Tatili

İslam’ın şartlarından birisi olan 11 ayın sultanı Ramazan bitimini hemen ardından gelen Ramazan Bayramı tatili de en çok merak edilen resmî tatiller arasında yer alıyor. Ramazan Bayramı tatili 12 Mayıs Çarşamba arife günü ile başlayıp 3 gün sürecek ve 15 Mayıs Cumartesi günü sona erecektir. Ayrıca hafta sonu ile bağlanacağı için 7 gün boyunca tatil yapma fırsatınız olacaktır.

2021 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tatili ise Çarşamba gününe denk gelmektedir. Bir günlük tatil olduğu için günü birlik tatiller yapabilir ya da evinizde istirahat edebilirsiniz.

2021 Kurban Bayramı Tatili 

Kurban Bayramı tatili ise 19 Temmuz Arife günü ile başlayıp toplamda 4 gün sürecektir. Bayram tatili 23 Temmuz Cuma günü sona eriyor. 4,5 gün tatil ile 2021’in en uzun resmî tatilleri arasında yer alan Kurban bayram tatili hafta sonları ile birleştirdiğinizde 9 günlük bir tatil yapma fırsatı bulacaksınız.

2021 30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ise pazartesi gününe denk geliyor. Böylece hafta sonu ile bağladığınızda toplam 3 günlük bir tatil yapma fırsatınız olacaktır. Kısa süreli bir tatil olduğu için bulunduğunuz bölgeden uzaklaşmadan kısa tatiller ya da hafta sonu kaçamakları yapabilirsiniz.

2021 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

2021’in son resmî tatili ve milli bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ise 1.5 günlük bir tatil olduğu için perşembe günü öğleden sonra başlayıp cuma günü tam gün olacak şekilde bir tatil imkânı sunuyor. Hafta sonu ile bağlayıp 4 günlük bir mola yapabilirsiniz.

İlginizi çekebilir; 2021 üç Aylar Ne Zaman Başlıyor

2021 Resmi Tatiller

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin