2021 yılında gümüşe yatırım yapılır mı

2021 yılında gümüşe yatırım yapılır mı acaba
2021 yılında gümüşe yatırım yapılır mı

2021 yılında gümüşe yatırım yapılır mı

2021 yılında gümüşe yatırım yapılır mı; Türk parasının değer kaybetmesi nedeni ile vatandaş elindeki nakit paralarını altın veya gümüş gibi değerli yatırım araçları ile değerlendirmeye başladı.  Altından sonra tercih edilen gümüş yatırımı yatırımcılarına hatırı sayılır oranda kar ettirdi.  Temmuz ayının verilerine göre gümüşe yatırım yapanlar %33,1 oranında kar ettiği ifade edilmiştir. Peki gümüşe yatırım yaparak nasıl kar sağlanır, gümüşe yatırım uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli mi yapılmalı ya da gümüşe yatırım yapmanın riskleri nelerdir gibi binlerce soru yatırımcıların kafasını kurcalamaya başladı. İşte gümüş yatırımı ile ilgili tüm merak edilen soruların detayları….

Gümüşe Yatırım Yapmak Ne Kadar Mantıklı

Altından sonra güvenilir liman olarak kabul edilen gümüşe yatırım yapmanın birkaç riski vardır.  Lakin bu riskler altın ve diğer yatırım araçlarında da bulunur. Gümüşün yatırım amacı da altınla benzerlik gösterir. Ayrıca altın ve gümüş gibi kıymetli madenler küresel krizlerde salgın döneminde ve para birimlerinin net olmadığı zamanlarda çok fazla talep görüyor. Yatırımcılar paranın belirsizleştiği zamanlarda ellerinde bulunan birikimleri ile gümüş ya da altın gibi değerli madenler alarak kar etmeye çalışıyor. Ancak gümüşe yatırım yaparken, altın ya da döviz piyasası kadar geniş olmadığı ve altına göre çok riskli olduğunu göze almanız gerekiyor. Peki; Altın Döviz iniş Çıkışlarını Etkileyen Faktörler nelerdir makalemizde inceleyelim.

Gümüşe Yatırım Nasıl Yapılır

  • Gümüşe yatırım tıpkı altında olduğu elinizdeki nakit para ile bu değerli madenlerden gramı ile alıp saklayabilirsiniz.
  •  Bunun dışında Borsa Yatırım Fonlarında da gümüşe yatırım yapılabiliyor.
  • Piyasayı takip edip, al- sat yaparak gümüşten ciddi oranda kar edebilirsiniz.
  • Aynı zamanda gümüş madenciliği yapan firmaların hisse senetlerinden de gümüş alarak yatırım yapma imkânı vardır.
  • Son olarak gümüş madenciliği işlem sözleşmeleri ile de gümüşe yatırım yapmak trend haline gelmiştir.

Gümüşe Yatırım Yapmanın Riskleri Nelerdir 

Gümüşe yatırım yapmanın riskleri şunlardır; gümüşe yatırım yaparken alınan komisyon ücretleri, potansiyeli yüksek olan diğer yatırım araçları fırsatlarını kaçırabilirsiniz. Gümüşte ekonomik belirsizliklerden dolayı sürekli olarak fiyat dalgalanması olacağı için gümüşe yatırım yaparak zarar etme olasılığınız çok yüksektir.

Gümüşe Yatırım Kısa Vadeli Mi Yoksa Uzun Vadeli mi Olmalı

Gümüşe yatırım yapanların en çok merak etiği konulardan birisi gümüşe yatırım uzun vadeli mi yoksak kısa vadeli mi olmalı sorusudur. Aslında tüm yatırım araçlarında olduğu gibi gümüşe yatırım yapanlar bugün alıp birkaç gün ya da birkaç ay sonrasında satarak kar ederim düşüncesine kapılması pek doğu değildir. Gümüş yatırımında durum aynı olup, bugün yaptığınız yatırımdan birkaç yıl içerisinde kâr edebilirsiniz.

 Gümüş Fiyatları Nelerdir?

Gümüş fiyatları da altın ve döviz kurlarında olduğu gibi yıllara göre değişiklik göstermektedir. Son birkaç yılın gümüş fiyatları tablosu ise şu şekildedir;

  • 2015 Gümüş gram fiyatı 1,37 TL
  • 2016 Gümüş gram fiyatı 1,90 TL
  • 2017 Gümüş gram fiyatı 1,86 TL
  • 2018 Gümüş gram Fiyatı 2,63 TL
  • 2019 Gümüş gram fiyatı 2,98 TL
  • 2020 Gümüş gram fiyatı 6,12 TL
  • 2021 gümüş gram fiyatı 6.845 TL

Gümüşe mi Yoksa Altına Mı Yatırım Yapmak Daha Mantıklı

Son zamanlarda trend haline gelen gümüşe yatırım birçok kişinin yüzünü güldürse de uzmanlar altına ya da dövize yatırım yapmanın daha mantıklı olduğunu belirtiyor.

 

Dikkatinizi Çekebilir; 2021 yılında Altına yatırım yapmak mantıklı mı

 

 

2021 yılında gümüşe yatırım yapılır mı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin