29 Ekim 2022 Günü Yerli ve Milli Otomobil Fabrikamız Açılıyor

29 Ekim 2022 Günü Yerli ve Milli Otomobil Fabrikamız Açılıyor
29 Ekim 2022 Günü Yerli ve Milli Otomobil Fabrikamız Açılıyor

29 Ekim 2022 Günü Yerli ve Milli Otomobil Fabrikamız Açılıyor

29 Ekim 2022 Günü Yerli ve Milli Otomobil Fabrikamız Açılıyor. Sevgili okuyucularımız, gelişmiş olan teknoloji otomobillere yansımış durumda ve birçok ülke petrolden ziyade elektrik ile çalışan otomobiller üretirken bizim ülkemizde birkaç senedir bu konu hakkında çalışmalarını yürütmektedir. Büyük bir atılım ile yerli otomobilimiz yani TOGG artık neredeyse piyasa çıkmak için hazır durumda.

29 Ekim’de seri üretime başlayacak olan yerli arabamız Bakan Varank tarafından milletimiz için gerekli bilgileri milletimiz ile paylaştı. Varank, TOGG’un C segment araçlarla rekabet edebilecek bir fiyatta olacağını söyledi. TOGG’un deneme üretimleri başlamış ve 29 Ekim 2022 Cumartesi günü bu üretimleri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tanıtımını yapacak.

TOOG nezaman satışa çıkacak

TOGG’un 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkması ve 17-18 bin araç üretebilmesi hedefleniyor. 29 Ekim tarihinde ise fabrikanın bitişi ve seri üretimin başlangıcı yapılmış olacak. Milletimiz çıkacak olan yerli otomobilimiz TOGG ile ilgili şimdiden çok heyecanlı ve meraklı olduğunu gündemlerinden eksik etmeyerek göstermiş oluyorlar doğrusu. Türkiye Otomobil projesi Türkiye için gerçekten çok önemli bir nokta. Türkiye’deki endüstriyi değiştirecek işaret fişeği olarak görülmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Varank TOGG ile ilgili tam net bir fiyat söylemedi ama C segment bir araç ile rekabet halinde olabileceğine vurgu yaptı.

Bu vurgu yapmış olduğu hususa göre vatandaşlarımız kafalarında tahmini bir fiyat düşünebilirler. Elektrikli olması da ayrıca aracın idame ettirilme hususunda daha kolay olduğunu Bakan Varank yapmış olduğu konuşmada belirtti. Peki durumlar bundan ibaret olunca gelin hep birlikte yerli otomobilimiz olan TOGG’a hep birlikte bir göz atalım.

TOGG’un hepsinden çok farklı olduğu Görülüyor

Türkiye’nin kendi yerli otomobilini üretmesi Türkiye açısından çok önemlidir. Geçmiş yıllarda belli otomobiller üretilmişti ama TOGG’un hepsinden çok farklı olduğu şimdiden gözle görülür bir şekilde ortadadır. Kendi otomobilimizi üretmek ülkemiz açısından çok önemlidir. Neden derseniz, pek çok yan sanayi de canlanma meydana getirebilecektir, istihdamın artmasına büyük etkisi olacaktır, meydana getireceği katma değer ekonomimiz açısından çok önemlidir. Birçok getirisi bulunmaktadır; prestij gibi, bir otomobil markamızın olması, daha ucuza otomobil alım/satımı olabilecek, ARGE gücümüzü büyütmek gibi daha yazabileceğimiz çok fazla getirisi olmaktadır.

Bu yüzden TOGG ülkemiz açısından çok önemliyken yerli otomobilimiz hakkında küçük bir bilgi vermeden de olmaz tabi. TOGG, Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu’nun kısaltması olup ilk yerli ve milli otomobil markasıdır. Tabi geçmişte üretilmiş olan DEVRİM’i saymazsak. Gerçekten otomobil açısından ülkemizin yaşamış olduğu büyük bir talihsizlikti.

TOGG’ un gelişimde hangi firmalar bulunuyor

TOGG’u geliştirmek, üretmek ve piyasaya sürmek için Anadolu Grubu, Kök Grubu, BMC, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Zorlu Grubu (Vestel), Turkcell gibi büyük firmalar bir araya gelip 2017 yılında taşın altına hepsi ellerini koymuşlar ve çalışmalara başlamışlardır. Bu firmalar yerli otomobilimiz TOGG için güçlerini birleştirmişler ve iyi ki de böyle bir birleşmeyi yapmışlardır. TOGG için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok kararlı bir tutum sergilemiş ve ortaya çıkmış olan bu yerli otomobilimiz için yerli ve milli teknolojiler kullanmıştır.

Türk mühendisler yerli otomobilimizi geliştirmek ve üretmek için gece gündüz çalışmışlardır. Kendilerine yapmış oldukları bu çalışmalar için çok teşekkür ederiz. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için arka planda en çok çalışan insanlardan biri de sizler oldunuz.

TOGG’ un özellikleri Nelerdir?

Türkiye mühendisleri tarafından geliştirilen yerli otomobilimiz olan TOGG özellikleri ise şöyledir;

  • Yerli otomobil olan TOGG, küresel pazara hitap edebilecektir.
  • İnternete sürekli bağlı olarak çalışabile TOOG, sistemsel güncellemeleri otomatik olarak gerçekleştirilebilecektir.
  • TOGG, 30 dakika da %80’e kadar şarj olabilecektir.
  • Çevreci bir otomobil olan TOGG, sıfır emisyon sayesinde daha temiz bir hava ve gelecek nesillerimiz için yaşanır bir dünya bırakmamız için yardımcı olabilecek.
  • TOGG tam şarj edildiği takdirde 500 kilometre yol gidebilecek şekilde geliştirilmiştir.
  • TOGG 200-400 beygir gücüne sahip olacak şekilde geliştirilmiştir.

29 Ekim 2022 Günü Yerli ve Milli Otomobil Fabrikamız Açılıyor

Sevgili okuyucularımız bugün sizlerle yerli otomobilimiz olan TOGG hakkında bilgileri ve yerli otomobiliz TOGG’un ülkemiz için ne kadar büyük öneme sahip olduğunu bu makalemde sizlerle paylaşmak istedim. Ülkemizin otomobil sanayisi için ve gelişmesi kalkınabilmesi için TOGG çok büyük ve önemli projedir. TOGG’un, elektrikli olması da çevre için, gelecek nesillere daha temiz bir ülke bırakabilmek için de çevre dostu yerli otomobildir. Büyük bir heyecanla 2023 yılında TOGG’un satışa çıkmasını hep birlikte bekliyoruz. Milletimiz için hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle.

 Sümeyye Nur Gündüz

29 Ekim 2022 Günü Yerli ve Milli Otomobil Fabrikamız Açılıyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin