Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakanı mustafa varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 1976 tarihinde Trabzon şehrinde dünyaya gelmiştir. İlkokulu İstanbul’daki Yedikule ilköğretim okulunda ve lise öğrenimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1999 yılında başarı ile mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir.

1999 yılında yüksek lisansını Amerika Birleşik Devletleri’nde Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını tamamladıktan sonra yine Amerika Birleşik Devletleri’nde Indiana Üniversitesi’nde sistem yöneticisi pozisyonunda görev yapmıştır. Tallahassee Community College’da Ağ Hizmetleri Teknolojisi alanında eğitim aldı. Ağ hizmetleri teknolojisi eğitimini tamamladıktan sonra Florida State Üniversitesinde uzman ve araştırmacı olarak görev aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kimdir?

Yurtdışında aldığı eğitimler ve yapmış olduğu görevler sonrasında 2005 yılında Türkiye’ye geri döndü. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra 2014 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan böcek kumpasının ortaya çıkarılmasında kilit rol oynamıştır. FETÖ/PDY mensuplarının en fazla hedef aldığı isim olarak gündeme gelmiştir. Darbe girişiminde Özel Kuvvetlerdeki kurmaylardan ele geçirilen notta, Varank’ın ismi ve ev adresi yazılı olarak bulundu.

Varank 2016 yılında Büyükelçi olarak görev yaptı. 2018 genel seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 66. hükümette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sanayi Ve Teknoloji Bakanı olarak davet almış ve görevi Faruk Özlü’den devralarak göreve başlamıştır. Verilen görevlerin yanı sıra, bilgisayar teknolojileri, yüksek teknoloji, savunma sanayi ve araştırma-geliştirme alanlarında oldukça yakından ilgilenmiş ve bu alanlarda çalışmalar yapıp faaliyetler yürütmüştür. Varank, 2018’den bu yana Sanayi Ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapmaktadır. Mustafa Varank iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Tuzla Gazetesi Biyografi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin