Ağız içi Yarası Nedir

Ağız içi Yarası Nedir
Ağız içi Yarası tedavisi

Ağız içi Yarası Nedir

Ağız içi Yarası Nedir; Özellikle ekşi besinler tükettiğimizde yakıcı bir acıma hissi vermektedir. Bu yaranın nasıl ve neden çıktığı bilinmediği gibi sadece doku bozukluğu teşhisi konulabilmiştir. Kadınlarda daha çok sıkça rastlanır. Çocuklarda da görülebilen bu yaralar her yaş grubunda insanlarda görülebilir.

İçi beyaz veya sarımsı renkte olan yuvarlak şekillerdeki bu yaralar aynı zamanda birkaç tane oluşabilmektedir.  Bu yaralar sigaradan, stresten, dişlerimizin istenmeyen şekilde yanak iç kısmını yaralamasından ya da vitamin eksikliklerinden çıkabilmektedir. İyileşme süresi ortalama 1 hafta civarıdır.

Ağız içi Yarası Nedir Neden Çıkar

Oluşumuna hormon bozukluğu ya da hormonal değişimleri de ekleyebiliriz.  Bu ağız içi yaraların tedavi süresi kısa zamanlıdır. Kendi kendine geçmesi beklenir. Yine de doktora gösterilmesinde fayda vardır. Doktora başvurulduğunda neden çıktığı konusunda bilgi vermeniz hızlı bir tedavi için uygundur. Bu yaraların bulaşıcı bir özelliği olmadığı için özellikle tedbir alınmasına gerek bulunmaz.

Ağız yarası ve demir eksikliği bu iki bağlamı birleştirebiliriz. Demir eksikliği olan kişilerde birçok olumsuz etkenler sayabiliriz. Unutkanlık, saç dökülmesi, sinirlilik, agresif olma, unutkanlık, kilo alamama ve konumuz olan ağız içi yaralar. Halsizlik, çabuk üşüme, baş dönmesi, ağız içi yaraların oluşmasında vücutta kırmızı kan hücrelerinin yeterince bulunmamasından dolayıdır.

Ağız yarası neden olur ?Tedavisi Nasıl yapılır

Hormonların ani değişimleri ağız içi yaralar oluşmasının en büyük nedenlerindendir. Özellikle adet olan bayanların hormonsal değişimleri ağız içi yaraya sebep olur.  Aşırı stresli ortamlar, vücudumuza zarar verdiği gibi ağız içi yaralara da sebep olur.

Dil üstünde oluşan yaralarda stresi sorumlu tutabiliriz. İstenmeyen bir şekilde yemek yerken dişimizin yanak içi kısımlarını ısırmasından dolayı bu yaranın oluşumu meydana gelir. Yine dişimizi fırçalarken bile fırçayı yanlış kullanmamızdan dolayı ağız içi yarasına sebep olabiliriz.

Geçmeyen ağız yarası nedenleri

Protez dişleri sürekli olarak temizleme amaçlı çıkar-tak işlemi yaptığımızda ağız ile uyum sağlamada sorun yaşandığından dolayı ağız içi yaranın oluşması normaldir.

Ağız içi yara tedavisi için doğal yöntemler uygulanmalıdır. Özellikle tedbir alınmasına gerek duyulmaz. 1 hafta içerisinde kendiliğinden geçer. Eğer 1 hafta içerisinde iyileşmeyen ağız yaranız var ise derhal doktora gitmeniz tavsiye edilir.

Tuzla Gazetesi Sağlık köşesi

[wpseo_map max_number=”undefined” width=”400″ height=”300″ zoom=”-1″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″][wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″][wpseo_opening_hours show_days=”sunday,monday,tuesday,wednesday,thursday,friday,saturday”]

Ağız içi Yarası Nedir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin