Ales Sınavı Nedir?
Ales Sınavı Nedir? Ales sınav tarihleri nedir? Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle 16 Nisan 2023 tarihinde yapılacak olan ALES sınavı hakkında genel bilgiler veren bir makale hazırlamak istedim. ALES sınavı, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı manasına gelmekte olup Üniversite de kalmak isteyen ve Yüksek Lisans Eğitimi yapmak isteyen kişilerin girmesi gereken sınavlardan biridir. Özellikle ALES sınavına girmek isteyenler ve ne olduğunu merak eden siz okuyucularımız hazırsanız buyurun başlayalım.
Sevgili okuyucularımız ALES Sınavı özellikle Üniversite de kalıp akademik kariyer yapmak isteyen kişilerin girmesi gereken sınavlardan biridir. ALES Sınavı bir sene de iki kere yapılmaktadır. Birinci sınav güz döneminde ikinci sınav ise bahar döneminde yapılmaktadır. Bu yüzden de kaçırmış olsanız bile bir senede iki defa yapılıyor olmasından dolayı ikinci sınav için başvuru yapabilme imkanınız bulunmaktadır. ALES Sınavının geçerlilik süresi 5 senedir. Yani almış olduğunuz puanı beş sene boyunca başvuru yapmak için kullanabiliyorsunuz. Bu yüzden akademik kariyer düşünen kişiler için bu sınava üniversite ikinci sınıfta girip denemeleri söylenmektedir.
Ales sınav tarihleri nedir
ALES sınavı Türkçe Matematik ve Geometri sorularını içermektedir. Özellikle sözel mantık ve sayısal mantık sorularını da içerisinde barındırmaktadır. Türkçe soruları genelde paragraf içermektedir. Bu yüzden ALES sınavında paragrafları hızlı ve anlayarak okumak çok önemlidir. Bunun en büyük nedeni paragrafların uzun ve karmaşık olması ve de sürenin çok kısıtlı olmasıdır. Soru sayısı 100’dür. 50 soru Matematik soruları, 50 soru Türkçe soruları içermektedir.
ALES Sınavının süresi 150 dakikadır. Yani 2,5 saat sürmektedir. Her ne kadar bu yeterli gibi görünse bile aslında ALES Sınavının en büyük sorunu süresinin yeterli olmamasıdır. Bu yüzden süreyi doğru kullanmak çok önemlidir. ALES Sınavına ÖSYM’nin sitesinden başvuru yapılabilmektedir. Ayrıca ALES Sınavının güncel ücreti ise 185 TL’dir. ALES Sınavı saat 10:15’de başlamaktadır. Sınava gireceğiniz yere saat 10:00 da bulunmanız sizler için iyi olacaktır.
Ales sınavı nedir kimler girer
Sevgili okuyucularımız eğer sizlerde akademik kariyer yapmak veya Yüksek Lisan Eğitimini de tamamlamak istiyorsanız ALES Sınavına girmeniz gerekmektedir. ALES Sınavı üniversite sınavı veya KPSS Sınavı gibi kapsamlı bir sınav değildir. Bu yüzden genelde ALES Sınavına hazırlanmak isteyen adaylar için herhangi bir kurs merkezine gitmeleri önerilmez. Daha çok evde ÖSYM’NİN geçmiş ALES Sınavları indirip çözülmesi tavsiye edilmektedir.
Çünkü ALES Sınavı belirli kalıp soruları içermesinden dolayı sadece çıkmış soruları çözmenin yeterli olabileceği söylenmektedir. Hatta çıkmış soru denemelerini çıkarıp sanki sınava gidiyormuş gibi hazırlanıp saat 10:15’ de başlayıp bir süre tutarak sınavı çözmeye başlamanız sizler için daha iyi olacaktır. Hem sınava hazırlanmış ve adapte olmuş olacaksınız hem de soruları çözerken zaman kontrolünü yapıp yapamadığınızı fark edebilirsiniz. Ayrıca çıkmış ALES sorularını çözdükten sonra hangi soruları çözüp hangileri çözemediğinizi tespit etmeniz de çok büyük fayda olacaktır.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
Bu sayede hangi konulara daha çok bakmanız gerektiğini daha iyi bulup o konu üzerine çalışmış ve eksikliklerinizi tamamlamış olacaksınız. ALES Sınavında en önemli olan sınav süresini etkili bir şekilde kullanmaktır. Sınavın süresi sınav sorularından daha sıkıntılı olduğunu söylemiş olsam çok da yanlış bir şey söylemiş olmam. Çünkü ALES Sınavına hazırlanan çoğu kişiden duyacağınız konu bu olacaktır. Bu yüzden paragrafları hızlı okuyup anlayabilmek çok önemlidir.
Sınav Stresi İle Baş Etmenin Yolları nelerdir? Özellikle ALES Sınavına konu eksikliklerinizi tamamlamak için bir kursa gitmek yerine internette olan konu videolarını izleyerek yapabileceğinizi düşünmekteyim. Çünkü soru kalıpları genelde aynı olmaktadır. Ama eğer gerçekten gitme ihtiyacı hissediyorsanız sınava hazırlanmak için bir kursa da gidebilirsiniz.
Sevgili okuyucularımız bugün sizler için ALES Sınavı hakkında bilgi vermek hem de nasıl çalışılması ve nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında bir makale hazırlamak istedim. Şimdiden girecek olanlar var ise onlara buradan başarılar dilerim..
Yorumlar kapalı.