Android Uygulamalarındaki çökme Sorunu Kullanıcıları Korkutuyor

Android Uygulamalarındaki çökme Sorunu Kullanıcıları Korkutuyor
Android Uygulamalarındaki çökme Sorunu Kullanıcıları Korkutuyor

Android Uygulamalarındaki çökme Sorunu Kullanıcıları Korkutuyor

Android Uygulamalarındaki çökme Sorunu Kullanıcıları Korkutuyor; Ülkemizde ve dünyada akıllı cep telefon denildiğinde en çok tercih edilenleri elbette Android işletim sistemli olanları geliyor. Ancak ne yazık ki son bir kaç gündür Android cihazlarda yaşanan çökme sorunun kullanıcıları epey korkuttu. Bu konuda yapılan araştırmalarda Android uygulamaları kapanma sorunu nedir, Android telefonlar çöküyor mu gibi sorular gündeme geliyor. Bu konuda ilk açıklama Google’den geldi. Sorunun tamamen System Webview kaynaklı olduğunu belirtti. Google’nin yaptığı açıklamanın ardından bu sefer de System Webview sorunu nedir sorusu kullanıcılarını kafasını karıştırıyor. Hal böyle olunca da Android uygulamaları kendi kendine kapanma sorunu nedir, çözümü var mıdır, sorunu gündeme gelmeye başladı. İşte size konunu çözümü, yetkililerin açıklamaları ve haberin detayları….

Yetkililerden Yapılan Açıklama  

Android işletim sistemleri telefonlarda uygulamaların kapanma sorunu ile ilgili yapılan açıklamada yetkililer Android cihazlardaki Webwiew’in bazı uygulamalarda kapanma sorunu oluşturduğunu farkındayız. En kısa sürede bu sorunu çözmek adına yaptığımızı çalışmalara hızla devam ediyoruz şeklinde açıklamalar yaparak daha sonra ABD’li şirket kullanıcıların bu sorunu çözmeleri için Webview’in en son yaptığı güncellemeyi kaldırmaları kısa bir süreliğine de olsa sorunu   çözüme kavuşturabileceğinin belirtti. Daha sonra kısa sürede yeni bir güncelleme yapılacağını ve bu güncelleme ile Android cihazlardaki uygulamaların kapanma sorun tamamen ortadan kaldıracağınızı dile getirdi.

Bu Konuda Google’nin Çözüm Önerisi Nedir 

Bu konu ile ilgili Google’ının çözüm önerisi ise; kullanıcıların Android Systeam Webview’i 89.0.4389.105″ versiyonuna Google Chrome’ uygulamasının da son versiyonuna güncellemesi durumunda sorunu çözülebileceğini belirtti.

Daha Çok Samsung Galaxy Kullanıcılarını Etkiledi

Android cihazlarda aniden yaşanana uygulamalarda kapanma sonucu en çok Samsung Galaxy kullanıcılarını etkiledi. Büyük hayaller ile aldıkları telefonlarında bu sorunu gören Galaxy kullanıcılar telefonum buzuldu mu, endişesine kapıldılar ve sorunu çözüm yollarını aramaya başladılar. Bu sorun ile Android cihazlardaki uygulamaların bir kısmı hiç açılmazken, bir kısmı da kullanım sırasında aniden kapanıyordu.

Hata ile İlgili Adım Adım Çözüm Önerileri 

System wbview’den kaynaklanan Android uygulamalarında kapanma sorununu iki farklı şekilde çözebilirsiniz. Bunlardan ilki uygulamayı telefonunuzdan kaldırmak oluyor. Fakat bu konu ile ilgili gelen şikayetlerden bir tanesi de uygulamanın bazı telefonlarda bulunmadığıdır. Uygulamanın yer aldığı telefonlarda ise uygulamayı kaldırıp tekrar indirmeniz durumunda sorun d giderilecektir. İkinci seçenek ise uygulamayı devre dışı bırakmak oluyor. Bunun için;

  • Cihazlarını ayarlar bölümünden uygulamalar sekmesine girin.
  • Daha sonra uygulamalar bölümünden Systeam Webview’i açın
  • Son alt tarafta bulunan uygulamayı devre dışı bırak seçeneğine tıklayın

Bazı cihazlarda bu seçenek olmayabilir. Bunun yerine uygulamasının üst köşesinde üç nokta simgesi yer alır. Buradan güncellemeleri kaldır seçeneğine tıklayarak uygulamayı devre dışı bırakabilirsiniz.

Sorun ile İlgili Kullanıcı Görüşleri

Son birkaç gündür android   cihazlardaki uygulama çökme sorunu çoğu kullanıcılara epey endişe yarattığı apaçık ortada… Kullanıcıların büyük bir bölümü cihazlarını bozulduğunu zannettiklerini dile getirerek, yeni bir telefon alma eyleminde bulunduklarını dile getirdi. Bildiğiniz gibi Android işletim sistemli akıllı cep telefonu piyasasında en revaçta olan modellerden birisidir. Muhteşem tasarımı, kullanımın kolay olması ve kalitesi ile kullanıcılarına çok fazla sorun yaşatmayan Android işletim sistemli akıllı cihazlar için tam bir kullanıcı dostu olarak hitap edildiği için gibi sorunların yaşanması da ister istemez kullanıcılar üzerinde olumsuz etki  yarattı.

 

ilginizi çekebilir; 2021 ‘de çıkması beklenen cep telefonu markaları modelleri

Android Uygulamalarındaki çökme Sorunu Kullanıcıları Korkutuyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin