Koronavirüsten Sonra çıkan Teknolojik Cihaz ve ürünler Nelerdir

Koronavirüsten Sonra çıkan Teknolojik Cihaz ve ürünler Nelerdir
Koronavirüsten Sonra çıkan Teknolojik Cihaz ve ürünler Nelerdir

Koronavirüsten Sonra çıkan Teknolojik Cihaz ve ürünler Nelerdir

Koronavirüsten Sonra çıkan Teknolojik Cihaz ve ürünler Nelerdir; ilk korana virüs vakası bundan bir yıl önce görülmüş, 11 Mart 2020 tarihinde sağlık bakanı Fahrettin Koca basın toplantısı yaparak hepimizin hayatını değiştiren o kötü haberi kameralar karşısında üzüntüyle bildirmiş ve Korana virüsün ülkemize girmesi ile toplum olarak büyük zorluklar çekmeye başladık. Özellikle salgında ölenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Hala devam eden salgından sağlımızı korumak adına atacağımız önlemlerin başına virüsten korunmak için ağzımıza taktığımız maskeler ile elimize giydiğimiz eldivenler ve sosyal mesafe derken virüsün bitmemesi  yeni teknolojik ürünleri yaşantımıza koydu. İşte koranavirüs ile hayatımıza giren 12 eşya ….

Yüz Siperlikleri

Maskeye benzerlik gösteren yüz siperlikleri yüzümüzün tamamını çevreleyen sert saydam bir maddeden oluşuyor. Aslında maskesiz pek bir güvenlik önlemi sağlamasa da yüz siperlikleri maske ile kullanmanız halinde her türlü virüs ve bulaşıcı hastalıklardan koruyabilir.

N95 ve Üst Seviye Temizleyici Maskeler

Koranavirüsten çok daha önce insan yaşantısına giren N95 üst seviye temizleyici maskeler günlük yaşantısında kullandığınız maskelere kıyasla daha fazla koruma oranına sahiptir. Koranavirüs salgının çıktığı günden bu yana herkesin almaya çalıştığı bu maske öncelikle sağlık çalışanlarına verilmesi daha faydalı olacaktır. Koranavirüs salgınından sonra   N95 üst seviye adı altında   maske satışı yapılsa da bunların büyük bir bölümü orijinal N 95 maske değildir. Söyleneni aksine nemli ortam oluşturarak   hastalıkların bulaşma riskini artırıyor.

Maske Kılıçları

Koranavirüs pandemisinden sonra piyasaya sunulan ürünlerden bir tanesi ise maske kılış aparatı oluyor. Günlük hayatta kullandığınız maskelerin ipi belli bir kullanmadan sonra kulaklarınızda rahatsız edici bir ağrı ya da acı oluşturuyor. Bunlardan korunmak için maske kılıçlarını kullanabilirsiniz. Kafanızın arkasına takıp maskenin iplerini takabileceğinizi kullanışlı bir aparat olarak son dönemlerde büyük ilgi görmüştür.

Akıllı Maskeler

Koranavirüs salgını ile yaşantımızın en önemli parçası olan zamanla teknolojik gelimeler ile şekilleniyor. Oyun donanımları ile ünlü olan Razer’in akıllı maskesi Projest Hazer maskeler yakın bir zaman içinde herkesin tercih ettiği ilk seçenekler arasında yer alacaktır.

Hava Temizleyiciler

Son bir yıl içinde insanları salgından korumak adına çok sayıda aparat icat edildi. Bunlardan bir tanesi de hava temizleyiciler oluyor. Xiaomi Mi Air purifier gibi hava temizleticiler kapalı mekanların havasını temizleyip virüsten korunmanızı kolaylaştırıyor.

UV Işınlar Virüs ve Bakteri Temizleyicileri

Dünyaya ısı ve ışık veren güneş dünyaya yaydığı UV ışınları ile virüsleri yok edebiliyor. Virüsten korunmak ve mücadele etmek için mucitler yapay UV ışınları ile tüm virüsleri kısa sürede yok eden makineler icat etti.

Uzaktan Ateş Ölçerler

Korana virüsün en önemli belirtilerinden birisi olan yüksek ateş, ateş ölçer cihazlarına ihtiyacı artırdı. Sağlık çalışanların ve diğer görevlileri sosyal mesafeyi korumak adına kullanması için uzaktan ateş ölçer cihazlar çıkartıldı. Böylece çalışan ve sağlık görevlileri en az yarım metre mesafede ateş uzaktan ölçer ile ateşinizi ölçme imkanına sahiptir.

Yukarıdaki saydığımızı ürünlerin yanı sıra korana virüs;

  • Akıllı robot süpürgeler
  • Su arıtma cihazları
  • Su ve tuz ile dezenfektan üreten makineler
  • Sosyal mesafeyi ölçüp, korana virüs hakkında bilgi veren mobil uygulamalar
  • Toplu mekanlarda kullanılan termal kameralar

Benzeri ürünleri beraberinden getirdi.

Koronavirüsten Sonra çıkan Teknolojik Cihaz ve ürünler Nelerdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin