Antibiyotik Yerine Geçen Besinler

Antibiyotik Yerine Geçen Besinler
Antibiyotik Yerine Geçen Besinler

Antibiyotik Yerine Geçen Besinler

Antibiyotik Yerine Geçen Besinler nelerdir?  Soğuk kış günlerinde hastalanmamak neredeyse imkansızdır. Bu yazımızda vücudumuza giren virüs yahut bakterilerin etkisini minimuma indirmek için tüketmemiz gereken besinlerden bahsedeceğiz. Grip, nezle, solunum yolu enfeksiyonu, soğuk algınlığı ve benzeri hastalık durumlarında, bu süreci daha rahat atlatabilmek adına doğal antibiyotik olan besin ve bitkiler sayesinde kısa sürede iyileşebiliriz. Bağışıklık sisteminizi korumak ve güçlendirmek için antibiyotik özellik taşıyan besinleri mutfağınızdan eksik etmemelisiniz. Sağlıklı bir bedene sahip olmak için gelin hep beraber antibiyotik etkili besinleri tanıyalım.

Doğal Antibiyotik Etkili Besinler

Bal; Her sabah aç karnına bir yemek kaşığı bal tüketmek vücudunuza iyi gelecektir. Vücudun direncini koruma konusunda çok güçlü bir besin olan bal, özellikle içinde bulunduğumuz COVID-19 dönemlerinde virüslere karşı vücudu koruyacaktır. Enfeksiyon ve üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için her sabah aç karnına mutlaka bir yemek kaşığı bal tüketin.

Kırmızı Biber; Bağışıklık sistemini güçlendiren ve içerisinde bolca C vitamini barındıran kırmızı biber kan akışını hızlandırmaya yardımcı olur. İçinde barındırdığı “Kapsaisin”  maddesi vücudu bakterilere karşı koruyarak bakterilerin yayılımını önler. Kırmızı biberi ister kurutmadan isterseniz de baharat halinde kullanabilirsiniz.

Sarımsak; Vücudunuzdaki virüs ve enfeksiyonlarla etkili bir şekilde savaşmak istiyorsanız her gün bir kaç diş sarımsak yemenin yeterli olacaktır. Sarımsak yemenin en olumsuz yanı ağızda oluşan kokudur. Bu kokuyu minimum seviyeye indirmek için sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra ilaç içer gibi tüm bir şekilde yutmayı deneyebilirsiniz. Sarımsak; yüksek tansiyona, soğuk algınlığına, diyabet hastalarına pek çok konuda fayda sağlamaktadır.

Soğan; Soğan da sarımsak gibi bir çok alanda faydalı olan bir besindir. Özellikle iltihap ve ağrılara çok iyi gelen bu besin grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yakalanmanızı büyük oranda engelleyecektir. Özellikle kadınların tüketmesi gereken bu besini mümkün olarak tüketmenizi tavsiye etmekteyiz.

Nar; Narın içinde yüksek oranda antioksidan bulunmakla beraber potasyum ve c vitamini kaynağıdır. Soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini korumak isteyen kişiler mutlaka nar tüketmelidir. Kanser de dahil olmak üzere pek çok hastalığa karşı koruyucu etkisi bulunur.

Antibiyotik yerine ne kullanabiliriz

Elma Sirkesi; Elma sirkesinin yapısında bulunan malik asit antibiyotik özelliği taşıdığının kanıtıdır. Malik asit mikropları öldüren, boğaz ağrısına ve enfeksiyona iyi gelen bir maddedir. Herkesin evinde mutlaka elma sirkesi bulunmalı ve günde bir çay kaşığı dahi olsa içmenizi tavsiye etmekteyiz.

Zencefil; Soğuk algınlığı ve mide problemlerinde en çok faydası bulunan besin zencefildir. Zencefilin ben pek çok hastalığa karşı yararı vardır. Bu hastalıklardan biri de eklem ağrılarıdır. İster yaş zencefil isterseniz de toz halindeki zencefilli alarak bal ile katıp kullanabilirsiniz.

Tarçın; Gerek kokusuyla gerekte tadıyla insanı büyüleyen tarçın antibiyotik görevi gören besinlerden biridir. Özellikle kilo verme döneminde kullanılan tarçın; kan şekerini düşünerek ani acıkmaları engellemektedir. Bunun yanında solunum yolu enfeksiyonuna çok iyi gelmektedir.

Turp; Hastalıklara karşı koruyan turp aynı zamanda vücuda enerji de vermektedir. İçerisinde folik asit fosfor, yüksek diyet lifi ve C vitamini bulunan turpun tam bir sağlık kaynağıdır. Turp aynı zamanda antioksidandır ve soğuk algınlığına çok iyi gelmektedir.

Turunçgiller; Kuş aylarının vazgeçilmezi olan turunçgiller; mandalina portakal ve greyfurt gibi olan besinler doğal antibiyotik görevi görür. İçerisinde çok fazla C vitamini barındıran bu meyveler bağışıklık sistemini korumaya ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. Bu yüzdendir ki bugün en ufak bir grip durumunda bile en çok elimiz turunçgillerden olan meyvelere gitmektedir.

Maydanoz; İsterseniz çay isterseniz de pişmiş halde tüketebileceğiniz etkili bir antibiyotik olan maydanoz sıcak suyla buluştuğunda vücuttaki bakteri ve virüsleri temizleyen bir bitkidir. İdrar yolu enfeksiyonlarında bol bol maydanoz tüketmenizi tavsiye ederiz. Bunun yanında maydanoz çok iyi bir ödem atıcıdır.

Kefir; Süt ve süt ürünlerinden olan kefir antibiyotik kadar etkili bir içecektir. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan insanlara tavsiye edilmekle birlikte bağırsak florasını korumak için de düzenli olarak kefir içmek önemlidir.

Tüm dünya olarak zorlu süreçlerden geçtiğimiz Covid-19 günlerinde yukarıdaki saydığımız besinleri evinizden eksik etmemenizi tavsiye eder, sağlıklı günler dilerim.

Antibiyotik Yerine Geçen Besinler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin