Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler
Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler nelerdir? Soğuk algınlığı ve grip için şifalı otlar bulmak artık internet araştırması ile çok kolay. Çoğu süpermarket ve sağlıklı gıda  bitki satan aktarlarda kendinizi daha iyi hissetmenize ve griple savaşmanıza yardımcı olabilecek bitkiler satılmaktadır. Ne yazık ki, bu bitkilerin çoğu bilinçli kullanılmazsa zararlı da olabilirler. Pek çok insan yarardan çok zarar veren şifalı otlar satın alır, biz de bu makalede nezle grip için şifalı olabilecek bitkilere odaklandık.

Soğuk Algınlığı ve Gribe iyi gelen Bitkiler

Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen birçok şifalı bitki arasında, genellikle kediotu kökü olarak kullanılan güçlü şifalı bitki geliyor. Bu bileşen, kas ağrısını ve mide bulantısını hafifletmede etkilidir, ancak aynı zamanda sinir sistemini de uyarır. Hatta bazı araştırmalar aslında kan basıncını düşürebileceğini gösteriyor. Soğuk algınlığına ve gribe iyi gelen otlar bu semptomlardan mustarip insanlar için etkili olsa da, bunları kendi başınıza düzenli olarak almak güvenli değildir. Soğuk algınlığı veya grip için herhangi bir bitki almadan önce daima doktorunuza danışın.

Soğuk algınlığı ve grip için şifalı otlar olarak satılan otlar genellikle doymuş yağlar, flavanoidler ve kafein bakımından yüksektir. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen otlar olarak satılan diğer bitkiler arasında okaliptüs, zencefil ve kafur bitkisi geliyor. Bu bileşenlerin kombinasyonu vücudunuz için harikalar yaratabilirken, bunları nasıl doğru kullanacağınızı bilmek de önemlidir. Bu makale size soğuk algınlığı ve grip için doğru bitkileri nasıl seçeceğiniz konusunda biraz fikir verecektir.

Soğuk algınlığı tedavisi

Soğuk algınlığı ve grip için iyi olan otlar satın alırken, yardımcı olduğu kanıtlanmış denenmiş bitkiler aramak önemlidir. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen bazı bitkilerin soğuk algınlığı ve grip semptomlarının verdiği rahatsızlığı düşük ölçüde giderdiği biliniyor. Bu tür bitkiler vücudunuzun viral enfeksiyonlarla savaşmak için doğal savunmasına yardım etmede harika olabilir, mesela bunlar arasında  devedikeni bitkisi de yer alıyor..

Bu bitki, vücudunuzun virüs ve bakterilerle daha iyi savaşabilmesi için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelen diğer şifalı bitkiler arasında bağışıklık sistemini güçlendiren zerdeçal gelmektedir.

Zerdeçal dışında kan basıncınızı ve kolesterolünüzü düşürmenize yardımcı olabilecek zencefil; ve mukoza zarının iltihaplanmasını azaltabilen kafur da çok yararlı olabilir. Her tür vitaminde olduğu gibi, soğuk algınlığına iyi gelen otlar da kullanıldığında ölçülü kullanım önemlidir. Güçlü bir antiviral olan kekik; bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilecek ekinezya; güçlü bir antioksidan olan adaçayı; iltihabı azaltabilen ve vücudunuzdaki serbest radikallere karşı savaşabilen şeytan pençesi bitkisi sayılabilecek diğer bitkilerdir.  Bu bitkilerin hepsi soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlüdür, ancak hamileyseniz veya emziriyorsanız, durum tehlikeli olabilir. Otlar hormon seviyenizi değiştirebilir ve sonunda onlara karşı bir alerji geliştirebilirsiniz, bu da  sorunu daha da büyütür.

Soğuk Algınlığı Şifalı Bitkiler

Soğuk algınlığı için şifalı otları kullanmak söz konusu olduğunda seçenekler çoktur. Tedavi için otları kullanmanın harika bir yolu yeşil çaydır. Çay içmeyi seviyorsanız, tercihen herhangi bir boya veya tatlandırıcı içermeyen doğal bir karışım aramalısınız. Mevcut doğal çaylar bu amaç için mükemmeldir çünkü iyileştirici özelliklere sahiptirler ve soğuk algınlığının kötüleşmesine neden olabilecek maddeler içermezler.

Tuzla Gazetesi Sağlık

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitkiler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin