Aronya faydaları

Aronya faydaları
Aronya faydaları nelerdir

Aronya faydaları nelerdir

Aronya faydaları nelerdir? Aronya dış görünüşü işe tıpkı yaban mersinini andırıyor. Fakat faydaları saymakla bitmiyor. Türkiye’de son yıllarda yeni yeni üretime giren aronya oldukça rağbet görüyor. Yüksek oranda antioksidan salgılayan bir yiyecek. Üzümsü bir meyve olan aronya’nın anavatanı Kuzey Amerika’dır.
Çoğu ülkede sağlık açısından çok besleyici olduğu için ”süper meyve” olarak biliniyor. Sadece antioksidan değil aynı zamanda, flovanoidler içeriyor. Yani bu küçücük meyve hem yaşlanmamızı yavaşlatıyor hem de tiroid’lerimizi son derece hızlandırıyor. O halde aronya’nın şifalarına biraz göz gezdirelim…

Aronya Limon Suyu İle Tüketilirse Vücudumuzda Neleri İyileştirilir? 

Aronya, limon ile birleştirilerek bir içecek elde edildiğinde, içeriğinde bulunan kolinesteraze sayesinde vücudumuzdaki hastalıklara savaş açmakta. Parkinson ve alzheimer hastalıkları için birebir olduğu öğrenilmiştir. Bu iki hastalıktaki temel patolojiyi engellemek ya da geriletmek amacı ile doktorlar tarafından önerilmektedir.
Aronya tansiyon hastalığına karşı oldukca etkili. Yapılan insan deneyleri sayesinde aktif olarak aronya tedavisi uygulanan hastalar mevcuttur. Geçmiş yıllarda uygulanan bir deneyde, 44 kalp krizi geçirmiş insan ve statin tedavisi uygulanan hastalara günde 3’er kez 1’er bardak aronya suyu içirilmiş.

Aronya suyu sayesinde tansiyon hastalarının kısa süre içerisinde, tansiyonlarının sağlıklı bir insanla eş değer olduğunu ortaya çıkmış. Kalp ve damar hastalarında ise olası bir hastalık geçirme riskleri yüksek oranda azalmıştır. Bununla birlikte kalp ve damar sisteminde olası bir atak geçirme durumuna karşı olan riski tamamen ortadan kaldırmıştır. Sonuç olarak düşünmek gerekirse aronyanın kalp ve tansiyon hastalarında oldukca büyük etkisi olduğu testler ve deneylerle kanıtlanmıştır.

Aronyanın Mücizevi Faydaları.

Aronyanın harika etkileri bunlarla sınırlı değil. Aronya içeceği damar tıkanıklığına karşı birebir şifalıdır. Metabolik sorunlar dahil olmak üzere damar tıkanıklığında büyük ölçüde azaltır. Damar tıkanıklığı için en az 2 ay kullanılması önerilmektedir. Kanser riskini yüksek oranda azaltır. Kanserli hücrelere karşı büyük bir savaş açmaktadır. 2 ay boyunca günlük olarak 3 bardak olacak çekildi ciddi oranda vücutta değişikler gözlemlenmektedir. İnsan vücuduna ciddi boyutlarda sağlığı olmaktadır.

Laboratuvar deneylerinde hücre kültleri çalışmalarında, aronya kullanımı ile kanser hücrelerinin artışının durduğu kanıtlanmıştır. Meme, kalın bağırsak, kemik iliği kanseri ve akciğer kanseri konusunda salgıladığı zengin antioksidan sayesinde kanserli hücrelerin, sinyalizasyonları ciddi oranlarda bozulmaktadır. Kanser riskini azalttığı gibi kanser hastalarınada şifa olmaktadır. Kansere karşı en güçlü silahlardan birisi olduğunu söylemek mümkün.
Aronya meyvesi, kan şekerini dengelemede ve kilo kontrolünde çok olumlu sonuçlar vermektedir. Bir hafta boyunca günlük olarak tüketeceğiniz aronya, kolesterolü %7 oranında düşürmektedir.

Bunlarla birlikte, aronya sivilce iltihapları, mide ve bağırsak iltihaplarını, kandaki iltihapları yüksek oranda azaltmaktadır. Ülser hastalarının da kullanabileceği söylenmektedir. Yan etki görülmeyeceği gibi vücudu rahatlatacaktır.
Aronya içerisinde bulunan mucizevi şifalar sayesinde ilaç sanayisinde ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır.
Yaşadığınız ağır sağlık sorunları yüzünden yaşam kaliteniz düşüyor ise sizde hemen aronya ile tanışıp şifa bulmalısınız…

Aronya faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin