Arsa Dolandırıcılığına Dikkat

Arsa Dolandırıcılığına Dikkat
Arsa Dolandırıcılığına Dikkat

Arsa Dolandırıcılığına Dikkat

Arsa Dolandırıcılığına Dikkat; Dolandırıcıların yeni hedefi, birikimlerini arsa almak isteyen vatandaşlar oluyor. Bu konuda uzmanlar yatırımcıları uyarıyor. Çünkü son dönemlerde arsa dolandırıcılığı yapan çeteler yatırımcıların Kâbusu haline geldi. Daha önce savcı polis avukat olduklarına iddia ederek telefonla para dolandırıcılığı yapan çeteler bu kez gözlerini arsa almak isteyen vatandaşların parasına dikti. Tapu memurunun içinde yer aldığı arsa dolandırıcılığı çetesi onlarca vatandaşın parasını sahte evraklar düzenleyip, çarptı. Bu nedenle arsa alırken bu duruma dikkatli ve tedbirli olmanız gerekiyor. Bu makalemizde Arsa satın alırken dikkat edilmesi gerekenler hususunu ele aldık.

Nedir, Bu Arsa Dolandırıcılığı

Arsa dolandırıcılığı arsa almak isteyen vatandaşlarda hazinedeki ya da başkasının  üzerindeki araziyi sahte evraklar düzenleyip birden fazla kişiye satıyor.  Arsa alırken gerekli evraklar tapuya gidip satış işlemini gerçekleşmesi ya da memurun arsa üzerinde arsayı değerlendirmesi gibi durumları en ince detaylarına kadar yaptıkları için sizler gerçek arsa satın alıyormuş gibi elinizdeki parayı gözü kapalı onara teslim edebilirsiniz.  Çeteler bu işi yapmak için tapudaki memurlar ile anlaşma yapıp, sahte evraklar düzenliyor. Böylece milyarlarca haksız kazanç elde eden dolandırıcılar aynı zamanda gerçek olmayan kişiler veya bölgede yaşayan kişilerin ismini kullanarak onların üzerinde arsasını satmış gibi işlem yaptığı tespit edilmiştir. Özellikle Ankara, İstanbul, Antalya gibi büyük şehirlerde binlerce vatandaşı dolandırdığı tespit edilen arsa çetesi üzerine vatandaşların tedbirli olması gerektiğini uyarısı veriliyor.

Tapu Bilgilerini Değiştirebilirler

İstanbul’un en önemli ilçelerinden birisi olan Arnavutköy, Çatalca ve Silivri bölgelerin mesken tutan arsa çeteleri bu bölgedeki hazineye bağlı arazilere sahte evraklar çıkartarak binlerce kişinin mağdur etti. İstanbul valiliği üzerine ardarda gelen şikayetler üzerine harekete gecen ekipler dolandırıcıların satış işlemi sırasında muhtarlıktan mühür ile onay işlemi yapıldığı fakat tapudan gerekli işlemlerin yapılmadığı ortaya çıkarak arsa üzerinde resmi işlemin gerçekleşmediğini ortaya çıktı.

Evraklarda Geçerlilik Hükmü Yok

Özelikle büyük şehirlerin önemli bölgelerinde arsa dolandırıcılığı yapıldığı tespit edildikten sonra İstanbul valiliği de bu konuda vatandaşları uyarıyor. Bölgede yaşayan halkın adını kullanarak geçersiz sahte evraklar düzenleyen dolandırıcıların sadece arsa satın almak isteyen kişiyi değil, aynı zamanda sahte evrakta adını kullandığı kişileri de mağdur ettiği görülüyor

Arsa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Arsa dolandırıcılığı ve arsa çetesi haberlerini okuyan vatandaşlar arsa alırken nerelere dikkat etmeliyim konusunu araştırmaya başladı. Arsa alırken dikkat etmeniz gerekenlerin en başında satın almak istediğiniz arsayı bölgenin belediyeliklerinden araştırmanızdır.  Bunun dışında başka hiçbir eylem yapmanıza gerek yoktur. Çünkü belediyede arsanın imar ve yapılaşma durumu, hisseli olup olmadığı, kime ait olduğu hazine mi yoksa bahçe veya tarla mı olduğu gibi tüm özellikleri öğrenebilme şansına sahipsiniz.

Arsa Dolandırıcılığına Karşı Nasıl Tedbir Alabilirim

Arsa mı almak istiyorsunuz. Öncelikle çok ucuz fiyat veren kişiler ile kesinlikle itibar etmeyin. Bunun dışında bilinir Tuzla emlak firmalarından ya da sahibinden.com gibi online sitelerde satışa sunulan arsa seçeneklerini değerlendirin. İnternet üzerinden daha önce adını duymadığınız kişi ya da sitelerin ilanları ile ilgilenmeyin. Bunun dışında en güvenilir yolu yukarıda da bahsettiğimiz gibi almak istediğiniz arsanın bulunduğu bölgenin belediyesine giderek araştırma yaptırtabilirsiniz. Belediye de arsanız imar durumu, yapılaşmaya uygunluğu ve benzeri durumlar ortaya çıkacaktır.  Ayrıca arsayı yerinde görmeniz de arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Arsa Dolandırıcılığına Dikkat

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin