Asgari Ücret Ne Kadar Olacak 2021

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak 2021
2021 Asgari Ücret Ne Kadar oldu

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak 2021

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak 2021? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret düzenlemesi ile ilgili olarak çalışmalar devam etmektedir. 2021 yılı için bir çalışanın vergiler hariç olacak şekilde minimum çalıştırılabileceği miktar henüz belirlenmiş değildir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında ilk iki toplantısını Covid-19 salgını nedeniyle online bir şekilde gerçekleştirmek durumunda kalan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü ve dördüncü toplantısı ise sene bitmeden yapılacak. Dördüncü toplantının tamamlanmasının ardından ise 2021 yılı için geçerli olacak asgari ücret ile ilgili yeni gelişmeler i sizlere bildireceğiz. Belirlenen tutar Bakan tarafından halka açıklanacak.

2021 de asgari ücret ne kadar olacak diye soran kişilere yönelik olarak henüz bir açıklama yapılmış değildir. Ancak çeşitli kurumlar tarafından 2021 asgari ücret tutarına dair bazı öneriler mevcuttur. Merkez Bankası’nın 2020 yılı enflasyon tahmini %12,1 şeklinde olmuştu. Şayet bu yüzde oranında bir artış yapılması halinde asgari ücret tutarının brüt 3,299,10 TL ve net 2,605,98 TL şeklinde olması gerekmektedir. Bu arada ilgili tutardan başta gelir vergisi olmak üzere çeşitli vergilerin düşülmesinin ardından çalışanın eline net ücretin geçmekte olduğu unutulmamalıdır.

Şu an evlenmemiş olan bekar bir çalışan için asgari ücret brüt 2,943 TL şeklindedir. Bu tutardan gelir vergisi ve bazı kesintiler düşüldükten sonra ise çalışanın eline net 2,324,71 TL geçmektedir. Ayrıca kişinin bekar ya da evli veya çocuklu olması durumuna AGİ desteği sağlanmaktadır. Asgari Geçim İndirimi anlamına gelen bu miktar asgari ücret AGİ 2021 olarak ayrıca hesaplanıp bu tutara eklenmektedir.

2021 de asgari ücret ne kadar olacak

Korona virüs covid 19 salgını nedeniyle yaşanan ekonomik zorlukların Komisyon’da ilk defa bir işçi tarafından da dile getirildiği gözlemlenmiştir. Mensubu olduğu işçi sendikasının temsilcisi olarak hükümet ve işveren sendikası temsilcileriyle bir araya gelen işçi asgari ücret 2021 ile yaşamanın ne anlama geldiğini anlatmaya çalışacak. Ayrıca yeni yıl ile birlikte bu tutarda önemli bir oranda artış olması için gerekli çalışmaları da yürütecek. İlgili miktarın işverene maliyetinin karşılanabilmesi adına ise yeni dönemde devletin hem çalışanı hem de işvereni koruyacak desteklemelere gideceği düşünülmektedir. Ayrıca korona virüs salgınının getirmiş olduğu ekonomik bozuklukların aşılması adına hükümet tarafından maddi desteklerin devam edeceği öngörülmektedir.

Kısa çalışma ödeneği 2021 ve işten çıkarma yasağının kapsamının genişletileceği ve süresinin uzatılacağı konuşulmaktadır. İlgili mevzuat çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2021 yılı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerekli açıklamaların kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Asgari ücret 2021 ile ilgili 10-15 gün içerisinde tatmin edici bir kararın alınacağı öngörülüyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak 2021

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin