Avrupa Yakasında Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler ve Doğal Güzellikler

Avrupa Yakasında Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler ve Doğal Güzellikler
Avrupa Yakasında Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler ve Doğal Güzellikler

Avrupa Yakasında Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler ve Doğal Güzellikler

Avrupa Yakasında Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler ve Doğal Güzellikler; Kokusu rengi ruhu, tüm doğal güzellikleri ve tarihi yapısı il büyülü bir etki yaratan İstanbul iki farklı boğazı ve kıyısı olduğu güzel iki yakası ile ülkemizin en önemli şehirlerinden birisidir. Dünya genelinde büyük ilgi gören ve her yıl binlerce yerli ve yabacı turistlere ev sahipliği yapan İstanbul tarihisi ve büyüklüğü ile insanlar mesh ediyor. Bu güzel şehre yolunuz düştüğünde her yerinin gezemeseniz bile doğal güzelliklerin ve tarihi yapıların bir kısmını vaktiniz yettiğince gezip keşfetmelisiniz. Özellikle istanbul Avrupa Yakası gezilecek yerler listesindeki yer alanları mutlaka görmelisiniz. Salaş bir yaşam tarzı sunan Avrupa Yakasında keşfetmeniz gereken tüm güzellikler sizleri bekliyor, olacaktır. Spor ayakkabılarınız ayağınıza, sırt çantanızı da sırtınıza takarak Avrupa Yakasında keyifli bir yolculuğa kendinizi hazırlayın. işte Avrupa Yakasının gezip görülmesi gereken yerleri ve tüm güzellikleri…

Sultanahmet Meydanı ve Çevresi

Sultanahmet Meydanı ve çevresi hem mimarisi hem de çevresindeki   güzellikleri ile üzerinizde derin bir iz bırakacak yerlerden birisidir. Osmanlı döneminde Bizanslılar ile at yarışı yapılıp, panayır ve eğlencelerin düzenlendiği, Bizans askerlerini asıldığı meydan olan Sultanahmet meydanı ve çevresi yaklaşık 1800 yıllık tarihi ile dikkat çekiyor. Günümüzde hala meydanda türbeler, camiler, medrese külliye ve çarşılar faaliyet göstermektedir. Avrupa Yakasına geldiğinizde meydana gelebilir, burada yer alan tarihi köftecilerden köfte ekmek yiyebilirsiniz.  Daha sonrasında Ayasofya Müzesi, Sultanahmet camii ve Yerebatan Sarnıcı ziyaret edebilirsiniz.

Beyazıt Meydanı ve Çarşılar

Avrupa Yakası gezi listenize ekleyeceğiniz yerlerden bir diğeri ise Beyazıt Meydanı oluyor. Tarihi ile ünlü olan Beyazıt Meydanı her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Buradaki ünlü sahaflar çarşısını gezebilir. Kapalıçarşı’dan Mısır çarşısı oradan da Eminönü’ne doğru giderek İstanbul’un kokusu ve tadını alabilirsiniz.

Eminönü ve Sirkeci

İstanbul’un buram buram tarih kokan önemli yerlerinden biri olan Eminönü ve Sirkeci’yi ziyaret ettiğinizde gezecek çok fazla yerinizi olacak.  Tarihte Doğu Roma ve Bizans’ın en son olarak da İstanbul’un kalbi olmuş önemli yerlerden birisi olan Eminönü sınırları içerisinde bulunan yeni camii, Sirkeci tren garı, Mısır çarşısı ve daha pek çok yeri gezebilirsiniz.

Karaköy Tophane

İstanbul’un en kalabalık yerlerinden birisidir.  Karaköy’ün tramvay güzergahı üzerinde oluşu Eminönü ve taksime olan yakınlığı ve vapur iskelesi ile karşı tarafa ulaşım noktası olması sayesinde pek çok kişinin uğrak noktası olan yerlerden biridir. Bölgenin nezih ve en şık yerlerinden birisi olan Fransız Geçidi’nde faaliyet gösteren kafelerden oturabilir daha sonra da tophane (top döküm imalathanesi)’nde bulunan müze, çeşme ve tarihi camiyi gezebilirsiniz.

Galata Taksim

Tarihin en eski   kulelerinden birisi olan Galata Kulesi hakkında çok sayıda hikayeler bulunuyor. Galata kulesi muhteşem manzarası ile sizi anında büyüleyecektir. Turistlerin en çok uğrak noktalarından birisi olan Galata Kulesine çıkış Haliç’i ve İstanbul boğazını doğaya seyredebilirsiniz. Tünelin yokuş çıkışında bulunan hediyelik eşya dükkanlarından sevdiklerinize hediye alabilirsiniz.

Avrupa yakasında; cihangir Çukurcuma, Beşiktaş, Boğaz, Ortaköy, Kuruçeşme, Arnavutköy, Bebek, Rumeli Hisarı, Eyüp Sultan Camii, Pierre Loti, Fatih, Yedikule Zindanları, Vefa Bozacısı, Süleymaniye Camii, Balat, Nişantaşı, Belgrad Ormanı, Atatürk Arboretumu gibi yerleri de mutlaka gezmelisiniz.

Avrupa Yakasında Gezilmesi Gereken Tarihi Yerler ve Doğal Güzellikler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin