iklim Değişikliğine Bağlı Hastalıklar

iklim Değişikliğine Bağlı Hastalıklar hangileridir
iklim Değişikliğine Bağlı Hastalıklar 2021

iklim Değişikliğine Bağlı Hastalıklar Nedeniyle ölüm Oranları Artabilir

iklim Değişikliğine Bağlı Hastalıklar; iklim değişikliği tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Buna bağlı olarak da yetersiz beslenme, ishal, sıtma, bunaltıcı kaynaktan oluşan stres gibi hastalıklar ölüm oranlarını her geçen gün artırıyor. Uzmanlar iklim değişikliği nedeni ile ölüm oranlarını gelecek yıllarda daha da artacağı konusunda endişe duyuyor. Küresel ısınma nedeni ile oluşan iklim değişikliği insanların hayatını da olumsuz etkilediği saptanmıştır. Özelikle 2030 ile 2050 yılları arasında yıllık ölüm oranını 250 bin olacağı tahmin ediliyor. Yetersiz beslenme günümüzde bile insan yaşantısını tehdit ediyor. Hava sıcaklığının artışıyla birlikte ortaya çıkan ısı ve nem dengesindeki değişimler özellikle sıcak stresi ve sıtma gibi ölüm nedenlerini artırmaktadır.

Ayrıca yaşlı ve bebeklerde yetersiz sıvı tüketimi ile vücudun ihtiyaç duyacağı suyu yerine koymaması sonucu oluşan sıvı kayıplarını da hayati tehlike yarattığı belirtiliyor. Bununla birlikte ise vücutta metabolik sendrom gibi çeşitli hastalıkları ortaya çıkabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca araştırmacılar bu konuda çeşitli araştırmalar yapıp, kuraklık ve su kıtlığı ile pek çok hastalığın ortaya çıkabileceğini tespit etmiştir. Bahar yorgunluğundan kurtulmak için beslenme önerileri başlıklı makalemizi okumanızı öneriyoruz.

Bulaşıcı Hastalıklarda Artık Yüksek Olacak

İlkim değişikliğinin halk sağlığını etkileyen en önemli faktör olduğunu dile getiren uzmanlar iklim değişikliğinden kaynaklı yetersiz ve sağlıksız beslenme ishal sıtma ve sıcak stresine nazaran bulaşıcı hastalıklarda artış göstereceğini belirtti. Özellikle bunaltıcı yaz günlerini sıcaklığından korunmak için birtakım önlemler almak sağlığınızı adına çok önemlidir. Suyun yetersiz olmasını yanı sıra kirli suyun getirdiği bulaşıcı hastalıklardan da nasıl korunacağınızı bilmeniz gerekir. Su kıtlığı su kaynaklarında kirlenmeye neden olur. Tarım alanlarında temiz su kaynaklarını azalması ya da tuzlanması besinlerde azalma veya tuzlanma sorunlara yol açmaktadır. Bununla beraber ortaya çıkan ishal ve diğer bulaşıcı hastalıklar susuzluk ile meydana gelen çölleşme ya da kum fırtınasını neden olduğu solunum yolu hastalıkları meydana gelmektedir. Tüm bu nedenlere bağlı olarak sağlık hizmetlerinden yaşanan sorunlar ve ölüm oranlarından bir hayli artış olur.

İklim Değişikliği Önlenebilir Mi

İklim değişikliğinin toplumsal olarak yapılan çalışmalar ile önlenebilir. Bu konuda bireysel olarak yapacağınız hiçbir çalışma ya da uygulama bulunmamaktadır. İklim değişimlerini önlemek ya da belli bir sınırı içinde tutulmasını sağlamak için toplumsal çalışmalarla mümkündür. Fakat iklim değişikliği için yapılan çalışmaların büyük bir bölümü gelişmiş ülkeler ekonomik etmenlerden ötürü iklim değişikliğini yok saymasıyla sonuç verdi. Ayrıca iklim değişikliğinin doğal etmenlerine değiştirmek ya da müdahale etmek imkansızdır. İklim değişikliği nasıl önlenebilir sorusunu cevabı ise sadece beşerî faktörlerin iklime azaltılması ile ilişkilidir cevabı vermek daha doğru olacaktır.

Bu doğrultuda küresel ısınma nedeniyle meydana gelen değişimlerin engellenmesi doğacak olumsuz sonuçları kontrol altında tutmak acısından son derece önemlidir. Özellikle insanlar bu olumsuz durumunu önüne geçmek ve halk sağlığını korumak için sera gazını artmasına engel olmaları gerekir. Bunun için gerekli olan eşyaların gereksinimleri karşılama şeklinde değişiklikler yapmak daha doğru olur. Doğal çevrenin ve doğanın korunması aslında tamamen insanların elindedir. İklim değişiklerini kaynaklanmaması ve tüm canlıların sorunsuz bir şekilde yaşayabilmesi için gerekli her türlü önlemler alınmalı, bunlar herkes tarafından ihmal edilmeden uygulanmalıdır.

iklim Değişikliğine Bağlı Hastalıklar

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin