Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler

Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler
Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler nelerdir

Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler

Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler ,Kış aylarında sağlığınıza çok daha fazla dikkat etmeniz ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz şarttır. Hastalıklardan kendinizi koruyabilmeniz için özellikle beslenme düzeninize oldukça fazla dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunların yanında bitki çayları da tüketmeliyiz.

Diğer turunçgiller ile beraber tüketilmesi gereken portakal, kış aylarının en favori meyveleri arasında yer almaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler ve içecekler

Portakal sizi birçok hastalığa karşı büyük bir oranda koruyarak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmektedir. Bağışıklık sistemi için en büyük etkisi olan besinlerden biride ıspanaktır. Ispanağın içeriğinde; A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum gibi yararlı minareler bulunmaktadır. Aynı zamanda ıspanak enfeksiyonları önler ve bağışıklığınızın güçlenmesine yardımcı olur.

Diğer bir bağışıklık dostu olan besin ise bal kabağıdır. Bal kabağı içeriğinde; C vitamini ve E vitamini barındırır. Aynı zamanda demir ve potasyum gibi faydalı olan mineralleri ile antioksidanları da içermektedir.

Bal kabağı vücudunuzda bağışıklık sisteminizin görevli olan hücrelerini güçlendirmeye fayda sağlamaktadır. Bağışıklık sistemine yararı olan bir diğer besinde soframızda maalesef ki pek yer vermediğimiz ama tadına alışmamız gereken oldukça faydalı ve sağlıklı olan brokolidir.

En güçlü bağışıklık sistemi güçlendirici

Brokoli vücut içerisinde antioksidan aktivite etkisi göstermektedir ve bağışıklık sisteminizin uyarılmasına büyük bir oranda yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda brokolinin içeriğinde bol miktarda C vitamini ve E vitamini bir arada bulunduğu için de bağışıklık sisteminizi büyük oranda güçlendirmekte etkisi vardır.

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerden bir diğeri ise; kırmızı olan biberdir. Bu biberin içeriğinde bulunan yüksek miktardaki C vitamini (mandalinanın faydaları) ve diğer yararlı vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminiz oldukça iyi bir şekilde etkilenerek güçlenmektedir. Ayrıca çok nadir olarak sebzelerde olan E vitaminini de bünyesinde içermektedir. Bağışıklık sistemi için olmazsa olmaz besinlerden bir diğeri de yoğurttur.

Beslenme ve bağışıklık sistemi İlişkisi

Yoğurdun içeriğinde bulunan faydalı mineraller vücuttaki zararlı bakterilerin yok olmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda da sizin bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, sağlığınıza büyük bir faydası bulunmaktadır.

Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler, Şeker tüketimini azaltın

Son yıllarda yapılan çalışmalar fazla şeker tüketmenin bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemimizi baskı altına alındığı gösteriyor. Bu sebeple beslenmenizde en az şeker ve şekerli besinleri azaltmalıyız.

Tuzla Gazetesi Sağlık

 

Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin