Barış Akarsu Kimdir

Barış Akarsu Kimdir
Barış Akarsu Kimdir

Barış Akarsu Kimdir

Barış Akarsu Kimdir? Bugün sizlerle hayat genç yaşta gözlerini kapamış bütün ülkenin en sevilen sanatçısı ve 18 Kasım 2022 tarihinde hayatı film olan bir sanatçı Barış Akarsu ile karşınızdayım.

Barış Akarsu 29 Haziran 1979 tarihinde gözlerini Amasra, Bartın’da Hatice Selahattin Akarsu’nun oğlu olarak açmıştır. İlkokulu Fatih Sultan Mehmet başlamış ve Amasra lisesinde lise eğitimini tamamlamıştır. Küçük yaşlarda müziğe olan hevesi sayesinde şehre gelen müzisyenlere çok fazla özenmiş ve bu müzisyenlere özenmesi sayesinde mızıka, flüt ve gitarı çalmayı öğrenmiştir. Ayrıca çocukluk yıllarında spor ile de çok ilgili olan Barış Akarsu dört yıl boyunca basketbol oynamış ve ardından karate ile de ilgilenmiş ve lise yıllarında da yelkencilik yapmıştır.

Liseyi bitirdikten sonra animatörlük yapan Barış Akarsu Antalya’da yaşamaya başlamış müziğe olan ilgisini kaybetmemiş ve müzisyenlik yapmaya da devam etmiştir. Antalya’dan sonra Karadeniz Ereğli’de yaşamaya başlayan Barış Akarsu burada da barlarda müzisyen olarak çalışmıştır. Bir süre Ankara’da da yaşayan Barış Akarsu, burada barmenlik ve garsonluk gibi işler de yapmıştır. Çok yönlü bir sanatçı olan Barış Akarsu yerel radyo ve televizyon kanalları içinde programlar hazırlamıştır.

Genç yaşta vefat eden Barış Akarsu bu kısa ömrüne çok fazla şey kattığını ve yaşaydı kim bilir daha neler katacağını düşünmeden edemiyor insan. Daha sonra Barış Akarsu arkadaşlarının yoğun ısrarı üzerine 2004 yıllarında ATV’de yoğun ilgi gören ve herkesin severek izlediği program olan Akademi Türkiye adlı yarışmaya katılmış ve programda seyirciler tarafından yoğun bir ilgi ve sevgi ile karşılanmıştır. Bu yoğun ilgi ve sevgi Barış Akarsu’yu yarışmada finale kadar götürmüş ve yarışmayı birincilik ile tamamlamıştır.

Barış Akarsu Kimdir nerelidir?

Barış Akarsu, lise yılları boyunca en çok 1970 ve 1980’li yılların rock, hard rock ve hevy metal gruplarından çok etkilenmiştir. Arkadaşlarının ısrarı üzerine kstılmış olduğu Akademi Türkiye yarışmasında ünlü sanatçılar Haluk Levent ve Deniz Arcak gibi birçok isimle düet yapma şansını yakalamış ve seyirciler tarafından büyük bir ilgi görmüştür. Bu yarışmayı birincilik ile bitiren Barış Akarsu, programın finalinin iptal edilmesinden dolayı büyük ödül olan albüm ve uluslararası başka bir yarışmaya katılma şansından maalesef mahrum oldu.

Ama bu kariyerinde ilerlememesi için bir engel olmadı kendisi için ve albüm çalışmalarına başladı. Albüm çalışmaları dört buçuk ay sürdü ve Islak Islak adını verdiği ilk albümünü 30 Aralık 2004 tarihinde piyasaya sunmuştur. Ve işte o hepimizin çok sevdiği Cem Karaca’nın şarkısı olan Islak Islak şarkısına bir klip de çekmiştir. Barış Akarsu albümden sonra Beyoğlu’nda bulunan Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde bir tanıtım konseri yapmış ve bu konserine de yine yoğun bir ilgi olmuştur.

2005 yılında yine konser görüntülerinden oluşan Mavi adlı şarkısına bir klip çekmiş Barışa rock adlı bir festivalde sahne alıp albümünde bulunan şarkıları seyircilerine seslendirmiştir Barış Akarsu. Albümünde en çok ses uyandıran klibi ve şarkısı ise albümünün üçüncü şarkısı olan ‘Kimdir O’ olmuştur. Çok büyük bir ilgi gören Barış Akarsu bu dönemlerde yine birçok radyo ve televizyon programlarına da katılmıştır.

Barış Akarsu Cem Karaca Özel Ödülü nezaman aldı

Barış Akarsu’nun Rock ve Anadolu Rock tarzında piyasaya sürmüş olduğu albümü çok fazla ilgi görmüş sevilmiş ve artık Türkiye’de daha çok tanınmıştır. İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen 2005 yılında Cem Karaca Özel Ödülü’nü kazanan Barış Akarsu artık ikinci albümü için çalışmaya da başlamış olmuştur.

Buraya kadar anlattıklarımızdan da gördüğümüz gibi büyük bir hayran kitlesi olan Barış Akarsu, dört aylık bir çalışmanın sonunda ikinci albümü olan ‘Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek’ adlı albümünü 3 Temmuz 2006 yılında tamamlamış ve çok beğenilen şarkısı olan ‘Vurdum En Dibe Kadar’ adlı şarkısına video klibi çekmiştir. Kariyerinde yavaş yavaş ilerleyen Barış Akarsu Star TV’de yayınlanmış olan Yalancı Yarim adlı dizide başrol olarak Merve Sevi ile birlikte oynamıştır.

Dizi için de şarkılar da yapan Barış Akarsu için 2006 ve 2007 yılları çok yoğun geçmiş 9 Mayıs 2007 de gerçekleştirilen 13. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde En İyi Rock Sanatçısı ödülünü almıştır. 2007 yılında da yine konserleri hız kesmeden devam etmiş ve Yalancı Yarim dizisinin de sezon finali çekimleri de bu yıl da tamamlanmıştır.

Ve işte artık Barış Akarsu 28 yaşına gelmiştir. O kara gün çatmışmış ve Barış Akarsu için dünyaya veda etme zamanı gelmiştir. Tarih 29 Haziran 2007 Barış Akarsu 28. Yaş gününü kutlamış ve doğum gününde saat 22:30 civarında Muğla’nı Bodrum ilçesine 5 kilometrelik bir mesafede olan Torba Kavşağı’nda bir trafik kazası geçirmiştir.

Gençliğinin baharında gözlerini bu dünyaya kapatmış olan Barış Akarsu

Barış Akarsu hastaneye kalbi durmuş bir şekilde getirilmiş ve acil serviste yapılan müdahaleler sayesinde tekrardan kalbi çalıştırılmıştı. Hayatı riski sürmeye devam eden Barış Akarsu beş gün boyunca hayat mücadelesi vermiş ama mücadeleyi 4 Temmuz 2007 tarihinde kaybetmiştir.

Kaldırılmış olduğu hastanede sevdikleri tarafından nöbetler tutulmuş ve dualar edilmiştir. Gençliğinin baharında gözlerini bu dünyaya kapatmış olan Barış Akarsu sevgi saygı ve rahmetle anıyoruz. Hala sevenleri tarafından şarkıları buruk bir şekilde dinlenmektedir. Şimdi ise 18 Kasım 2022 tarihinde hayatını konu edinen Barış Akarsu Merhaba’ adlı film sevenleri tarafından büyük bir ilgiyle ve merakla beklenmektedir.

Barış Akarsu’dan geriye hatırladıklarımızdan tarzı, o uzun saçları, sesi ve o güzel şarkıları kalmıştır. 28 yıllık yaşamına bu denli çok şey yapan ve sığdıran Barış Akarsu bu hayattan erkenden gençliğinin baharında hayata veda etmiş ve arkasında kendisini hala çok seven hayranlarını bırakmıştır. Kapanışı benim de en sevdiğim şarkısı olan Vurdum En Dibe Kadar olan şarkısının sözlerinin bir kısmı ile bitirmek istiyorum.

  • Büyülü gölgelerden
  • Ruhuma akan zehir
  • Kandırır gözlerimi
  • Sahte bir dünya verir
  • Ateşlerle uyandım
  • Yangın her yeri sarar
  • Gördüğüm acılarla
  • Vurdum En Dibe kadar

Sümeyye Nur Gündüz

Barış Akarsu Kimdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin