Bayram Kavurması Tarifi

Bayram Kavurması Tarifi 2022
Bayram Kavurması Tarifi en lezzetli

Bayram Kavurması Tarifi

Bayram Kavurması Tarifi Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber en çok aranan tarifler arasında yer almaktadır. Bizlerde bugün okurlarımıza en lezzetli kavurma nasıl yapılır tarifini paylaşacağız.

Bayram Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu but eti
  • 2 yemek kaşığı ile tereyağı
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 tatlı kaşığı ile kekik

Arzuya göre:

  • 1 tane büyük boy domates
  • 2 tane orta boy yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı ile kırmızı pul biber
  • ½ çay kaşığı ile karabiber

Bayram Kavurması Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Kuzunun kendi yağı, kavurma yapmak için yeterli olacaktır. Ancak lezzetini artırmak için küçük parçalar halinde doğranan yağlardan ilave edebilirsiniz.

Bayram Kavurması Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle kuzu etinin yağlı tarafını alarak küp şekilde doğramaya başlayın. Kavurma işleminde kuzu etinin kendi yağlarını da kullanmak istiyorsanız, bu noktada küçük küçük doğramanız gerecektir. İlk olarak döküm bir tencerede kuzunun iç yağını iyice erin. Eğer ekstra yağa ihtiyaç duyulmuyorsa kızgın durumda bulunan tencereye doğranan kuzu etlerini de aktarın.

Yüksek ateşte, çok karıştırılmadan etleri güzelce mühürleyin. Bu sayede etler yumuşak kalır ve suyunu içerisine hapseder. Kapağı kapatılan bir tencerede, kısık ateşte yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin.

Kullanılan etin türüne ve dinlenme süresine göre pişme süresi de değişiklik gösterir. Bu yüzden pişme derecesini kontrol edin ve etler istenilen kıvamda yumuşamadıysa az az sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin.

En lezzetli Kurban eti kavurma tarifi

Etler suyunu çektikten ve yumuşadıktan sonra içerisine tereyağını ilave edin. Bu şekilde 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Bu aşamada tuz ve kekik başta olmak üzere istediğiniz baharatları ekleyin. Baharatlarla enfes bir lezzete sahip olan bayram kavurması servise hazır!

Kavurmayı daha farklı bir lezzette sunmak isteyenler, soyulan ve küçük küplere ayrılan domatesi ve ince kesilen sivri biberleri içerisine ilave edebilir. Karabiber ve kırmızı biberde ilave edilir. Biberler renk alana ve domatesler iyice eriyene kadar yüksek ateşte sotelendikten sonra servise hazır olur. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. ilginizi çekebilir? 2022 Kurban Bayramı ne zaman?

Bayram Kavurması Servis Önerisi Nedir?

Arzuya göre tereyağlı nefis bir pilavla ve salatayla misafirlerinize bayram süresince keyifle ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

 

Tuzla Gazetesi

Bayram Kavurması Tarifi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin