Bebek sağlığı

Bebek sağlığı
Bebek sağlığı için neler yapılmalı

Bebek sağlığı

Bebek sağlığı ebeveynler için büyük bir sorumluluktur. Bebek büyütürken anneler ve babalar çok titiz ve dikkatlidirler. Çünkü bebekleri her şeyden önce gelir. Bu açıdan bakıldığında bebek bakım ürünlerinin de en kalitelerini özen ile seçerler. Bebek için en sağlıklı ürünler fiyatları ne olursa olsun en iyi markaları özenle seçip alırlar.

BEBEKLERDE ATEŞ YÜKSELMESİ

Bebeklerin sağlık ürünleri başında ateş ölçer ve termometre gelir. Ateş her bebekte sıkça görülen bir durumdur ve çok dikkatli takip edilmesi gerekir. Bu bakımdan rutin kontroller önemlidir. Ateş ölçer veya termometre gibi sağlık ürünleri her evde bebek olsun yada olmasın bulunması gereken ürünlerdir. Bebeklerin ateşleri hafif bir soğuk algınlığından bile yükselebilir. Bunun yanında orta kulak iltihabı, ishal veya idrar yolu enfeksiyonları daha da tehlikelisi ağır bir menenjit geçirdiği için de ateş yükselebilir.

ATEŞ YÜKSELMESİ

Normal bir bebek ateşi 36-37,5 derece arasıdır. Bunun üzeri yüksek ateş olarak kabul edilir. Bu dereceyi tam olarak tespit etmek ise kaliteli bir ateş ölçer ile olur. Olası bir ani ateş yükselmesi sonucu oluşabilecek komplikasyonların önüne ancak bu şekilde geçilebilir. Termometre ateş ölçerler normal ateş ölçer ile aynı görevi görür ancak daha elektronik ve pratiktir. Vücudun belli bölgelerine tutularak ölçüm sağlanır.

PRATİK BEBEK SAĞLIK ÜRÜNLERİ

Bebek için diğer sağlık ürünleri ise buhar makinesi ve burun aspiratörü ürünleridir. Bu ürünler bebek için çok tavsiye edilir. Doktorların öneri olarak sunduğu bu ürünlerden buhar makinası bebeğinizin bulunduğu ortamı olması gereken belli bir seviyede nemli tutar. Böylece bebeklerin burun tıkanıklığı önlenmiş olur ki bu bebeklerin rahat nefes almaları ve gelişimleri için önemlidir. Buhar makinesi özellikle gece yatmadan önce çalıştırılarak bebeğin rahat uyuması sağlanır

Bebekte olası bir burun tıkanıklığında bu defa burun aspiratörü devreye girer. Özellikle çok pratik ve hijyenik bir hizmet sunan ürün, bebeğin burun içinde bulunan ve nefes almasını zorlaştıran mukusu rahatça almayı sağlar.

Bebek büyütmek maddi ve manevi olarak zor ancak dünyanın en anlamı şeyi olsa gerek. Kimi bebeği ile birlikte hayatı öğrendiğini ve yeniden doğduğunu söyler. Bebek içerisinde dünyayı barındıran bir varlıktır. Onu yetiştirirken belki yararlı belki de zararlı bir insan yetiştiriyor olabiliriz. Bu büyük bir muamma olmakla birlikte olmazsa olmaz bir durumdur. Çünkü bir yerlerde bir bebek mutlaka dünyaya geliyor ve sonu bilinmeden onu büyüten biri mutlaka hep olacak.

Dikkatinizi Çekebilir; Ağlayan Sinirli Çocuğu Sakinleştirmenin Püf Noktaları

Bebek sağlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin