Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir
Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Her insan zaman zaman bel ağrıları ile karşılaşabilir. Bel ağrılarınız her geçen gün artıyorsa mutlaka bir uzmana görünmeniz gerekir. Birçok insan ise beli ağrıdığında hangi bölüme başvuracağını bilemez. Peki bel ağrısı için hangi bölüme bakılmalıyız? Bu gibi durumlarda ilk akla gelen bölüm Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüdür. Bu bölümde doktorunuzun bel ağrınızın çeşidine göre gerekli muayeneyi yapar.

Bel Fıtığı Nedir Belirtileri Nelerdir?

Ağrı derecenize ve ağrı geçmişinize göre gideceğiniz bölüm değişiklik gösterebilir. Eğer ilk kez bel ağrısı için doktora gidecekseniz bir aile hekimine ya da genel cerraha gidebilirsiniz. Ağrılarınız çok daha ağır ve şiddetli ise ortopedist, nörolog ya da bir fizik tedavi uzmanına başvurabilirsiniz. Bel ağrısının yanı sıra vücudunuzun belirli bölgelerinde uyuşma varsa direkt nörolog bölümüne muayene olmalısınız. Bel ağrılarınızın kaynağı düşme, çarpma gibi durumlarsa o zaman fizik tedavi doktoruna görünmelisiniz.

Bel Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Bel ağrısı birçok değişik sebeple oluşabilir. Bel ağrısının sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Ağır nesnelerin aniden kaldırılması,
  • Yanlış yapılan ve zorlayıcı spor hareketleri,
  • Sürekli masa başında çalışmak, hareketsiz kalmak,
  • Sürekli ayakta durmak,
  • Fiziksel olarak ağır ve zorlayıcı işlerde çalışmak,
  • Omurga kırıkları, omurgada kayma
  • Omurgada baş gösteren ve omurgaya yayılmış kanser,
  • Omurgada kireçlenme gibi nedenlerden dolayı bel ağrısı yaşanabilir.

Bel ağrısında Erken Teşhis ve Tedavi

Erkenden teşhis edilen bel ağrıları tedavi sürecini olumlu yönde etkiler. Bel ağrıları fark edildiği andan itibaren mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir. Geç kalınması durumunda tedavi sürecinin uzayacağı ve zorlaşacağı unutulmamalıdır. Tedavi edilmeyen bel ağrıları; bel kayması, bel fıtığı gibi hastalıklara dönüşebilir.

Bel ağrısı tedavisi sırasında doktorunuzun söyledikleri mutlaka uygulamalısınız. Ağrıların hafiflemesi ve giderilmesi için doktorunuzun önerdiği ağrı kesicilerin kullanılması gerekir. Gerekli durumlarda doktorunuz enjeksiyon olarak ağrı kesiciler uygulayabilir. Hareket ederken dikkatli davranmalı beli zorlayacak hareketlerden kaçınılmalıdır. Gün içerisinde yeterince dinlenilmelidir. Eğer bel ağrılarınızın nedeni disk kayması ya da bel fıtığı ise; ameliyat gerekebilir. Ameliyat sonrasında yine doktorunuzun tavsiyelerini dikkate almalısınız. Uzun süre ağır kaldırmaktan ve zorlayıcı işlerden kaçınmalısınız. ilginizi çekebilir; Bel Fıtığı Nedir Belirtileri Nelerdir?

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin