Belediyemiz Tarafından Düzenlenen Yarışmada ödüller sahiplerine verildi.

Belediyemiz Tarafından Düzenlenen Yarışmada ödüller sahiplerine verildi.
Belediyemiz Tarafından Düzenlenen Yarışmada ödüller sahiplerine verildi.

Belediyemiz Tarafından Düzenlenen Yarışmada ödüller sahiplerine verildi.

Belediyemiz Tarafından Düzenlenen Yarışmada ödüller sahiplerine verildi. Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitleri’ne Mektup Yarışması ve İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ödüllerini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın elinde aldılar. Öğrencilerin, Çanakkale Şehitleri’ne yazılan mektuplar duygulandırırken, İstiklal Marşı’nın okumaları da mest etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” İstiklal Marşı’nı okurken duygularını hissedebilmek ve İstiklal Marşı’nın vermiş olduğu o kıtalardaki birliği, beraberliği ve yaşanmış olan zaferi anlatan duyguları yaşamaları bizim için kıymetliydi” dedi.

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitleri’ne Mektup Yarışması ve İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması sonuçlandı. Çanakkale Şehitleri’ne Mektup Yarışması’nda 173 öğrenci, İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’nda 819 öğrenci ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde yarışmaya katıldı. Yarışmada 3 ayrı kategoride dereceye giren öğrenciler, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen buluşmada keyifli anlar yaşandı. Başkan Yazıcı, 2 yarışmada ve 3 ayrı kategoride birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere tablet, üçüncü olan öğrencilere de akıllı saat hediye etti.  Öğrencilerin, Çanakkale Şehitleri’ne yazılan mektuplar duygulandırırken, İstiklal Marşı’nın okumaları da mest etti Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Tuzla çapında, ilkokul, ortaokul ve liseli gençlerimizin arasında yapılan yarışmalarımız vardı. Bugün ödüllerini verdik. Çanakkale zaferimizin 106’ıncı yılı ve İstiklal Marşımızın 100’üncü yılı nedeniyle yapmış olduğumuz bu yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet ve üçüncülerimiz de akıllı saat aldılar” dedi.

“ÇANAKKALE ZAFERİ’NDE YAŞANAN RUHU GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN KIYMETLİDİR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Tuzla çapında, ilkokul, ortaokul ve liseli gençlerimizin arasında yapılan yarışmalarımız vardı. Bugün ödüllerini verdik. Çanakkale zaferimizin 106’ıncı yılı ve İstiklal Marşımızın 100’üncü yılı nedeniyle yapmış olduğumuz bu yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet ve üçüncülerimiz de akıllı saat aldılar. Tabi ödüller önemli değildi. Önemli olan İstiklal Marşı’nı okuyanların ve Çanakkale Şehitlerimize mektup yazan gençlerimizin duygularıydı. Onların o duygularını hissetmek, İstiklal Marşı’nı okurken duygularını hissedebilmek ve İstiklal Marşı’nın vermiş olduğu o kıtalardaki birliği, beraberliği ve yaşanmış olan zaferi anlatan duyguları yaşamaları bizim için kıymetliydi. Bir de; Çanakkale Zaferi gibi yaşatılması gereken bir duyguyu gençlerimizin orada şehit olanlarımıza mektup yazarak, aslında geleceğe duygularını, düşüncelerini ve Çanakkale Zaferi’nde yaşanan ruhu geleceğe taşımak için kıymetlidir. O nedenle tüm katılan gençlerimizi tebrik ediyorum. Başarılı olanların da başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“BURADA OLMAK ÇOK GÜZEL BİR GURUR”

İkinci sınıfa giden ve İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması’nda üçüncü olan Ahmet Arif Çaytaş,” Aslında ilk başka İstiklal Marşı yarışmasından ümidim çoktu. Ondan sonra bir gece geç saatte bu haber geldiğinde çok heyecanlanmıştım. Burada olmak çok güzel bir gurur” dedi. Lise kategorisinde birinci olan Irmak Aleyna Kılıç,” Bu yarışmaya katılmam da eski ortaokul öğretmenim Abdullah Aydemir ve şu anda okuduğum lisedeki Büşra Gür öğretmenim çok destek oldu. Özgüvenimi yerine getirdiler. Yarışmaya katılmam için bana destek oldular. Burada olduğum için de çok mutluyum. Bu başarı beni çok mutlu etti. Tuzla Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

“MEKTUBUMDA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ’NE TEŞEKKÜR İLE İLGİLİ BAZI VURGULAR YAPTIM”

Çanakkale Şehitleri’ne Mektup Yarışması ortaokul kategorisinde ikinci olan 6’ıncı sınıf öğrencisi Azra Başak,” Türkçe öğretmenime teşekkür ederim. Bana özgüven verdi. Böylece bu yarışmada ikinci olmayı başardım. Mektubumda Çanakkale Şehitleri’ne teşekkür ile ilgili bazı vurgular yaptım. Çanakkale Şehitlerimize her şekilde onlara, ecdadı-şükran, sevgi ve saygıyla andımızı anlatmak istedim” dedi. Yazdığı mektuptan bir bölüm okuyan Azra Başak,” Ey bu vatan için toprağa düşmüş asker. Gencecik bedenlerinizle yâre gider gibi ölüme koşan, vatan sevginiz değil miydi yüreklerinize iman ile dolduran. Kanınızı şanlı bayrağımızı dalgalandıran, Çanakkale Geçilmez cümlesini tarihi sayfalara yazdıran” dedi.

Belediyemiz Tarafından Düzenlenen Yarışmada ödüller sahiplerine verildi.

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin