Tuzla Belediyesi

Tuzla Belediyesi Belediye Başkanı
Tuzla Belediyesi iletişim
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuzla Belediyesi

Tuzla Belediyesi; Tuzla ilçesinin tarihi çok eski olmakla birlikte ilk yerleşim tarihi milattan sonralara kadar gidebilmektedir. Bölgenin ilk sakinlerinin Frigler olduğu yaygın kabul gören görüştür. Bu tarihler itibari ile taş devrine ait kalıntılar bile bölgede bulunmuştur. Daha yakın tarihlerde Bizans ve Osmanlı dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılmaya devam etmiştir.

Osmanlı tarafından 1400 yılında fethedilmiştir. Osmanlı döneminde bölgeden tuz çıkarımı yapıldığı gerekçesi ile adını Tuzla olarak almıştır. Türkiye’nin en büyük tersane tesisleri bu ilçede bulunmaktadır. Tuzla ilçesinde Osmanlı zamanında kalan çok sayıda çeşme, camii ve tarihi mekânlar bugün hala ayakta durmaktadır. İstanbul’un Anadolu yakasının son sınırı olarak bilinmektedir. Tuzla İstanbul’un Beşiktaş’tan sonra gelen orta düzeyli kalabalık ilçelerinden birisidir. En çok yerli ve yabancı turist çeken ilçelerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tuzla Belediyesi Kısa Tarihi

Tarihsel süreç içerisinde Tuzla ilk olarak 1923 yılında Gebze’ye bağlı olmaktaydı. İlk tek başına belediye olma statüsü 1936 yılında gerçekleşmiştir. 1954 yılında ise tekrar tek başına belediye olma özelliğini yitirmiş ve Kartal’a bağlanmıştır. 1987 yılında ise Pendik Kartal’dan ayrı bir ilçe olunca Tuzla Pendik’e bağlamıştır. Tekrar tek başına bir ilçe olması 1991 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleşmiş ve ilçe statüsünü kazanmıştır. Tuzla ilçe olarak tanımlandığında Aydıntepe, İçmeler Orhanlı ve Tepeören gibi pek çok mahalle Tuzlaya bağlanmıştır. 2005 yılı nüfus sayımlarına göre Tuzla’da iki yüz bin kişi kamet etmektedir.

Tuzla Belediye Başkanı DR. Şadi YAZICI

Tuzlanın ilk belediye başkanı Refah Partisi bünyesinde İdris Güllüce olmuş ve 1992 yılından 1999 yılına kadar bu görevde kalmıştır. 2004 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Mehmet Demirci yerel seçimleri kazanmış ve 2009 yılına kadar görevde kalmıştır. 2009 yılında ise mevcut başkan Şadi Yazıcı görevi Mehmet Demirci’den devralmıştır.

Güncel olarak Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’dır. Şadi Yazıcı ilk olarak Tuzla’da (AK PARTİ)Adalet ve Kalkınma Partisi Tuzla İlçe Başkanı olarak görev yapmaya başlamıştır. Tuzla’ya çok sayıda yatırım yapmış ve görevini başarı ile sürdürmüştür. Şadi Yazıcı 2009 yılından beri ilçenin belediye başkanıdır. Şadi Yazıcı en son yapılan 31 Mart 2019 yerel seçimlerini de kazanarak belediye başkanlığına devam etmektedir.

Belediye başkanlığı döneminde Tuzla’ya çok sayıda eğitim, sağlık ve spor tesisleri kazandırmıştır. Belediye bünyesinde vatandaşlara hizmet veren, eğitim sağlayan ve spor yapmalarına olanak sağlayan çok sayıda tesis mevcuttur. Ayrıca Osmanlı döneminden kalan pek çok eser restore edilmeye devam etmektedir. Çok sayıda kültürel ve tarihi değer yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır. İlçe genelinde pek çok kütüphane hizmet vermekte ve vatandaşlara çalışma olanağı sağlamaktadır.

Tuzla’daki Üniversiteler

Tuzlanın bünyesinde başta Sabancı Üniversitesi olmak üzere pek çok üniversiteye ve kampüse ev sahipliği yapmaktadır. Gedik, Medeniyet ve Okan üniversiteleri bu ilçede bulunmaktadır. Ayrıca Tuzla İçmeler bölgesi Tuzla’nın en çok yerli ve yabancı turist çeken bölgelerindendir. Bu bölgede bulunan doğal kaynak suyu ve Tuzla kaplıcaları pek çok hastalığa tedavi olarak kullanılmaktadır. Ek olarak bu bölgede çok sayıda tedavi merkezi bulunuyor.

Bölgeye gelen çok sayıda turist bölgenin başlıca geçim kaynaklarından biri olmaktadır. Çok sayıda park ve bahçesi bulunan Tuzlada pek çok yeşil alana sahip bir yaşan alanı oluşturmaktadır. Belediyenin yapmış olduğu bu hizmetlerin dışında Tuzla’nın önemli sayıda bisiklet yolları bulunmaktadır. Bu anlamda çağdaş bir belediyecilik hizmeti yürütülmektedir. Denizcilik ve tersanecilik alanlarında çok sayıda eğitim merkezi ve tesis bulunmaktadır.

İstanbul Tuzla, Türkiye’nin İstanbul iline bağlı bir ilçe ve belediyedir. İstanbul’un Asya yakasında, Marmara Denizi kıyısında yer almaktadır. Tuzla, hem turistlerin hem de yerel halkın popüler destinasyonlarından olan tersanecilik sektörü ve plajlarıyla tanınır. İstanbul Tuzla Belediyesi, ilçeye eğitim, sağlık, ulaşım ve atık yönetimi dahil olmak üzere bir dizi kamu hizmeti sağlamaktan sorumludur. Ayrıca ilçede ekonomik kalkınma ve kültürel etkinlikleri teşvik etmek için çalışır.

Tuzla Belediyesi Haberleri

 

 

Tuzla Belediyesi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin