Biz Bize Ait Olan Değerlerimizi Kaybettik

Biz Bize Ait Olan Değerlerimizi Kaybettik
Biz Bize Ait Olan Değerlerimizi Kaybettik

Biz Bize Ait Olan Değerlerimizi Kaybettik

Biz Bize Ait Olan Değerlerimizi Kaybettik!… Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle kaybetmiş olduğumuz bize ait olan değerlerimiz hakkında bir makale yazmak istedim. Her ne kadar dar ve zor günlerde birlik olmayı becerebilsek bile bazı değerlerimizi kaybetmiş durumdayız. Bu yüzdende kimsenin kimseye güveni ve hiçbir kurum ve kuruluşlara güveni kalmamış durumdadır. Çünkü ülkemiz de bazı ahlaki değerlerimizin kaybolması nedeni ile iyilik adı altında birçok kötü insanlar bu durumu kullanıp suistimal etmektedir.

Biz bize ait birçok ahlaki değerlerimizi kaybettik ki bir yerlere yardım edeceğimiz zaman kılı kırk yararak yardım ediyoruz, güvenilir olup olmadığını günlerce, saatlerce düşünüyoruz, hemen karar verip yapamıyoruz. Bunun en büyük nedeni ise Müslüman olarak geçinirken bütün hainliği, hilekarlığı yaparken ne inandığımız dinimiz ne de ahlak boyutu akıllara geliyor. Ülkemizde sırf ceplerimiz dolsun diye başvurmuş olduğumuz hile ve hainlik bizlere hep eksi olarak geri dönüyor. Ya evlerimiz yıkılıyor birçok can hayatını kaybediyor ya yardım etmek istesek yardımlarımız yerine ulaşıyor mu ya da ihtiyaç sahipleri alıyor mu diye sürekli düşünüyoruz.

Ahlaki değerlerimizi kaybettik

Kimse artık bazı şeyleri Allah rızası, gönül rızası ile yapmıyor. Sürekli herkes her işin reklamında. Reklam yapmak için yardım ediliyor. Sırf birileri görsün, konu komşumuz bak yardım etmiş desinler diye yapıyoruz. Biz böyle olan bir millet değildik bir elin verdiğini bir el görmez ayrıca kimse yapmış olduğu yardım ile övünüp reklamını yapmazdı. Yardıma ihtiyacı olan insanlar bile sadece ihtiyacı kadarını alır ve yağmalama denen olay asla olmazdı. Çünkü yardımlaşma dayanışma hep daha içten ve daha samimi duygular ile yapılmaktaydı. İnsanlar Allah rızası ile gönül rızaları ile yapmaktaydı. Bu yüzden insanların birbirine olan güveni vardı. Bağlı olukları ve sahip oldukları ahlak vardı bu yüzden de kimse yardım ederken kılı kırk yarmaz, çok fazla düşünmez direkt hemen yardım eli uzanırdı.

Bizlerde zor ve dar zamanlarda yardım ediyoruz. Ama maalesef ki yardım edeceğimiz zaman yardım edilecek yerleri, kişileri kısaca her şeyi o kadar çok araştırıyoruz ki. Bunun en büyük nedeni ise kaybetmiş olduğumuz ahlaki değerlerden kaynaklanmaktadır. Ahlaksızlık içimizde kol gezmesinden dolayı kimsenin kimseye güveni bile kalmamıştır. Oysaki dünya malı her zaman dünya da kalmaktadır. Öldüğümüz zaman cebimizi doldurduğumuz parayı asla gözlerimiz bile görmüyor.

Dünyalık işler her zaman dünya da kalıyor ve öldüğümüz zaman insanlar hep dünyada yaşarken yapmış olduğumuz iyi ve kötü işleri konuşuyorlar. Bu yüzden bazı ahlaksız değerleri artık unutup hilekarlığa bir son vermemiz gerekmektedir. Bizler hem Müslüman olduğumuzun söyleyip hem de ahlakımızı kaybetmek bizleri hep çelişkiye götüren şeylerden biri olmuş durumdadır. Müslüman hile yapmaz, kötülük düşünmez derken bunları yaparken acaba ne kadar Müslüman olabiliyoruz? Bu yüzden artık eskiden olan kaybetmiş olduğumuz değerleri tekrar kazanalım ve o değerlere sıkı sıkıya sarılalım.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle kaybetmiş olduğumuz değerler hakkında bir makale yazmak istedim. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Sümeyye Nur Gündüz

Biz Bize Ait Olan Değerlerimizi Kaybettik

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin