Brokolinin az bilinen faydaları

Brokolinin az bilinen faydaları NELERDİR
Brokolinin az bilinen faydaları HANGİLERİDİR

Brokolinin az bilinen faydaları

Brokolinin az bilinen faydaları; Brokoli kimileri tarafından küçük cam ağaçları olarak adlandırılırlar. Çoğu zaman asla yemek diyerek ellerinin tersiyle geri çevrildikleri bile olmuştur.  Ama brokolini faydalarını duyduğunuzda bu değerli besini asla sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Salatası çorbası ve yemeği şeklinde farklı şekillerde tüketilebilen ve birçoğunuzu tabiri ile küçük cam ağacı olan brokolinin bilinmeyen 12 faydası şu şekildedir;

Brokolinin Bilinmeyen 12 Faydası

Karaciğerden beyine, kemikten kalp sağlığına kadar bin bir derde deva olan brokolinin faydaları şu şekildedir;

  • Vücudun kansere karşı korur; içeriğindeki A-E ve C vitamini gibi farklı vitaminlerin barındırmasını yanı sıra brokoli aynı zamanda antioksidan içermektedir. Bu özelliği sayesinde hücrelerini serbest radikallere karşı koruyor. Bunun dışında tohumundan yeni çıkmış filizlerde milyonlarca sülforafan taşır. Sülforafan ise kanser hücrelerini oluşmasını ya da büyümesini engellemekte ve aynı zamanda var olan kanser hücrelerini de kısa sürede yok ediyor.
  • Vücudu Temizler; brokoli farklı vitamin ve minerallere sahip olması sayesinde güçlü bir yapıya sahiptir.  Bu özelliği sayesinde vücutta biriken zararlı kimyasalları ortadan kaldırır ya da oluşmasını engeller.
  • Diş ve Kemik gelişimine katkı sağlar; brokolinin önemli faydalarından bir tanesi de diş ve kemik gelişimine katkı sağlar. Özellikle büyüme çağındaki çocuklarınıza bol bol brokoli çorbası içirebilirsiniz. Bol miktarda K Vitamini içerdiğinden dolayı kemiklerin ihtiyaç duyduğu mineral yoğunluğunu dengeler. Aynı zamanda kalsiyum içerdiğinden dolayı diş sağlığına da olumlu katkıları bulunuyor.
  • Kalp dostudur; Beslenme uzmanları brokoli için kalp dostudur diye tabir ediyor. Adeta kalp hastalıklarına karşı güçlü bir kalkan olan brokoli kalbin kan pompalama yeteneğini de geliştirip koruyor. Ayrıca lifli gıdalar arasında yer aldığından dolayı kötü kolesterolü düşürüp, kalp krizi riskini azaltıyor.
  • Karaciğer Kanserine Karşı Güçlü Bir Silahtır; Brokolinin tam bir karaciğer dostu olduğunu bilseydiniz hepiniz bu besini sofranızın olmazsa olmazı haline getirirdir. Karaciğer hastalıkları tedavisinde kısa sürede etkili sonuçlar veren brokolinin mucizevi etkilerinden faydalanmak için haftada 4 porsiyon brokoli tüketmeniz tavsiye ediyoruz.
  • Zayıflamaya Yardımcıdır; kadınlar kilo vermek ya da kilosunu denemek için her türlü yolu dener kulaktan dolma aldıkları diyet listeleri ve zayıflama önerileri yerine sık sık brokoli tüketmeleri durumunda kısa sürede zayıflamaya başladıklarını fark edecekler. Düşük kalorili besinler arasında yer aldığı için diyetisyenler diyet listelerinde brokoli salatası ya da çorbası gibi farklı brokoli tariflere yer veriliyorlar.  Ayrıca bol miktarda lif içerdiği için iştahı azaltıp uzun süre tok kalmanızı sağlıyor.
  • Metabolizmayı Hızlandırır; Brokoli bol miktarda kalsiyum C vitamini ve lif içerdiğinden dolayı   metabolizmayı hızlandırıyor.
  • Hamileler için mucizevi bir besindir; anne adayların hayatını en önemli dönemi olan hamilelik döneminde ne tüketeceği konusunda karamsar olurlar. Brokoli hamileler için de çok güzel faydalar sağlıyor. Brokoli osteoporozu önleyip anne karnındaki bebeklerde ise beyin hasarı oluşumunu engeller.

Ayrıca bunların yanı sıra brokoli;

  • Vücut için gerekli olan pH seviyesini dengeler
  • Yaşlanmayı geciktirir
  • Saç dökülmesini engelleyip, dökülen sacların yerine gelmesini sağlar

Bu faydaları sayesinde brokoli sık tüketmeniz gereken sağlıklı sebzeler arasında yer alıyor. Farklı brokoli yemek tarifleri brokoli çorbası ya da brokoli salatası ile bu eşsiz lezzeti keşfetmeye ne dersiniz….

 

Brokolinin az bilinen faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin