Bu Tarif Salgın Hastalıklara Düşman 

Bu Tarif Salgın Hastalıklara Düşman 
Bu Tarif Salgın Hastalıklara Düşman 

Bu Tarif Salgın Hastalıklara Düşman 

Bu Tarif Salgın Hastalıklara Düşman! Sevgili okuyucularımız, bugün sizlere favoriniz olacağını düşündüğüm, aynı zamanda da şifa kaynağı bir kış çayı tarifi vereceğim. Bu benim favori kış çayım onun içinde sizlerle paylaşmak istedim. Herkesi mutlaka evinde olan malzemelerden yapabileceği ve yapması da çok kolay ve çok lezzetli bir çay içtikçe bana hak vereceksiniz eminim.

Kış ayları geldiğinde birçok aktarda satılan atom çayı tadında bir çay yapacağız birlikte, hem de çok doğal şekersiz ama koyacağımız malzemeler nedeniyle de çok tatlı bir çay olacak. tabi ki bu bizim atom çayımız olacak. Bu çayı sadece hasta olduğunuzda değil hatta hasta olmadan günlük rutininize eklerseniz kış bitene dek hasta olmayacağınızın garantisini verebilirim. Benim de rutinimde olan günlük tüketmeye çalıştığım bu çayı hemen yapmaya başlayalım mı?

Şifalı Kış Çayının Malzemeleri

Malzemeler:

. Kabuk tarçın

. Karanfil

. Zencefil

. Zerdeçal

. Hibiskus

. Tane karabiber

. Elma

. Portakal

Şifalı Kış Çayının Yapılışı

Bu çay yapmak için malzemelerde miktarı özellikle vermedim, çünkü bazı baharatların kurusu, tozu, hatta taze olarak da var. O yüzden yaparken sizlere kurusu olursa ne kadar veya tozu olursa ne kadar koyacaksınız püf noktaları ile birlikte detaylı bir şekilde anlatacağım ki evde hangi baharat var ise o baharatla kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu vereceğim tarif dört fincan çay çıkar ama siz malzemeleri artırarak çayı çoğaltabilirsiniz yok sadece kendiniz için yapacaksanız. Bu yapacağımız çayı gün boyu tüketebilirsiniz. Demleme usulün de yapacağımız için bozulmaz gün boyu bekletebilirsiniz. Kesinlikle hiçbir yan etkisi olmadığının da altını çizmekte fayda vardır.

Evet artık yapalım değil mi? Eminim sizde sabırsızlandınız. Bir çaydanlık veya derin bir tencere 1 adet portakalı iyice yıkıyoruz sonra bir bıçak yardımı ile çok büyük olmayacak şekilde kesiyoruz. Sonra 1 adet elmayı da aynı şekilde iyice yıkıyoruz sonra onu da bir bıçak yardımı ile kesiyoruz elma ve portakalı önce dörde sonra da tekrar ortalarından keserek koyabiliriz elmanın çekirdeğini çıkarmaya gerek yok olduğu gibi koyabiliriz. Baharatlara gelecek olursak hibiskus yaprak şeklinde kurusu oluyor onda elimizle bir tutam koyalım. Kabuk tarçın var ise 1 adet kabuk tarçın yeter eğer yoksa toz tarçında 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Tane karabiber varsa 5 tane yeterli olacaktır. Eğer yok ise yarım çay kaşığı toz karabiber koyabilirsiniz. Karanfil zaten tane olacağından 10adet tane karanfil yeterli gelecektir. Zerdeçalda kurusu var ise 2 kuru parça atabilirsiniz eğer yok toz var ise 1 tatlı kaşığı zerdeçal koymak yeterli olacaktır.

En pratik Kış çayı tarifi

Evet son olarak da zencefile geldik zencefilin tazesini bulmak bu mevsimde çok kolay eğer taze kullanacak olursanız daha iyi olur. Ve bir ceviz büyüklüğündeki taze zencefili rendeleyerek koyabilirsiniz. Tazesi yok ise kuru zencefilden de 2 parça koyabilirsiniz. O da yok ise toz zencefilden yine 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Evet bütün malzemeler tamam şimdi kaynattığımız  sıcak sudan bu hazırladığımız baharat ve meyvelerin üzerine çay demler gibi döküyoruz sonra kanayan bir suyun üzerine koyup çay demler gibi demliyoruz benim size tavsiyem 30-35 dakika demlemeniz 35 dakika demlediğiniz zaman baharatları özü daha iyi çıkıyor içerisine koyduğumuz meyvelerde özleşiyor ve tamamen lezzetini çaya veriyor. 35 dakika demledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Şifa olsun.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle evimde yapmış olduğum ve ev halkımın da severek içmiş olduğu kendime ait bir kış çayı tarifi vermek istedim. Malum kış ayı gelince hastalıklarda kapımıza kadar dayandı ve son zamanlarda grip salgını da çok artmış durumda. Bu yüzden sizlerin de bu tarifi yapıp denemesini istedim. Deneyecek olan bütün okuyucularıma şimdiden afiyet ve şifa olsun.

Sümeyye Nur Gündüz

Bu Tarif Salgın Hastalıklara Düşman 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin