Bugün Berat Kandili

Bugün Berat Kandili
Bugün Berat Kandili

Bugün Berat Kandili

Bugün Berat Kandili; Şaban ayının 15. gününe denk gelen Berat Kandili bu sene 24 şubat 2024  Cumartesi gününe denk gelmektedir. Müslümanlar için oldukça önemli ve kıymetli olan kandil geceleri, tövbe etmek af dilemek için bir fırsat olarak görülüyor. Özelikle Berat Kandili gecesi iyi ve kötü tüm yapılan ameller Allah katına arz edildiği gecedir. Bu gece ne kadar çok tövbe eder, dua ederseniz feraha erersiniz.

Merhaba sevgili okurlar! Bu gece, maneviyatın en yüksek doruklarına ulaştığımız, dualarımızı kabul etmek için dua ettiğimiz Berat Kandili’ni kutluyoruz. İslam aleminin önemli gecelerinden biri olan Berat Kandili, müminler için bir fırsat ve bir lütuf olarak kabul edilir. Bu kutsal gecede, ibadetlerimizi arttırarak, günahlarımızdan arınma ve manevi temizlenme fırsatı buluruz.

Berat Kandili Nedir?

Berat Kandili, İslam takvimine göre Recep ayının 15. gününe denk gelir. Bu gece, Allah’ın rahmet ve mağfiretinin bolca olduğu, insanların dualarının kabul edildiği bir zaman dilimidir. Berat kelimesi Arapça’da “af ve bağışlanma” anlamına gelir. Bu gece, kişilerin geçmiş yıllardaki ibadet ve günahlarının hesabının verildiği, iyiliklerin ve kötülüklerin tartıldığı bir gecedir.

Hikmet ve sırlarla dolu kandil geceleri bol bol dua ve istiğfar edilmelidir. Günahların affolduğu bu mübarek gecelerde yapılacak pek çok ibadet vardır. Berat gecesi müslümanlara bahsedilmiş pek çok bilmek ve sır vardır. Bunların kıymetini bilenler kurtuluşa erenlerdir. Berat gecesinde müslümanlar adına gerçekleşen olaylar ise şunlardır:

• Berat kandili gecesinde yapılan ibadetler, edilen duaların mükafatı oldukça büyüktür.

• İlahi rahmetin yoğun olduğu gecelerden biridir.

• Bu gecede edilen tövbeler Allah’ın katında daha feyizlidir.

• Bu mübarek Berat Kandili gecesinde peygamber efendimize şefaat hakkının tümü teslim edilmiştir.

2024 Berat Kandilinde Yapılacak İbadetler

Kandil gecesi yapılacak faziletli ibadetler nelerdir? Berat Kandili gecesi Allah’ın nimetlerinin, bağışlama kudretinin oluk oluk aktığı bir gecedir. Bu özel geceyi en iyi şekilde dolu dolu yaşayan müslümanlar Allah katındaki sevabını da mutlaka alacaktır. Bu mübarek gecede yapılacak faziletli ibadetlerden bazıları ise şunlardır;

• Kandilinin sabahını oruçlu olarak geçirmek oldukça faziletlidir. Günahların affedildiği bir senelik kader ve kısmet yazılarının Allah katında yazıldığı bu geceye oruçlu olarak girmek müslümanı Allah’a yaklaştıran bir ibadettir.

• Bu gece kılınacak nafile ve kaza namazlarının feyzi oldukça yüksektir. Borcunuz olan namazlar için kılabileceğiniz kadar kaza namazı kılabilirsiniz.

• Bu kutlu, mübarek Berat Kandili gecesi yapacağınız en faziletli ibadetlerin başında elbette ki Kur’an okumak gelmektedir.

• Bu gece 4 kere Yasin okumak oldukça etfal dir. Yasin suresinin ilkini sağlıklı, sihhatli ve ibadet dolu bir ömür için, ikincisini ise bol, helal ve hayırlı rızık için, üçüncü Yasin suresini kaza ve belanın deffi için, sonuncu Yasin suresini ise Allah katında verilecek beratın sağ taraftan verilmesi için niyet ederek okunmalıdır.

• Bu mübarek kandil gecesinde kabir ziyareti yapmayı ihmal etmeyiniz. Ölmüş yakınlarınız, sevdikleriniz için bağışlanma ve af dilemek için bir fırsat olan bu gecede ölmüş yakınlarınızı da unutmamalısınız.

• Durumu olmayan yoksullara yardım etmek, yetimleri sevindirmek, namazdan sonra Allah’ın yüce isimleri zikir çekilebilir.

Tuzla Gazetesi

Bugün Berat Kandili

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin