Bugünkü Kahve Falı ve işaretlerin anlamı

Bugünkü Kahve Falı ve işaretlerin anlamı
Bugünkü Kahve Falı ve işaretlerin anlamı

Bugünkü Kahve Falı ve işaretlerin anlamı

Bugünkü Kahve Falı ve işaretlerin, sembollerin anlamı nedir? Kahve falına Nasıl Bakılır? “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatrı vardır.” demiş atalarımız. Sevgili okuyucularımız Türk Kahvesi birçok insanın vazgeçilmez kahvesi olmuş durumdadır. Hele de kalabalık bir şekilde, güzel bir sohbet ortamında o kadar keyif vermektedir ki. Durum böyle olunca Türk Kahvemizi için fincanımızı kapatıp kahve falı bakmakta vazgeçilmez bir aktivitemiz haline gelmiş durumdadır.

Bu yüzden bugün sizlerle kahve falı hakkında bir makale yazmak istedim.Türk Kahvesi pişirilerek yapılan bir kahve olduğu için birçok kahve çeşidinden ayrı tutulmaktadır. Kahve kelimesinin kökeni Arapça olup ‘keyif veren içecek’ anlamına gelmektedir. Keyif veren içeceğin sohbet esnasında güzel de falı bakması olur diyebiliriz. Kahve falı bakmanın geçmişi saray hayatına dayanmaktadır. Haremde dedikodu esnasında kahve falı bakma kültürü de başlamış olmuştur. Cariyeler sarayda rahatça kendilerini ifade edebilmek adına kahve falı bakma olayını çok fazla kullanmışlar ve böylelikle Türk kültürüne kahve falı bakma olayı yerleşmiştir. Bu yüzden de kahve falına bakmak Türk kültürüne özgü kalmayı başarmıştır. Kahve İçmenin Bakın Faydaları Nelerdir?

Kahve falına bakmak

Kahve falına bakmak için öncelikle bol köpüklü isteğinize bağlı olarak sade, orta şekerli ve şekerli bir kahve yapıyorsunuz. Ya da oturmuş olduğunuz bir yerde Türk Kahvenizi sipariş ediyorsunuz. Daha sonra büyük bir keyifle Türk kahvenizi son telvesi kalana kadar içip üzerine fincan altını kapatıyorsunuz kapatmış olduğunuz fincanınızı üç defa yavaşça çevirip kendine doğru olacak şekilde çeviriyorsunuz. Daha sonra kapatmış ve ters çevirmiş olduğunuz fincanınızın üzerine size ait yüzük, para şeyler koyuyorsunuz.

Bu hem şans getirmesi için hem de ters çevirmiş olduğunuz fincanın soğuması için yardımcı olacaktır. Daha sonra ise kahve fincanınızın soğumasını bekliyorsunuz. Bu sırada ise kahve fincanınızın soğumasını bekliyorsunuz. Kahve fincanınızın soğuması için beklerken güzel, derin ve koyu bir sohbet edebilirisiniz. Bu işin en eğlenceli kısımlarından sadece bir tanesidir. Tabi bunu tek başınıza da yapabilirsiniz hatta fal bakmakta iyi olduğunuzu düşünüyorsanız kendi falınıza kendiniz bile bakabilirsiniz ama bence eğlenceli kısım başka birine baktırmak olduğunu düşünmekteyim.

Kahve falına Nasıl Bakılır

Kahve falına Nasıl Bakılır? Sonuçta başka birinin hayatımızda bilmediğimiz ve duymaya ihtiyaç duyduğumuz şeyleri başkasının söylemesi bizi daha çok etkilediğini düşünmekteyim. Tabi burada seçim sizlerin sevgili okuyucularımız. Sohbet esnasında ara ters çevirmiş olduğunuz kahve fincanınızın üst kısmını parmağınız ile kontrol etmeyi de ihmal etmiyoruz. Ters çevirmiş olduğumuz kahve fincanımızın soğuduğunu anlayınca kahve falımıza bakacak kişiye fincanımızı uzatıp kahve fincanımızı açmadan önce muhakkak güzel bir dilek tutuyoruz. Ve işin en en en eğlenceli kısmı başlıyor karşımızdaki falcımız kahve falımıza bakmaya başlıyor.

Kahve falına bakmak gerçekten büyük bir hayal gücü, kıvrak bir dil ve iyi yorum yapabilme kabiliyeti gerektirmektedir. Kahve falı bakmak isteyen biriyseniz kendinizi bu kısımda geliştirmek gerçekten çok önemlidir. Peki ama bu kahve falına bakılıyor derseniz ise kahve fincanını elinize aldığınızda fincanda telvelerden oluşmuş olan şekiller, semboller göreceksiniz işte burada hayal gücü gerçekten çok önemli çünkü kahve fincanında telvelerde şekiller ve semboller görmeniz gerekmektedir.

Kahve Falı işaretleri ve sembollerin anlamı nedir?

Sadece semboller ve şekiller görmemek yeterli olmayacaktır bu yüzden de yorum kabiliyeti çok önemlidir. Görmüş olduğunuz şekiller ve semboller yorumlamanız ve yorumladığınız şekil ve sembolleri kıvrak bir dil sayesinde karşınızdakini etkileyecek şekilde anlatmanız gerekmektedir. İşte bu yüzden kahve falı bakarken hayal gücü, kahve falını iyi yorumlayabilmek ve kıvrak bir dil çok önemlidir. Çünkü karşınızdakini etkilemek ve ona duymak istediği şeyleri söylemek, kahve falına bakabildiğinizi bu yönde bir yeteneğinizin olduğunu gösterecektir.

Kahve falında görmüş olduğunuz semboller veya şekiller çok önemlidir.

Çünkü bu sembollerin ve şekillerin hepsinin ayrı bir anlamı bulunmaktadır. Bu sembollerin bazılarından bahsetmek gerekirse:

BALIK: Mal, mülk, kısmet anlamına gelmektedir.

YÜZÜK:  Parlak bir gelecek, evlilik, nişan gibi anlamlara gelmektedir.

HOROZ: Genelde dedikodu anlamına gelmektedir.

KUŞ: İyi ve olumlu haber anlamına gelmektedir.

YILAN: Düşman anlamına gelmektedir.

BEBEK: Evli biri için bir çocuk olacağına dair müjdedir, bekar ise yakınlarından birinin hamilelik haberini alacağı anlamına gelmektedir.

ARABA: Yakın bir zamanda seyahat etmek anlamına gelmektedir.

YOL: Hayatınızda yeni bir başlangıç anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Bu yolu kapalı görüyorsak bu yeni başlangıcın veya yapılmış olan işin kapalı olduğuna sonuç vermeyeceği anlamına gelmektedir.

AYAKKABI: Mutlu sevinçli bir haber, zor süreçlerin geçtiği anlamına gelmektedir.

Bunlar sadece birazıydı. Görecek olduğunuz sembol ve şekiller kahve falında çıkanlara bağlıdır. Bu yüzden bu gördüğünüz sembol ve şekilleri görmüş olduğunuz şeylere bağlı olarak yorumlayıp karşınızda fal baktıran kişiye anlatmanız gerekmektedir.

Kahve falı baktırmanın geçmişi çok uzundur. Son zamanlarda ise daha çok yaygınlaşmış durumdadır. Çünkü insanlar gelecekleri hakkında, yaşayacak oldukları süreçler hakkında çok fazla meraklı olmaya başlamışlardır. Bu yüzden de kahve falına karşı rağbet artmış durumdadır. Bu yüzden de siz sevgili okuyucularımız için bugün kahve falı ile ilgili bir makale hazırlamak istedim. Ne demişler ‘fala inanma falsızda kalma’. Peki sevgili okuyucularımız sizin kahve falı hakkında düşünceleriniz nelerdir? Sizler kahve falı bakmayı mı yoksa baktırmayı mı sevenlerdensiniz?

Sümeyye Nur Gündüz

 

Bugünkü Kahve Falı ve işaretlerin anlamı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin