Kahve İçmenin Bakın Faydaları Neler?

Kahve İçmenin Bakın Faydaları Neler
Kahve İçmenin Bakın Faydaları Neler

Kahve İçmenin Bakın Faydaları Neler?

Kahve İçmenin Bakın Faydaları Neler? Hemen hemen herkesin sürekli olarak içtiği kahvenin faydaları neler diye merak ediyorsanız, size 10 başlıkta faydalarından bahsedeceğiz. Kahvenin sadece uyku açıcı etkisi olduğunu düşünüyorsanız, bu 10 başlığı okuduktan sonra, fikrinizin ne kadar yanlış olduğunu göreceksiniz. Kahve Tüketmek Kronik Karaciğer Hastalıklarına İyi Geliyor.

Çünkü, bilimsel olarak kanıtlanmış olan bu 10 etkisi içerisinde, kalp sağlığından tutun da Alzheimer’a, pozitif düşünmeden tutun da daha zeki olmaya ve hatta kansere kadar birçok noktada faydası olduğunu göreceksiniz. Eğer, kahve sevmiyor ve tüketmiyorsanız, artık bu 10 madde sayesinde, siz de kahve kullanımına başlayabilir ve düzenli kahve içmenin etkisini görebilirsiniz. Eğer hazırsanız işte kahvenin 10 faydası…

Pozitif Düşünceleri Arttırıyor

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kahve içenler, içmeyenlere göre daha pozitif düşünüyor ve olayları daha pozitif olarak algılıyor. Aynı zamanda verdikleri tepkiler de aynı şekilde, içmeyenlere göre daha pozitif. Bu araştırmalara göre, günde 2 fincan kahve tüketenler, tüketmeyenlere göre 2 kat daha sağ duyulu ve daha pozitif hareket ediyor. Eğer siz de hayattan yeterince negatif enerji almanın, sağlığınız üzerinde gittikçe olumsuzluğa neden olduğunu düşünüyorsanız, kahve alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz ve günlük düzenli ve yeterli kahve içmeye başlamanız gerekir.

Daha Zeki Hale Getirmektedir

Kahve içenlerin, içmeyenlere göre daha zeki olduğu, araştırmalarda görülmüştür. Barcelona Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından yapılan deneyde, aynı IQ değerlerine sahip 100 gencin, 12 gün sonraki sınava hazırlanmaları için aynı sorular ve aynı cevaplar veriliyor. 12 gün sonraki sınav sonuçlarına bakıldığında, günde 2 fincan kahve içenlerin, içmeyenlere göre IQ değerlerinde gözle görülür bir değişiklik ve aynı zamanda sorulara verilen cevaplarda daha fazla netlik göze çarpıyor. Bu da demek oluyor ki, zeki insanlar kahve içmiyor olabilir ama kahve içenler zekileşiyor.

Alzheimer Hastalığı İçin Harika Yöntem

Araştırmalar, 100 Alzheimer başlangıcı olan hasta üzerinde 3 aylık bir kahve diyetini konu alıyor. Bu araştırmada, 100 hastanın Alzheimer başlangıç düzeyleri ve sınıflandırmaları aynı. Yani henüz bu hastalığı tam olarak yaşamıyor ve fakat ilk evresindeler. 3 aylık deney süresi içerisinde, bu hastaların yarısına düzenli olarak günde 2 veya daha fazla kahve tüketimi sağlanıyor. Diğer yarısı ise, kahve ve kafein dışındaki içecekler ile besleniyor. Deney sonunda, Alzheimer hastası ilk grup, yani kahve içen grup, aynı düzeyde veya daha iyi bir düzeye gelirken; kahve tüketmeyenler ise, Alzheimer’in bir sonraki evresine yakalanıyorlar.

Diyabet Hastalığına Karşı Çözüm

Tip-1 Diyabet hastalarının olduğu bir deney çalışmasında, 3 ay boyunca bu hastaların bir kısmına kahve diyeti uygulanırken, diğer kısmına ise kafeinden yoksun diyetler uygulanıyor. Günde 2 veya daha fazla kahve içen grup, diğerlerine göre, Tip-1 diyabet hastalığını yenebilme ve insülin direncini kırabilme yeteneği kazanıyor. Diğerlerinde ise, herhangi bir olumlu gelişme yok!

Parkinson Hastalığına İyi Geliyor

Linköping Üniversitesi’nde (İsveç) yapılan bir araştırmada, Parkinson hastalığı olarak bilinen elde ve vücudun farklı yerlerindeki titreme sorunu olan hastalığa sahip kişiler deneye tabi tutuluyor. İlk deneydekilere kahve diyeti yapılırken, diğerlerine ise kafeinden yoksun bir diyet uygulanıyor. Sonuç olarak 4 ay sonra, kahve içenlerin ellerinde gözle görülür bir düzelme olduğu saptanıyor. Ve kahveyi yaklaşık 1 dakika boyunca ağzına kadar dolu olmasına rağmen dökmedikleri görülüyor.

Kalp Hastalarının Yanlış bildiği Gerçek

Birçok kalp hastası için kahve içmenin tehlikeli ve hatta ölümcül olduğu söyleniyor. Ancak, bazı kalp hastalıkları dışında, kahve içmenin, tam tersine fayda sağladığı görülüyor. Özellikle Aritmi olarak bilinen kalp atış hızının düzensizliği rahatsızlığı ile Atrital Fibrilasyon yani kalp atış hızı uyumsuzluğu rahatsızlıklarının çözümünde bu maddenin faydası görülmüştür. Kan pıhtılaşması, kalp yetersizliği, inme ve felç gibi durumlar ile karşılaşılmasını neredeyse sıfır düzeyine indiriyor.

Kansere Karşı Koruma Etkisi Var

Araştırmalar gösteriyor ki, kahve evet kansere dahi çözüm sağlayabiliyor. Tüm kanser çeşitlerine ve tüm kanser sınıflarına olmasa da, bazı kanser türlerine ve belirli safhadakilere, çözüm sağlayabiliyor. Live Science’taki bilgilere göre, Uterus kanseri olan kişiler üzerinde bir araştırma yapılıyor. Bu araştırmada, bu kansere aynı safhada yakalanan kadınların bir kısmına kahve diyeti, bir kısmına ise normal bir diyet uygulanıyor. Sonuç olarak bir süre sonra, gözle görülür etki ve mükemmele yakın sonuçlar alınıyor. Tabii ki kontrol altında ve düzenli bir kullanım olması gerekiyor.

Samimiyetinizi Arttırır

Kahve içenlerin o anki samimiyeti, içmeyenlere göre neredeyse 2 kat daha fazla. Araştırmalar Science dergisinin 24 Ekim 2018 tarihli yazısından alıntılanmıştır. Söz konusu araştırmayı Yale Üniversitesi yapıyor ve bir grup insana günde 2 fincan kahve tüketmeleri diğerlerine ise tüketmemeleri söyleniyor. Tükettikleri süre içerisindeki değişimler incelendiğinde, kahve içenlerin daha fazla güldüğü ve göz teması kurduğu görülüyor. İçmeyenlerin ise normal hayatlarına kaldıkları yerden devam ettikleri görülüyor.

Karaciğerleriniz İçin Harika Sonuçlar Alabilirsiniz

Özellikle siroz hastalığı için kahve tüketiminin harika sonuçlar verdiğini biliyor muydunuz? Bu mükemmel maddenin yan etkilerinden daha fazla, pozitif etkisi olduğu karaciğerler üzerinde yapılan bir araştırmada görülüyor. Eğer siz de karaciğer rahatsızlıklarından şikayetçi iseniz, bu durumda günde 2 bardak kahve içmenizi öneririz.

Güne Zinde Kalkın

Eğer güne yorgun bir şekilde uyanıyor ve henüz uyanmanıza rağmen kendinize gelemediyseniz, kahve içmeyi alışkanlık haline getirmeniz, işinize yarayabilir. Siz de sabah kalkarken güne 1 fincan kahve ile başlayın ve güne zinde başlayın. ABD’de her sabah 400 milyon fincan kahve tüketildiğini hatırlatmak gerekir. Ve güne en zinde uyananların ilk sırasında ABD vatandaşları var!

Kahve İçmenin Bakın Faydaları Neler

Bu yazımızda kahvenin faydaları neler sorusuna cevap aradık. Ancak kahvenin faydaları kadar zararları da olabilir. Düzensiz ve aşırı tüketim olması durumunda, yukarıdakilerin hepsini çöpe atmanız gerekebilir. Aynı zamanda şunu da belirtmek gerekir ki, eğer kahveye karşı bir alerjiniz ya da olumsuz durumunuz varsa; bu durumda tüketmeden önce hekiminize danışmanızda fayda var!

Tuzla Gazetesi

Kahve İçmenin Bakın Faydaları Neler?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin