Sararmış Pvc pencereler nasıl temizlenir 

Sararmış Pvc pencereler en pratik nasıl temizlenir 
Sararmış Pvc pencereler doğal yöntemler nasıl temizlenir 

Sararmış Pvc pencereler nasıl temizlenir 

Sararmış Pvc pencereler nasıl temizlenir; Günümüzde yapılan evlerin hepsinde pimapen ürünler kullanılmaktadır. Soğuğu ve dışarıdan gelen gürültüyü kesme de oldukça etkili olan bu malzeme sağlım ve kullanışlı olmasından ötürü sık tercih edilir hale gelmiştir. Pimapenler çeşitli nedenlerden dolayı zamanla sararabilir. Sararmış olan pimapenleri temizlemek, beyazlatmak ise oldukça güçtür.

Tuzla PVC Kapı ve Sineklik Bayi servisi

Hava kirliliğinden dolayı sararabileceği gibi aynı zamanda aşırı güneş ışığına maruz kalma gibi sorunlardan dolayı da pimapenler zamanla sararabilir. Aynı zamanda kullanılan temizlik malzemelerinin kalitesi de çok önemlidir. Pimapen temizliği sırasında yanlış temizlik ürünlerini kullanırsanız hem istediğiniz verimi alamaz hem de pimapenlerin zamanla yıpranıp sararmasına neden olursunuz.

Sararmış Pvc pencereler en pratik nasıl temizlenir

Dış etkenlere sıkça maruz kalan cam kenarları, evinizin dış görünümü için oldukça önemlidir. Bu yüzden pimapenleri her daim temiz ve beyaz olması büyük önem taşır. Bu yüzden lekelerin ve sararma sorununun oluşmaması adına pencerelerinizi sık aralıklarla temizlemelisiniz. Temizlediğiniz malzemeleri iyi seçmeli, doğru deterjan ve bez ile detaylı bir şekilde silmelisiniz. Pimapen temizliğinin püf noktaları arasından bazıları ise şunlardır;

• Pimapen temizliğinde bulaşık deterjanları oldukça kullanışlıdır. Bulaşık deterjanlarının leke çıkarma gücü fazla olduğu için hem lekeleri çıkarma da hem de oluşan sararmaların ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Temiz nemli bir beze bulaşık deterjanı sıkıp, köpürtün. Ardından pimapenleri dikkatli ve detaylı bir şekilde silip daha sonra ılık suyla ve bezle durulayın. Kaliteli cam bezlerini kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

• Beyaz sirke ev temizliğinin pek çok alanında kullanıldığı gibi Pimapen temizliğinde de oldukça işe yarar. Boş bir sprey kutusuna beyaz sirke ve çok az su koyup çalkalayın. Pimapenler uygulayarak 5 dakika bekletip ardından ılık su ve bez ile silerek durulayın.

• Limon ve karbonatın beyazlatma gücü ev hanımları tarafından bilinen bir gerçektir. Limon ve karbonatı bir kabın içinde karıştırıp macun kıvamına getirin. Daha sonra eğer pimapenler çok kirli ise fazla kirden ve tozdan camlarınızı arındırın. Limon ve karbonat karışımını bir bez yardımı ile pimapenlere silerek uygulayın 5 dakika beklettikten sonra duru ile su ile durulayın. İstediğiniz beyaz görünüme ulaşana kadar işlemi birkaç kez tekrar edebilirsiniz.

• Çamaşır suyunun beyazlatma etkisini bilmeyen yoktur. Nemli bir bez üstüne çamaşır suyunu direk olarak dökün ve pimapenlere yavaşça ve dikkatlice uygulayın. Daha sonra ılık suyla durulayın. Kirleri çıkarma ve beyazlatma etkisi sayesinde sararan pimapenler eski beyazlığına ulaşacaktır. Çamaşır suyunu uygularken üstünüze damlamamasına dikkat edin.

 

Dikkatinizi çekebilir; Evde bilmemiz gereken pratik bilgiler

Sararmış Pvc pencereler nasıl temizlenir 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin